El Ral·li Ferrol se’ls resisteix a Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift S1600)

 La presència de Joan Vinyes-Jordi Mercader en el 45 Ral·li de Ferrol es podria qualificar de testimonial. Una sortida de carretera en la primera especial de la prova (primer pas per Montfero-Montfero) i el trencament d’un palier en la cronometrada inicial de la segona etapa (Sant Sadurniño-As Somozas), després d’acollir-se a l’opció del Super Ral·li, els va deixar pràcticament inèdits en el comiat de terres gallegues del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt.

Com bé comentava el pilot de Suzuki Motor Sport no ha estat un bon retorn a la competició després de les vacances estiuenques: Hem completat uns 20 km. En el primer tram cronometrat, quan estàvem en la seva part final (km 13), vam tenir una sortida de carretera que ens va deixar fora de carrera. Tant nosaltres com el Swift S1600 podríem haver continuat, però en aquesta ocasió la falta d’ajuda per tornar el cotxe a l’asfalt va resultar decisiva. Quan va poder entrar la grua a l’especial ens va treure de la zona en què estàvem ficats i vam arribar sense cap problema fins al parc d’assistència del FIMO.
Una vegada en l’assistència i després de comprovar que tot estava en ordre, l’equip Suzuki Motor Sport va decidir continuar en competició, i: En aquest cas va ser el trencament d’un palier la que ens va obligar a deixar de manera definitiva la prova. O sigui un cap de setmana per oblidar. Ara mateix ja estic penant en el shakedown del Príncep d’Astúries.

Com bé diu Joan, és moment de passar pàgina i pensar en positiu de cara a la propera cita del certamen espanyol que es disputarà la segona setmana de setembre (dia 11, 12 i 13), al Principat d’Astúries. En el Príncipe l’objectiu serà començar a llimar diferències respecte als rivals directes en les diferents classificacions del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt 2014.

Amàlia Vinyes-Aintzane Goñi (Suzuki Swift) completa la prova de Ferrol.

L’únic tàndem 100% femení que va disputar la prova de l’Escuderia Ferrol, Amàlia Vinyes-Aintzane Goñi, van aconseguir portar el seu Suzuki Swift Sport fins al podi situat en l’Av. Esteiro de la capital gallega.
Vinyes-Goñi van completar el 45è Ral·li Ferrol en la 24ª plaça de la classificació absoluta a 24’17” dels guanyadors del ral·li, Sergio i Diego Vallejo (Porsche 997 GT3), a més de situar-se en la 10ª plaça de la categoria Nacional 3.

En finalitzar el ral·li, Amàlia va tenir paraules d’agraïment per a l’equip Suzuki Motor Sport, que li va donar l’opció de disputar aquest ral·li: Estic molt contenta per l’experiència viscuda, li agraeixo a Suzuki, sobretot al Sr. Juan López Frade, que hagin pensat en mi per pilotar el Swift Sport de la marca en la prova de Ferrol, així com l’ajuda que m’han donat durant tots els dies en què hem estat preparant la prova gallega.

A nivell esportiu, Amàlia era conscient que no podria lluitar de tu a tu amb els equips que habitualment disputen la Copa Suzuki: L’objectiu era competir, fer tants quilòmetres como fos  possible, al volant d’un cotxe de carreres després de gairebé un mes sense participar en una prova i ho hem aconseguit. La classificació? en aquest cas si que era intranscendent, però sí puc comentar que, comparant els temps que fan els equips que participen de manera habitual en el Copa Suzuki i els meus, estic convençuda que van molt ràpid i assumeixen riscos importants sobretot en les baixades.

A partir d’ara comença per Amàlia la fase decisiva en els campionats que aquesta temporada està seguint de manera habitual: És cert que a partir aquest moment la mecànica i l’escenari serà molt diferent al que hem gaudit aquest cap de setmana. L’objectiu serà seguir progressant al volant del Seat León Racer en les prova de l’Eurocup i anar valorant les opcions d’estar entre els millors en el Campionat d’Espanya de Resistència (CER) i de les Michelin Endurance Sèries (MES). Són, sens dubte, reptes molt exigents pels quals caldrà treballar molt dur.

La primera cita d’aquest final tan dens de temporada 2014 que preveu Amàlia, serà en el mític circuit belga de Spa-Francorchamps els dies 5, 6 i 7 de setembre. Serà el quart meeting de l’Eurocup Seat Leon. 

Servei de premsa.

 

Més informació a: / Más Información en:

PDF

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: