Vinyes-Mercader (Suzuki Swift S1600) abandonen el Príncep d’Astúries a la primera etapa.

Després de protagonitzar una primera part de la temporada impecable, van saldar amb triomf en la classe 2 totes les seves actuacions, Joan Vinyes-Jordi Mercader al volant Suzuki Swift S1600 de l’equip Suzuki MotorSport no aconsegueixen trobar la mateixa regularitat en la tornada de les vacances. En el 51 Ral·li Príncep d’Astúries va ser el trencament d’un cable de l’alternador el motiu de l’abandó, just abans de començar la tercera cronometrada de la primera cita asturiana del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt 2014.

Amb la decepció reflectida en els seu rostre, Joan no donava crèdit a la situació que s’estava produint, aquest era el seu comentari en arribar a l’assistència de Cangas de Narcea: En el shakedown i en les dues primeres especials de la prova tot es va desenvolupar amb normalitat. En la primera cronometrada ens vam situar a la quarta plaça de la classificació dels equips del Campionat d’Espanya i vam repetir en la segona, a més sense forçar la marxa en cap moment. En l’instant de prendre la sortida en la tercera especial el cotxe es va parar i no va haver-hi res a fer per continuar en la prova. Allí ens vam quedar, en aparença amb un problema electrònic.
Els tècnics de l’equip es van desplaçar fins a on s’havia quedat Vinyes i van confirmar l’avaria en el sistema electrònic del Suzuki. El problema es va arreglar in-situ i Vinyes-Mercader van arribar a l’assistència pilotant en Swift S1600.
L’equip Suzuki MotorSport va prendre la decisió d’acollir-se a l’opció de super-ral·li per poder córrer la segona etapa del Príncep 2014, encara que sense l’opció de sortir en la classificació final. Segons Vinyes aquesta etapa final: Es va desenvolupar sense problemes, malgrat córrer sense la motivació de lluitar per un lloc de la classificació final. Vam seguir entre els quatre millors de cadascun dels parcials disputats, a un ritme competitiu però sense prendre riscos en cap instant.

El Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt seguirà al Principat d’Astúries. L’últim cap de setmana de setembre (26 i 27) es disputarà una nova edició del Ral·li Vila de Llanes. La localitat asturiana que dóna nom a la prova serà el centre neuràlgic de la vuitena prova del calendari del certamen esmentat, en la qual es decidiran algunes de les classificacions en joc.