Joan Vinyes - Jaume Font culminen una gran remuntada, fins al podi de València

Joan Vinyes i Jaume Font al volant del Cupra TCR DSG-Baporo Motorsport, van acabar la seva actuació al primer meeting del CER 2018, pujant al tercer graó del podi del Circuit Ricardo Tormo - Comunitat Valenciana. Així doncs, Vinyes-Font van iniciar la defensa del títol aconseguit l’any passat de la manera més espectacular possible, van sortir des de l’última posició de la graella de sortida i van remuntar fins a aconseguir, en l’última volta, un lloc entre el trio de guanyadors de la divisió TCR.

El pilot andorrà que va arribar a l’escenari de la prova amb el temps just de disputar la carrera programada a 2 hores, no va poder disputar la mànega d’entrenaments oficials celebrada durant la jornada del dissabte (dia 14). Per aquest motiu va prendre la sortida en l’última posició de la graella.

El tàndem de l’equip Baporo Motorsport, en aquesta ocasió, no van tenir problema amb l’elecció de l’estratègia a seguir, l’objectiu era remuntar i per tant sortir a per totes des de l’inici era l’única opció.
I així va ser. En les primeres voltes Joan, que va prendre la sortida, va guanyar moltes posicions i es va situar a l’estela dels més ràpids de la D-TCR. Era el primer pas però quedava molta carrera per davant.
Durant el seu relleu (1 hora), no va cedir en cap moment i a la recta final del mateix, ja es podia intuir que una posició en el top5 era possible i l’últim graó del podi tampoc estava tan lluny.
El refueling, el canvi de rodes, el canvi de pilot,... es van desenvolupar sense cap problema. En la fase final de la prova, amb la quarta posició pràcticament assegurada, solament calia esperar si es plantejava la possibilitat de pujar al podi. En l’última volta, Jaume Font ho va veure clar i va llançar un últim atac per decantar al seu favor (la tercera posició) un final molt ajustat.

Al final satisfacció al box de Baporo Motorsport, s’havia aconseguit l’objectiu més exigent, aquestes eren les paraules de Vinyes: Vaig començar les 2 hores sense objectiu previ. Sortíem de molt enrere i això obliga a haver d’avançar molts rivals amb el risc que això comporta. No va ser fàcil, en les últimes voltes del relleu, rodant en solitari i amb la calor, vaig arribar a atabalar-me una mica.
En la part final, la quarta posició ja era molt bona pensant que a Alcanyís estaríem nets de handicap. En Jaume ho va veure clar i vam acabar pujant al podi. Per començar està molt bé.
Ha estat una setmana molt intensa per Vinyes, fins al dissabte competint a Còrdova al Ral·li Sierra Morena, per acabar a València competint en el primer meeting del CER, aquest era el seu comentari:  Sens dubte ha estat molt dur i ara mateix estic cansat però alhora molt content per haver pujat a dos podis en menys de 24 hores i amb més de 500 kms de distància entre l’un i l’altre.

La temporada, com aquell que diu, acaba de començar i tot sembla indicar que serà dura i exigent. La propera cita del Campionat d’Espanya de Resistència (CER) es correrà a la pista de les instal·lacions de Motorland (Alcanyís). La cita és per als dies 19 i 20 del proper mes de Maig.

Servei de Premsa.

Classificació València - CER 2018 (Divisió TCR)

1.Cebrián-Llobet, 68 voltes, 2.Vicinanza-Cosín, a 25”377, 3.-Vinyes-Font, a 30”600, 4.Guillermo-Aso, a 38”325, 5.Guillamet-Ibañez, a 41”234.

Més informació a: / Más Información en: