Vinyes-Mercader (Suzuki Swift S1600) en el podi absolut del 38 Ral·li vila de Llanes.

Aquesta vegada sí!, Joan Vinyes-Jordi Mercader, al volant d’un Swift S1600 de l’equip Suzuki MotorSport, van arrodonir una excel·lent actuació en les especials del 38 Ral·li vila de Llanes que, els va situar al final de la prova a la segona plaça de la classificació absoluta i com a guanyadors en les classificacions de Classe 2 i de 2 Rodes Motrius (2RM).

La climatologia va complir amb la previsió prevista, la pluja va respectar als presents però els participants si que van haver de lluitar amb la boira sobretot en l’especial de la Serra del Sueve (Arriondas-Carmen).
En un altre ordre de coses cal esmentar, la desagradable notícia que es van trobar els equips a la sortida de Gamoneu. L’especial havia estat sabotejada i no es podia disputar. Algú va llançar claus, cargols, ... a l’asfalt amb el conseqüent perill per a la integritat física dels participants, la caravana de seguretat de la prova es va adonar-se de l’acció i es va neutralitzar la primera passada per l’esmentada especial abans que sortís el primer participant.

Vinyes-Mercader van iniciar la prova de Llanes marcant els millors registres entre els vehicles de 2 Rodes Motrius (2RM) en les dues passades per les especials, Nova-Labra (19,90 km) i Arriondas-Carmen (22,20 km), que configuraven les seccions inicials de la prova asturiana. L’equip SuzukiMotorSport eren líders de les classificacions de Classe 2 i 2 RM amb 25” d’avantatge respecte als seus companys d’equip, Anxustegi-Iglesias, que en aquells instants eren els seus rivals directes.
A més el bon ritme de Vinyes-Mercader, i els problemes d’alguns de vehicles més potents de la prova, els van situar a la segona plaça de la classificació absoluta a 1’18” del Ford Fiesta R5 de Fuster-Aviñó.
A l’assistència intermèdia de la prova Vinyes es mostrava molt complagut de com s’estava desenvolupant el ral·li,. En aquell moment la seva preocupació era: Intentar administrar les diferències respecte als Mitsubishi Lancer Evo X de Jonathan (Pérez) i Pernía, a priori, els rivals que ens poden deixar fora del podi absolut. Veurem com es desenvolupa aquesta fase definitiva del ral·li.

Per confirmar el seu segon podi absolut de la temporada, Vinyes-Mercader, estaven obligats a defensar les seves opcions en dues passades a un bucle format per la Torneria (11,37 km), Gamoneu (9,94 km) i Siejo-Puertas (24,35 km).
El primer pas per aquestes especials es va dur a terme de manera positiva per a les expectatives de podi de Vinyes-Mercader. Els seus rivals directes li van llimar diferències però de cara a la recta final de la prova el pilot de Suzuki mantenia 57” d’avantatge respecte a Jonathan Perez, que sens dubte, era el rival a controlar per Vinyes.
En aquesta part final del ral·li tot es va desenvolupar sense sorpreses, fins i tot es va disputar el pas per Gamoneu, i Vinyes-Mercader van poder pujar al podi absolut ubicat al pàrquing del Sablon.
Una segona plaça molt treballada i que no hem pogut celebrar fins al final. Les proves asturianes sempre són complicades i el ral·li de Llanes no és una excepció. Aquesta vegada tot ha funcionat sense contratemps dignes d’esment i hem pogut finalitzar la jornada en el podi absolut del Llanes 2014. Sens dubte una important injecció de moral per tots per afrontar la part decisiva de la temporada.
Cal esmentar que aquest any es compleix el desè aniversari del triomf de Joan Vinyes en la prova organitzada per l’Escuderia de Llanes.

El nord d’Espanya seguirà rebent als equips del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt, encara que en aquest cas seran les carreteres de la Comunitat de Cantàbria l’escenari de la penúltima prova del calendari d’esmentat certamen. El Ral·li Santander Cantàbria, organitzat pel Club Esportiu Peñucas, viurà la seva 36ª edició el proper dia 11 d’Octubre

Servei de Premsa.

Classificacions del 38 Ral·li vila de Llanes - Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt.