Vinyes-Mercader a punt per reprendre la marxa al Ral·li Ferrol.

 

Després de dos mesos d’inactivitat, l’equip Suzuki Motorsport tornarà a competir en el 45è Ral·li Ferrol, prova amb la qual s’inicia la part decisiva de la temporada 2014.
Així doncs, Joan Vinyes-Jordi Mercader es tornaran a situar a l’habitacle del Suzuki Swift S1600 per aconseguir l’objectiu marcat, o sigui donar continuïtat a l’impressionant ratxa de resultats protagonitzada en les primeres proves del campionat en les quals, en tot moment van estar entre els millors de la classificació provisional de la Divisió 2 (D2) i en posicions capdavanteres de la classificació absoluta.

L’edició 2014 del Ral·li Ferrol serà, sense cap dubte, un escull dur de completar. Els participants hauran de superar un traçat de 528,47 km dels quals, aproximadament, el 35% seran de velocitat. El recorregut estarà distribuït en 2 etapes, en la primera es disputaran 3 especials per la zona de Montfero, mentre que en la segona jornada seran 6 les especials que es trobaran los participants, les 5 primeres al voltant de la localitat de As Somozas. És a dir aquest any s’inverteixen els escenaris de les respectives etapes.

Vinyes ha comentat en diverses ocasions que, la prova de l’Escuderia Ferrol té un plus afegit de dificultat a causa de l’orografia de la zona, aquest any no serà una excepció: Veient els noms de les especials no hi ha dubte, hem competit en aquestes zones més d’una ocasió però malgrat tot, és fàcil equivocar-se en un encreuament, o confondre una corba amb una altra de semblants característiques. En el Ferrol no és fàcil establir referències visuals a causa que moltes zones del traçat són de característiques similars.
Per al pilot de l’equip Suzuki Motorsport començar amb un bon resultat aquesta segona part de la temporada pot ser determinant per al desenllaç final: És important no fallar per mantenir les nostres possibilitats a aconseguir el triomf en la D2 i entre els vehicles de dues rodes motrius. Són cinc els ral·lis que hem de superar en aquesta segona part de la temporada, començar amb un 0 seria un llast molt dur i difícil de recuperar en les proves següents.

Amàlia Vinyes-Aintzane Goñi als comandaments d’un Swift Sport.

Malgrat estar centrada en la seva participació en les proves de circuits, sobretot l’Eurocup Seat León, Amàlia Vinyes va prendre la decisió d’acceptar la invitació que li va fer l’equip Suzuki Motorsport per disputar el Ral·li Ferrol als comandaments d’un Suzuki Swift Sport amb Aintzane Goñi com a navegant.

Així doncs, la presència de Amàlia a Ferrol no s’ha d’interpretar com una tornada de la pilot andorrana als ral·lis, aquest era el seu comentari abans de partir cap a la localitat gallega: Els ral·lis m’agraden, si a més Suzuki et dóna l’oportunitat de competir amb un Swift Sport doncs,... la resposta havia de ser afirmativa. Serà una excel·lent jornada de test per preparar un fi de temporada que pot ser molt dens i complicat.

Les instal·lacions del FIMO, dins de la Zona Esportiva La Malata, acolliran tota la logística del ral·li, solament quedarà al marge el podi on es durà a terme les cerimònies de sortida i lliurament de trofeus, en aquest cas l’escenari escollit la estat l’Av. de Esteiro de la localitat gallega.
Els participants tindran la possibilitat de fer les últimes modificacions a les seves mecàniques en el shakedown que se celebrarà divendres que ve (dia 22), una vegada realitzats els reconeixements.
El 45è Ral·li Ferrol s’iniciarà a les 17h30 del mateix divendres, la primera etapa finalitzarà a partir de les 22h00 de la mateixa jornada.
Entre les 9h00 i les 18h00 de dissabte (dia 23) es disputarà la segona etapa, una etapa que finalitzarà en el parc tancat ubicat just al costat del podi ubicat de l’Av. de Esteiro.

Servei de premsa.

Classificacions provisionals - Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt.



 

 

Més informació a: / Más Información en:

PDF

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: