A Santander, Vinyes-Mercader (Suzuki Swift S1600) segueixen en el podi scratch.

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift S1600) van estar, una vegada més, en el podi absolut del Ral·li Santander Cantàbria. L’equip Suzuki Motorsport va completar el recorregut de la prova càntabra, penúltima del Campionat d’Espanya de l’especialitat, en la tercera posició de la classificació i com a capdavanters destacats de la Divisió II i de la categoria de 2 rodes motrius (2RM).

A Cantàbria la climatologia també va respectar als participants, la prova es va disputar amb temperatures estiuenques, els termòmetres van superar els 20º, encara que en les jornades prèvies al ral·li la pluja va fer acte de presencia per alguns dels escenaris del Santander 2014.

Vinyes-Mercader van iniciar el ral·li amb l’objectiu de repetir l’experiència que van tenir 15 dies abans en Llanes. L’inici va ser encoratjador, en el primer pas per les especials de Villacarriedo (19,18 km) i Vega de Pas (18,98 km) van posar els primers avantatges. Al final d’aquest primer bucle Vinyes estava al capdavant de les classificacions esmentades amb 22” d’avantatge sobre l’el Citroën DS3 de Peña-Celis. En la segona passada per aquestes especials la tònica es va mantenir i la diferència va créixer fins als 36”, en aquesta ocasió, respecte al també equip de Suzuki MotorSport, Anxustegi-Iglesias.
Vinyes al final de la primera part del ral·li es mostrava content del resultat parcial: Durant tot el matí m’he trobat molt còmode en les especials. El ritme que hem imposat ha quedat clar que era competitiu, ens ha permès liderar les categories de 2RM i a més ens hem quedat molt prop dels tres millors de la general. Intentarem seguir igual a veure si podem millorar alguna posició. No podem lluitar amb ells de manera oberta però esperarem la nostra oportunitat.

El segon bucle, Villanueva (20,57 km) i Ramales-Ruesga (16,55 km) , tenia moltes incògnites per a l’equip Suzuki Motorsport. Aquest era el comentari de Vinyes: Pràcticament les dues especials eren desconegudes per a mi fins a la jornada dels reconeixements. Solament un tros d’uns 6 km formava part d’una especial que es va disputar en edicions anteriors de la prova. Afrontarem la recta final del ral·li, sobretot la primera passada per aquests trams, sense arriscar, en la recta final de la prova ja veurem com està la situació. Cal esmentar que l’asfalt de l’especial Ramales-Ruesga llisca molt fins i tot en sec.
El guió exposat per Vinyes per a la segona part del Cantàbria 2014 es va complir fins al mínim detall. Van seguir marcant els millors cronos de les 2RM i a més va arribar la oportunitat que necessitava per pujar al podi absolut de la prova. El problema en el canvi de velocitats de Pernia-Del Barrio, els va situar en la tercera posició final.

El Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt viurà el seu últim capítol el proper mes de novembre (dies 21 i 22). Es disputarà el Ral·li RACE-Comunitat de Madrid amb el circuit del Jarama com a centre neuràlgic de la prova.

Servei de Premsa.

Classificacions del 36 Ral·li Santander Cantàbria - Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt.