Vinyes-Vinyes es jugaran el títol del Campionat d’Espanya de Resistència a Madrid.

La jornada d’entrenaments que van protagonitzar els germans Vinyes en el circuit de Xerès no feia preveure que la recta final, és a dir les carreres, tinguessin un desenllaç tan desafortunat per als interessos d’Amàlia. Abandó en els compassos inicials de la primera carrera i un pneumàtic que es va sortir de la llanda en la segona, quan Joan portava més de la meitat de la recta de meta d’avantatge al segon classifica. Al final van creuar la línia d’arribada a la quarta plaça.
Al final del meeting de Xerès, cal esmentar com a notes positives que Amàlia contínua al capdavant de la classificació de la Classe 1 (Cl1) amb quatre punts d’avantatge sobre Makushin-Rosell i que de cara a la cita de Madrid han netejat tot l’handicap que tenien acumulat.

No hi ha cap dubte que a Xerès i en bona part de Andalucia les temperatures de tardor encara no han arribat. Els equips van entrar a les instal·lacions del recinte andalús i es van trobar una temperatura que superava els 30º acompanyada d’un percentatge d’humitat molt elevat. Aquest escenari es va repetir durant tot el cap de setmana i en conseqüència competir en les hores centrals del dia va resultar molt dur.

A Xerès, en els entrenaments lliures (1h00 + 50’), el principal objectiu era comprovar que al Seat León Racer no li quedaven seqüeles de la lluita al límit de les dues carreres disputades a Monza. Durant els primers 60’ d’assajos lliures tot es va desenvolupar amb normalitat,fins i tot Amália i Joan van tenir temps de preparar el material, discos i pastilles de fre, que després utilitzarien en els entrenaments oficials i en les carreres. El crono marcat en aquesta primera màniga (1’57”263) va ser el millor de la seva categoria i el segon de la classificació absoluta.
El desenvolupament de la segona màniga va ser més complicat, els comissaris van treure fins a tres vegades la bandera vermella (cotxes al pit-lane) a causa de sortides de pista d’algun dels participants. En aquesta ocasió Joan i Amàlia no van poder millorar el seu registre anterior (1’58”211), malgrat tot es van mantenir en entre els top5 de la D2 i de la classificació scratch.
Al final d’aquest primer contacte amb la pista de Xerès, els germans andorrans van estar d’acord en què era molt complicat rodar amb normalitat: Hi ha molt tràfic i alguns dels pilots actuen com si estiguessin disputant la carrera. En la segona màniga, amb tantes parades, ha estat molt complicat agafar el ritme. En qualsevol cas hem completat amb bones sensacions la fase inicial del meeting.

En els entrenaments oficials (20’ cada pilot), una de freda i una de calenta per a l’equip de Baporo Motorsport. Amàlia es va haver de conformar amb la quarta posició en la primera tanda disputada després d’una actuació irregular. Va millorar considerablement el seu temps (1’56”293) però sense poder arrodonir una volta en les millors condicions, aquesta era la seva autocrítica: Al muntar pneumàtics nous el León es comportava de manera diferent i no he pogut evitar alguna sortida, que sense ser important, m’han fet perdre unes dècimes que han resultat decisives en la classificació final de la màniga. Demà espero estar més encertada.
Per la seva banda Joan va encertar a la primera i va marcar el millor crono de les dues mànigues (1’55”658) i es va assegurar prendre la sortida des de la pole-position en la segona carrera de la jornada següent, aquest era el seu comentari: He sortit i després de la primera volta no m’ho he pensat dues vegades i m’he llançat a buscar la volta bona. Tot ha sortit com havia planejat, el millor crono i tot a punt per fer dues bones carreres en la part final del cap de setmana. Precisament parlant de les carreres, sobretot la primera, Joan comentava: Serà molt difícil estar entre els millors en aquesta primera carrera, estem molt carregats d’handicap, de fet crec que tenim el màxim, i per tant guanyar aquest temps en la pista no serà fàcil. De tota manera les carreres cal disputar-les i sempre pot sorgir el factor inesperat que de la mateixa manera que ens pot afavorir ens pot perjudicar.

La 1ª Carrera, va ser vist i no vist. Amàlia es va veure involucrada en un toc múltiple en el segon revolt del traçat andalús, amb la mala fortuna que va trencar el radiador del León. L’abandó era obligat, així explicava l’incident: De manera inesperada els vehicles que em precedien s’han quedat pràcticament parats i no he pogut evitar el toc. En il·luminar-se l’alarma d’aigua, he parat el motor i de deixat caure el cotxe fins a la primera escapatòria. En arribar al box i veure amb detall l’abast del toc, s’ha pogut comprovar que canviant el radiador podríem sortir en la segona carrera. Encara sort.

Així va ser, els tècnics de Baporo Motorsport van poder reparar el problema i Joan va poder prendre la sortida amb normalitat en la 2ª carrera. La seva sortida va ser perfecta, com de costum, i va passar a encapçalar el grup de participants des que el semàfor es va situar en verd. La distància respecte als seus perseguidors va ser creixent després de cada volta, fins que es va produir l’incident esmentat. Va haver d’entrar en el pit-lane per canviar la roda. A continuació va haver de tornar a entrar per cedir el volant a la seva germana. Amb aquests dos passos pel box, van quedar molt ressagats en la classificació i per molt bon ritme que tinguessin al final en l’última part de la carrera, el temps perdut era impossible de recuperar.
Una vegada acabada la carrera tot l’equip coincidia a afirmar que: Hi ha dies que tot surt a l’inrevés. A Xerès ens ha tocat sofrir una d’aquestes jornades que més val oblidar. Hem deixat gairebé tot l’avantatge que teníem acumulada dels meeting anteriors però, encara depenem de nosaltres per aconseguir el títol. Dins d’un mes al Jarama no tindrem marge d’error.

Es cert, tot es decidirà en el circuit del Jarama els dies 8 i 9 de Novembre. Amàlia Vinyes, una vegada més, tindrà un final de campionat no apte per a cardíacs.


Servei de Premsa.

 

Classificacions Campionat d’Espanya de Resistència (D2) - Xerès .

1ªCarrera.
1.-Makushin-Rosell (Seat León), 51’43”937, 2.-William-Ampolo (VW Sirocco)  52’07”919,  3.-Dasi-Parera (Seat León Racer) 52’08”594, 4.- De Castro-Escamez (VW Sirocco), a 1 v., 5.-Carlo Romani (Seat León Supercopa LR) a 3 v.

2ª Carrera.
1.-Makushin-Rosell (Seat León Racer), 50’43”483, 2.-William-Ampolo (VW Sirocco)  51’13”769, 3.-Llamas-Cabezas (Seat León Supercopa LR) 51’14”261, 4.-Vinyes-Vinyes (Seat León Racer) 51’17”267, 5.-Dasi-Parera (Seat León Supercopa LR) a 1v.

 

Més informació a: / Más Información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: