Joan Vinyes: Estic molt content d’haver arribat fins a aquí!

Amb aquestes paraules definia Joan Vinyes el seu estat d’ànim una vegada situat el Suzuki Swift de la copa al parc tancat final del 40 Ral·li vila de Llanes, ubicat en el pàrquing de la platja del Sablón. Joan Vinyes havia complert l’objectiu prioritari en la seva tornada al món dels ral·lis.
Joan Vinyes - Jordi Mercader van tornar a competir en un ral·li vàlid per al Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt (CERA) després de més d’un any i mig d’inactivitat forçada. Com queda dit, l’esmentat tàndem va competir al volant d’un Suzuki Swift de la copa i al final van ocupar la sèptima plaça del Grup N3, un fet del tot anecdòtic tenint en compte que en aquesta ocasió el principal rival de Joan Vinyes era ell mateix.

El vila de Llanes 2016, va tornar a ser el ral·li complicat de sempre quant a la climatologia. La boira i les zones humides en la part més alta d’algunes de les especials van obligar als equips a no confiar-se en la fase inicial de la prova. Després va lluir el sol i la sensació de xafogor va acompanyar a tots els presents en la segona cita asturiana del CERA de la present temporada.

Vinyes-Mercader van tornar a la rutina de les proves del CERA dijous passat (dia 22), a partir de les 10.00 hores, en aquest moment van començar els reconeixements de les vuit especials a superar durant la competició. A continuació, a partir de les 20.00 hores van tenir el primer contacte amb el Swift, van aprofitar per ajustar backets, cinturons de seguretat, ... i fer els primers retocs quant a reglatges, per Vinyes aquest primer dia va ser dens i exigent físicament: S’ha notat una mica la falta de ritme en aquesta jornada prèvia al ral·li. Per a mi el més important és que m’he trobat bé i segueixo amb ganes de competir una altra vegada.

La jornada següent va ser una mica més relaxada: En el shakedown vam seguir treballant en la posada a punt del Swift, sobretot per poder pilotar amb comoditat. És un vehicle de prestacions inferiors, respecte als quals estem acostumats, però també es pot anar molt ràpid sobretot en zones de baixada.

Per fi va arribar el moment anhelat de començar el ral·li i veure fins a on era capaç Vinyes de pilotar el Suzuki. Molt aviat es van dissipar els dubtes: Em trobo bé, còmode al volant i hi ha moments en què ni penso en la lesió de la mà. Si que hi ha algun detall que abans fèiem i que haurem d’esperar per repetir-lo però, en general, estic molt content i satisfet de la prova que, gràcies a Suzuki Motorsport, he pogut fer a Llanes.
Del que també em sento molt feliç és de la quantitat de mostres d’afecte que he rebut durant tot el cap de setmana. Les agraeixo sincerament i, sense cap dubte, són un punt de suport important per seguir treballant per recuperar la meva millor forma física.

A partir d’ara que?, Com bé comentava Vinyes, solament hi ha un fet del tot cert, i és que seguirà amb la seva recuperació per aconseguir el 100% en el seu estat físic. En l’àmbit esportiu no té res decidit.

 

Servei de Premsa.


Més informació a: / Más Información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: