Primer pas esperançador de Joan Vinyes en la GT Cup Open Europe

Joan Vinyes - Jaume Font (Porsche GT3) van resoldre bona part dels dubtes amb els quals van acudir a competir al Circuit de Paul Ricard, en el primer meeting de la GT CUP Open Europe 2019. Van saldar la seva actuació amb un gairebé podi en la categoria AM (4a posició i 7a en l’absoluta) en la primera carrera, mentre que en la qual tancava el meeting, un toc amb un rival va obligar a Vinyes a prendre el camí del box.

Per a començar ambient fred i amenaça de pluja.
Quan van arribar a les instal·lacions de la pista de Le Castellet, els equips es van trobar amb un cel ennuvolat i una sensació de fred impròpia de la zona en aquesta època de l’any. Aquest ambient es va mantenir durant les primeres jornades del meeting (dies 25 i 26), fins i tot van arribar a caure forts aiguats que no van afectar el desenllaç de les diferents proves. A partir del dissabte (dia 27) va lluir el sol i les temperatures van millorar considerablement al llarg del dia. Una constant va ser el vent que va bufar amb intensitat variable durant cada dia.

Test privats i entrenaments lliures: Objectius aconseguits.
A l’ésser la primera cita del calendari del GT Cup Open Europe 2019, els organitzadors van programar dos mangues de 55’ addicionals d’entrenaments lliures abans del divendres, que serà la jornada reservada, de manera habitual, per als lliures.
Joan Vinyes i el seu company Jaume Font, sempre amb el suport de Baporo Motrosport, van aprofitar per a provar diverses possibilitats per a millorar les prestacions del Porsche GT3, una mecànica amb la qual mai havien competit fins aquesta temporada.
L’equip va valorar de manera molt positiva l’intens treball realitzat tant en el box com en la pista, així ens el comptava Joan: Aquests test són molt necessaris per a sortir a competir sabent fins on pots arribar. Hem rodat amb varis dels quals seran els nostres rivals durant tot l’any i la primera impressió és que hi haurà molta igualtat. No obstant això haurem d’esperar que les coses comencin de debò, sempre hi ha la possibilitat que en aquests entrenaments no mostrin tot el seu potencial.
De moment, contents amb el que hem aconseguit, hem marcat un millor crono de 2’11”1, que amb tota seguretat millorarem en la qualificació de demà.

Qualificació i Carrera 1: Es confirmen les expectatives.
Vinyes va ser el que va estar al volant del Porsche GT3 per a disputar la primera màniga qualificativa de la temporada i va mantenir la seva efectivitat habitual. En la 7a volta, de les 8 que va completar, va marcar un crono 2’09”968, 5è millor registre dels AM, a tan sols 3 mil·lèsimes del crono del tercer classificat d’aquesta categoria.

El desenllaç de la carrera, va estar marcat per la igualtat entre la majoria dels participants, sobretot en les primeres voltes. A mesura que avançava la prova es van anar concretant les posicions i semblava que Vinyes i Font eren ferms candidats al podi.
No ho van aconseguir pel motiu que ens va comentar Joan, en finalitzar la prova: En el canvi de pilot hem perdut uns 10” i això al final ha estat decisiu per a perdre el podi de l’AM i un parell de posicions de la classificació absoluta. Estic convençut que no tornarà a ocórrer en tota la temporada.

Qualificació i Carrera 2: No va haver-hi sort en la màniga qualificativa.
En l’última jornada del meeting (diumenge dia 28) va ser Jaume Font el protagonista en la màniga qualificativa. El company de Vinyes no va estar afortunat, en la seva millor volta, va aconseguir rebaixar el millor crono de les tandes lliures però no prou per a situar-se entre els millors de la categoria. Va acabar aquesta qualificació amb un registre de 2’11”251, en la 14a posició de la classificació absoluta i 8o entre els AM.

Sortint de la part posterior de la graella de sortida, no quedava una altra opció que iniciar la carrera a l’atac per a intentar la remuntada fins a les posicions d’honor, encara que pensant que un dels objectius també era completar la carrera per a conèixer una mica millor la seva nova mecànica.
Font va cedir el volant del seu Porsche a Vinyes, en la 13a posició. L’objectiu del pilot andorrà no era un altre que remuntar posicions i intentar acostar-se al màxim a la 4a plaça, entre els AM, de la jornada anterior. La realitat va ser ben diferent.
Va quedar lluny del seu objectiu, malgrat tot, la seva valoració d’aquest primer meeting va ser positiva: Hem competit per primera vegada amb el Porsche a més, davant rivals que no coneixíem, encara que teníem referències que la seva experiència al volant de vehicles d’aquestes característiques era notòria. Molt satisfet de com s’ha desenvolupat aquest ‘primer meeting del GT CUP Open. El toc amb un rival? son coses  de vegades inevitables a les curses de circuits.

La pròxima cita de la GT CUP Open Europe es disputarà en el mític circuit belga de Spa-Francorchamps, dies 7, 8 i 9 de juny.
Vinyes no podrà competir en la pista belga, ja que durant el mateix cap de setmana ha de defensar els colors de Suzuki Motor Ibèrica en la disputa del Ral·li d’Ourense, 4a prova del Campionat d’Espanya de Ralls d’asfalt (CERA).

Servei de Premsa.Resultats GT CUP Open Europe - Circuit Paul Ricard

Carrera1 (Classificació Absoluta):
1. Koller-Liberati (Lamborghini PROAM), 2. Mauro-Toni (Lamborghini AM) a 0”668, 3. Niki Leutwiler (Porsche AM) 21”040, 4. Basso - Salas (Mercedes PROAM) a 26”346, 5. De Fulgencio - Vivacqua (McLaren SILVER) a 42”594 ... 7. Font-Vinyes (Porsche AM) a 50”024

Carrera1 (Classificació Absoluta):
1. Giauco Solieriu (Lamborghini PROAM), 2. Mauro-Toni (Lamborghini AM) a 4”530, 3. Basso - Salas (Mercedes PROAM) a 35”461, 4. John De Wilde (Porsche AM) a 45”873, 5. Niki Leutwiler (Porsche AM) 46”851.


Més informació a: / Más Información en:


CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: