Joan Vinyes - Jaume Font es jugaran el títol al Circuit de Navarra

Joan Vinyes-Jaume Font (Seat León Racer CUP - Baporo Motorsport) van aconseguir la 4a plaça en la prova de 2 hores + 1 volta de Resistència disputada al Circuit de Barcelona Catalunya. Amb aquest resultat, a la penúltima cita del CER 2017, van aconseguir el seu objectiu de recuperar el liderat en la classificació provisional de la divisió 1 (D1) però, les diferències respecte als seus rivals són mínimes. L’últim meeting de la temporada que es disputarà al Circuit de Navarra decidirà el campió o campions de l’esmentada D1.

El pilot andorrà va arribar al traçat barceloní amb el temps just per disputar els entrenaments cronometrats i cal esmentar que la competició no podia començar millor. Vinyes-Font, amb un temps de 1’57”753, van aconseguir el millor crono d’aquesta sèries i en conseqüència ocuparien una posició privilegiada, just darrere dels GT més ràpids, a la graella de sortida. Joan comentava d’aquesta manera la seva mànega d’oficials: No m’ha sortit com volia la primera volta. Però en la segona he pogut fer una volta neta, el crono ho diu tot. Millor no podíem començar, ara la idea és sortir bé darrere dels GT i intentar escapar-me, aprofitant el seu rebuf, dels nostres rivals de la D1.

La carrera (2 h + 1 v) va començar com havia planejat Vinyes, és a dir es va situar darrere dels GT i semblava que la seva cavalcada en solitari estava en marxa, no obstant això un problema amb els pneumàtics, que es van gastar a l’excés i de manera irregular, va posar en perill l’objectiu de l’equip.
Després del canvi de rodes previst a meitat de carrera i amb Jaume Font al volant, es va poder salvar mínimament la situació i arribar fins a una quarta plaça que els dóna l’oportunitat d’arribar a l’última cita de l’any amb opcions al títol i amb un handicap net.

Ni Vinyes ni el seu equip trobaven explicació al desgast tan ràpid d’alguns dels pneumàtics que calçava el Seat León. Aquest era el comentari del pilot andorrà: Ha estat una situació anormal, en cap instant del meu relleu he rodat al límit. El ritme era, més o menys, el de les 24 hores. Els pneumàtics havien d’haver aguantat sense problema els 60’ del meu relleu. Els tècnics de Baporo intentaran trobar una resposta a les incògnites que ara mateix estan obertes sobre aquest tema.

Malgrat que en alguns moments tot semblava perdut, Vinyes destacava que: Tot s’ha reconduït molt bé i al final la quarta posició ens deixa obertes totes les portes a aconseguir el títol. Els càlculs que he fet de manera ràpida em diuen que estarem a l’inici quatre vehicles separats per quatre punts, o sigui que la més mínima distracció serà molt difícil de reparar. Estic convençut que serà un meeting molt divertit i en el qual les calculadores trauran fum.

Com queda esmentat, l’última cita del CER 2017 es disputarà a les instal·lacions del circuit de Navarra els dies 14 i 15 d’Octubre. O sigui que de la pista propera a la localitat navarresa Los Arcos sortiran els campions de la resistència espanyola de la present temporada.

Servei de Premsa.

Classificació CER 2017 (D1) - Circuit de Barcelona - Catalunya

Carrera. 1.-Llobet-García (Seat León Cup Racer) 2h04’22”278, 2.-Pareras-Castillo (Seat León Cup Racer) a 1 volta, 3.-Vicinanza-Cosin (Seat León Cup Racer) a 1 volta, 4.-Vinyes-Font (Seat León Cup Racer) a 1 volta, 5.-Guillermo Aso (Seat León Cup Racer) a 1 volta.

Més informació a: / Más Información en: