Vinyes-Vinyes guanyen els 500 km d’Alcanyís-D3, Amàlia campiona de les Michelin Endurance Sèries.

Amàlia Vinyes-Joan Vinyes (Seat León Racer - Baporo Motorsport) van aconseguir de manera brillant els seus objectius a Motorland (Alcanyís). Van assolir el triomf en la Divisió 3 (D3) dels 500 km d’Alcanyís i en conseqüència també van ser els vencedors d’aquesta categoria entre els equips que portaven pneumàtics Michelin i que disputaven les Endurance Sèries (MES) de la marca.
Amb aquest triomf Amàlia Vinyes es va proclamar campiona de la primera edició del MES, aconseguint un espectacular doblet en els campionats de resistència espanyols, CER i MES.
Quan Marc Carol, que va tenir com a company d’equip al pilot rus Dimitri Berngardt al volant del Seat Leon dorsal 57 del mateix preparador, no va tenir tanta sort. Després de ser el més ràpid de la D3 en els entrenaments oficials, va haver de deixar la prova quan es disposava a iniciar el seu segon relleu. Una sortida de pista de Berngardt els va obligar a abandonar.

Els organitzadors de l’esdeveniment, V-line Organització, van posar a la disposició dels inscrits a l’última carrera del seu calendari 2014 una jornada de test, en la qual van poder posar en pràctica diferents opcions en la posada a punt del seu vehicle, sobretot pensant en la prova de resistència de l’endemà. El marge ampli de temps que van tenir els equips per fer aquesta posada a punt també va servir perquè els pilots que formaven cadascun dels equips poguessin provar els respectius vehicles.
Els germans Vinyes, encara que coneixen bé el seu vehicles i l’escenari de la prova, no van desaprofitar l’ocasió per rodar en el circuit aragonès, preparant el material necessari (discos i plaquetes de fre) per a la carrera dels 500 km. Malgrat realitzar el test amb normalitat, Amàlia i Joan dubtaven que el treball fet tingués validesa a la jornada següent: Les previsions són de molta pluja i avui hem rodat pràcticament tot el temps amb l’asfalt sec. Així doncs si demà està mullat començarem la jornada gairebé de 0, encara que l’haver rodat en el traçat sempre és un avantatge.

En aquesta ocasió les previsions es van complir i el dissabte (dia 29) el circuit de Motorland va rebre als participants en els 500 kms amb pluja i, per tant amb la pista mullada. En els entrenaments lliures (45’)  els dos pilots andorrans van poder comprovar que la situació no era tan greu com en principi es podia suposar. Tant Amàlia com Joan es mostraven optimistes després del primer contacte amb la pista mullada, Joan afegia: L’asfalt té molt grip i per tant el cotxe no llisca tant com pensàvem a priori.
La tanda d’entrenaments oficials (45’), no va ser tan positiva per als interessos de Vinyes-Vinyes com en altres ocasions. La va disputar Joan i des del primer instant es va adonar que trobar la pista sense rivals que el molestessin seria complicat. Ho va intentar fins a tres vegades però no va poder obtenir el resultat que esperava. Amb un crono de 2’17”583 ser va situar en la tercera posició a 1” de la pole-position de la categoria marcada per Marc Carol (2’16”492). Ha estat una tanda complicada amb la pluja i sobretot el tràfic, hi havia vehicles molt lents. En alguns ocasions tenia gairebé tota la recta de darrere sense ningú i pensava aquesta serà la bona, però al moment més inoportú et trobaves a un rival molt lent i ... tornem a començar. Malgrat tot sortirem de la part davantera de la graella (6ª línia) i en bona lògica els GT s’han d’escapar sense problemes.

La carrera (4h) segons Amàlia Vinyes ha estat molt dura: He patit molt sobretot a l’inici del relleu, amb les rodes noves el cotxe patinava molt, a les frenades em passava, no m’atrevia a donar gas,... em costava mantenir el cotxe a la pista. A mesura que han passat les voltes la situació ha anat millorat i almenys he pogut mantenir la posició com a líder de la D3 del MES.
Cal destacar que Amàlia ha fet un relleu de 1h40 en unes condicions molt complicades.
Joan, ha iniciat la carrera i s’ha mantingut de manera regular entre els millors, remuntant fins a la primera plaça de la D3. El ritme del pilot andorrà va ser molt regular i en aparença el mantenia sense excessives dificultats. La realitat era ben diferent, així ho explicava en finalitzar el seu relleu: La pista està molt delicada, hi ha moments que la traçada sembla que s’asseca i llavors has de buscar lloc per la part més humida, inclús la moqueta que limita l’asfalt i la terra. Quant cau un aiguat és molt fàcil sortir-se. Després del relleu llarg de la seva germana, Joan va tornar a agafar el León i la situació encara va ser més caòtica. La pista s’assecava i semblava que fins i tot hauríem de parar a posar rodes de sec, alguns equips ho han fet. Al final ha tornat a ploure i he anat el més ràpid que he pogut fins al final. Les rodes han acabat fetes pols.
Com es desprèn de les opinions de Amàlia i Joan els 500 km d’Alcanyís han estat marcats per la pluja que de manera capritxos ha caigut durant tota la jornada en les instal·lacions de Motorland. Així doncs, triomf molt treballat dels germans Vinyes en la categoria D3 en el 500 km d’Alcanyís i títol d’aquesta categoria i de la Classe (C2) en el MES, per Amàlía.

Servei de premsa.

 

Classificacions.

500 km d’Alcanyís - Divisió 3 (D3).
1.-Vinyes-Vinyes (Seat Leon Racer) 4h00’24”045, 2.-De Castro-Granville (VW Sirocco) a 1’41”765, 3.-Arruabarrena-Aristi-Masdeu a 1 v., 4.-Demarchi-Laia Sanz- Salerno (Seat León Racer), a 1 v., 5.-Dasi-Parera-Fernández, a 1 v.

Michelin Endurance Series (MES) - Divisió 3 (D3).
1.-Vinyes-Vinyes (Seat Leon Racer) 4h00’24”045, 2.-Arruabarrena-Aristi-Masdeu a 1 v., 3.-Demarchi-Laia Sanz- Salerno (Seat León Racer), a 1 v., 4.-Carbó-Lepoutre-Calvet, a 3 v., 5.-Makushin-Makushin-Rosell, a 3 v.

 

Més informació a: / Más Información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: