Joan Vinyes: Hem lluitat fins al final però s’ens ha escapat el triomf de les 2RM.

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift S1600) van liderar la categoria de dues rodes motrius (2RM) del V Ral·li Comunitat de Madrid - RACE des de l’inici de la prova fins a l’última especial del ral·li. Després de l’últim pas pel Jarama van cedir la privilegiada posició a Fran Cima que els va superar en la classificació per 6”. L’equip de Suzuki Motorsport va mantenir a ralla a algun dels equips que en bona lògica els havien de superar, acabant en la 6ª plaça de la classificació scratch.
La prova final del calendari espanyol de Ral·lis d’asfalt es va disputar amb una climatologia molt diferent a l’habitual en aquest escenari a finals de novembre. Temperatures suaus, sobre els 20º, durant el dia i solament algunes zones humides en les especials que es van disputar a la nit o a primera hora del matí.

A destacar els canvis obligats en el recorregut de la segona etapa, La anul·lació de les tres passades per el tram de Robledillo va deixar reduït a menys de la meitat els metres de velocitat anunciats inicialment per a la segona jornada.. El motiu?, La Direcció General de Seguretat i Interior de la Comunitat de Madrid va decidir a l’últim moment, per motius de seguretat, no autoritzar el tram a causa de el mal estat de l’asfalt. Així doncs la segona etapa  va quedar reduïda a els trams de Madarquillos, a tres passades, i Circuit Jarama RACE, a dos. El comentari de Vinyes sobre aquest tema era: És una pena no poder disputar aquesta especial, és en baixada i estic convençut que les nostres possibilitats d’apropar-nos als rivals que teníem per davant haguessin augmentat i el triomf en les 2RM no s’hagués escapat.

En la primera etapa, Vinyes-Mercader van imposar el seu ritme entre els vehicles de 2 rodes motrius (2RM) i es van situar de manera inesperada, entre els deu millors de la classificació absoluta. Concretament el pilot de Suzuki Motorsport liderava les 2RM amb gairebé mig minut d’avantatge sobre el seu company d’equip Gorka Anxustegi, en la classificació absoluta ocupava la 7ª plaça a 2”5 del Lotus Exigeix de Diego Marban, mentre per darrere, Antonio de la Reina (Mitsubishi Lancer Evo X), se li apropava a gairebé 17” .
En l’assistència final de l’etapa, Vinyes comentava: De moment sense problemes, hem anat tan ràpid com hem pogut, estic content de la manera que s’ha desenvolupat aquest primer dia. Tenim a vehicles amb millors prestacions per darrere i liderem les 2RM, intentarem seguir així demà, a veure si al final podem aguantar als quals ens empenyen per darrere.

Com es pot suposar, la segona etapa va ser més light de l’esperat a causa de la cancel·lació del tram mes llarg del ral·li. Per Vinyes-Mercader es va repetir la tònica de la jornada anterior fins a l’última especial. No era aconsellable prendre riscos, era evident que si millorava alguna posició, en la scratch, havia de ser per algun problema dels rivals que tenia per davant. Però, després del primer pas de la jornada pel Jarama, Vinyes va veure com el seu avantatge sobre Cima i de la Reina es reduïa i va quedar la sensació de que tot es jugaria en el segon pas per l’especial del traçat madrileny. Al final, Vinyes va haver de conformar-se amb la segona plaça de les 2RM, aquesta era la seva opinió de l’esdevingut : Ha estat una jornada molt diferent per catalogar-la d’alguna manera. Fer un llarg enllaç per disputar un tram de 5 km doncs ... El cas és que al final no hem aconseguit guanyar entre els vehicles de 2RM malgrat estar per davant de diversos equips que tenien mecàniques superiors a la nostra. No hem pogut evitar que Cima ens avancés en l’última especial. Una llàstima però les curses son així.
Quant a la valoració de la temporada el pilot de Suzuki no tenia dubtes: Em quedo amb què hem estat en dos podi absoluts i sempre que hem acabat, amb l’excepció de Madrid, ho hem fet en el graó més alt del podi de les 2RM. Si que és cert que, en algun moment puntual, ens ha faltat una mica de sort per poder lluitar pel títol.

En els prolegòmens del Ral·li CAM- RACE 2104 , Suzuki Motor Ibèrica va donar a conèixer la seus plans de cara a la temporada 2015. El Sr. Juan López Frade , màxim responsable de l’entitat, va comentar: Per a la propera temporada la novetat és el canvi de pneumàtics en els nostres Swift S1600, serà Michelin el nostre proveïdor la propera temporada. Quant a la composició dels diferents equips tot seguirà igual. Anxustegi-Iglesias, Vinyes-Mercader i Cañizares-García seran els encarregats de pilotar els Swift S1600 de l’ equip Suzuki Motorsport. Quant al calendari cal comentar que a part de les proves vàlides per al Campionat d’Espanya es disputarà, com a mínim, una prova del campionat portuguès. Si les dates de tots dos certàmens ho permeten, s’intentarà disputar dues proves a Portugal.

Així doncs la propera temporada Vinyes-Mercader seguiran vestint de groc pilotant el Suzuki Swift S1600 en el Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt.

Servei de Premsa.Classificacions del V Ral·li CAM - RACE - Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt.


Classificació Scratch:
1.-Vallejo-Vallejo (Porsche 997 GT3) 51’27”9, 2.-Muñiz-Lema (Porsche 997 GT3) 0’02”4, , 3.-Pernia-Del Barri (Mitsubishi Lancer Evo X), a 1’34”64.-Monzon-Déniz (Mini John Cooper), a 2’00”7, 5.- Cim-Gonzalez (Seat Leon Supercopa N), a 3’00”8, 6.-Vinyes-Mercader (Suzuki Swift S1600), a 3’06”8.

Divisió II.
1.-Cima-Gonzalez (Seat Leon Supercopa N), 54’28”5, 2.-Vinyes-Mercader (Suzuki Swift S1600) a 0’06”0, 3.-Anxustegi-Iglesias (Suzuki Swift S1600), a 0’51”8, 4.-Alonso-Prieto (BMW Mini Ral·li N2) a 3’02”6, 5.-Vallín-Odriozola (Opel Adam) a 3’07”5.

 

Més informació a: / Más Información en:

PDF

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: