Joan Vinyes: Quina sorpresa! pilotar un Ferrari 458 en Silverstone i ... guanyar.

Joan Vinyes va saldar el seu debut inesperat en Silverstone amb una quarta plaça en la categoria GTS (8ª en l’absoluta) en la primera carrera, mentre que en la segona va aconseguir un espectacular triomf (4º lloc en la scratch). Vinyes va disputar el meeting britànic de la International GT Open compartint el volant d’un Ferrari 458 Itàlia preparat per Baporo Motorsport, amb Jose M. Perez Aicart.
El pilot andorrà va arribar al circuit de Silverstone amb l’objectiu d’ajudar a la seva germana Amàlia, però la seva situació va canviar a les poques hores de trepitjar el mític escenari britànic. L’equip Russian Bears li va oferir la possibilitat de pilotar un dels seus Ferrari a causa de l’absència inesperada d’un dels seus pilots. Vinyes no ho va dubtar, va acceptar l’oferta i es va posar a treballar amb més intensitat en el coneixement dels gairebé 6 km de traçat que té l’escenari de Silverstone.

El primer contacte de Joan amb el Ferrari el va tenir en la segona màniga d’entrenaments lliures (60’), en baixar del cotxe el seu semblant era de certa preocupació. He provat diferents coses però no acabo de trobar la solució per apropar-me una mica més als temps dels pilots que habitualment disputen aquest campionat. Aquestes eren les paraules de Vinyes. Després d’unes hores la situació havia variat sensiblement: He pogut comentar diversos aspectes amb Aicart i m’he adonat d’alguns detalls que haig de canviar per millorar les meus cronos. De totes maneres demà diuen que plourà i l’escenari canviarà de manera radical. Veurem que passa.

Perquè tot fos una mica més complicat, els entrenaments oficials (20’), es van disputar amb l’asfalt mullat. Vinyes es va limitar a seguir coneixent el circuit i les reaccions del Ferrari. Va acabar la màniga amb un millor temps de 2’24”867, aquest era el seu comentari en finalitzar la seva tanda: Ha estat un llàstima que la pista estigués mullada, en altres condicions hagués pogut posar en pràctica algunes de les opcions que vam parlar ahir. Si la carrera d’aquesta tarda es disputa en sec tot serà diferent. Havien comentat que la climatologia seria variable i s’està complint.

Tal com temia Vinyes, la 1ª carrera (70’) es va disputar sobre asfalt sec. Aquesta carrera inicial la va començar Aicart i va protagonitzar una sortida fulgurant, va arribar a rodar en la tercera posició. A mesura que va avançar la prova algun dels Super GT que havien sortida retardats el van superar. Després del canvi de pilot, Vinyes es va situar a la 8ª posició absoluta, lloc que va aguantar després d’un final de carrera molt mogut, amb sortida a pista del cotxe de seguretat inclosa. Joan es mostrava satisfet de com s’havia desenvolupat el seu relleu: Crec que he millorat el ritme, he rodat de manera regular en 2’05”. També és cert que no he entrat en cap situació complicada sobretot en la part final de la carrera. Així doncs, quan per darrere he vist a dos Ferrari que venien molt picats, els he deixat passar per evitar ensurts innecessaris.

A la 2ª carrera (60’) va prendre la sortida Vinyes i va complir amb l’estratègia comentada per l’equip, va imprimir un ritme regular que el va portar a la 8ª posició en el moment d’efectuar el canvi de pilot. Aicart, pilot habitual d’aquest Ferrari, va sortir a per totes i va poder va remuntar quatre posicions i es va situar al capdavant de la categoria GTS. Vinyes s’expressava d’aquesta manera en baixar del podi: Estic molt content amb l’experiència viscuda i molt agraït a l’equip Russian Bears per haver-me donat aquesta oportunitat. En la carrera d’avui? he sortit amb rodes usades però crec que el ritme ha estat bo. Era normal que Aicart montes el joc de rodes noves per llançar l’atac final. Acabar en el podi de Silverstone ha estat fantàstic.

Després de l’experiència de Silverstone, Vinyes es prendrà un període de descans. La seva volta a la competició serà en un escenari i un vehicle molt diferents. El Ral·li de Ferrol al volant del Suzuki Swift (S1600), els dies 22 i 23 d’agost, serà el punt de partida de la part decisiva del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt.

 

Classificacions International GT OPEN - Silverstone.

1ª Carrera.
1.-Turner-Fanin (Aston Martin V12) (S), 62 vueltas, 2.-Soulet-Pastorelli (Chevrolet Corvette) (S), a 8”039, 3.-Beretta-Camathias (Porsche 997 GT3) (GTS), a 8”889, 4.- Ramos-Pastorelli (Chevrolet Corvette) (S), a 9”437, 5.-Hamilton-Tutumulu (Chevrolet Corvette) (S), a 12”026, ... 8.-Vinyes-Perez Aicart (Ferrari 458 Italia) (GTS), a 15”587.

2ª Carrera.
1.-Mavlanov-Zampieri (Ferrari 458 Italia) (S), 29 vueltas, 2.-Turner-Fanin (Aston Martin V12) (S), a 18”475, 3.-Hamilton-Tutumulu (Chevrolet Corvette) (S), a 27”433, 4.-Vinyes-Perez Aicart (Ferrari 458 Italia) (GTS), a 29”187, 5.-Beretta-Camathias (Porsche 997 GT3) (GTS), a 43”500.2

(S) Super GT, (GTS) GTS

Servei de premsa.

Més Informació a:

PDF

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: