Podi per a Joan Vinyes en el seu retorn al circuit del Jarama

Joan Vinyes (Seat León Cup) va tornar a estar a un gran nivell en el circuit del Jarama, en la disputa de l’última cita del Campionat d’Espanya de Resistència de la present temporada. Després de ser molt regular durant les mànigues prèvies del meeting, va aconseguir finalitzar la carrera (2 hores + 1 volta) en la tercera posició de la classe TCR.

Les dues jornades de competició en la pista madrilenya, es van disputar amb una climatologia molt diferent. Els entrenaments lliures es van córrer amb el cel molt ennuvolat amenaçant pluja ena tot moment. Durant el dissabte (dia 15) va brillar el sol però, sobretot durant la disputa dels entrenaments cronometrats, l’ambient era fresc i en conseqüència escalfar rodes va tenir certa dificultat.

Durant els entrenaments lliures (50’ cada sèrie), Joan va poder comprovar que el seu ritme de competició era molt bo i com a prova solament cal esmentar que va ser el més ràpid en les dues sèries disputades. Al final d’aquest primer dia d’activitat en la pista del Jarama el pilot andorrà es mostrava molt satisfet amb el treball realitzat: Estic molt content de com han anat aquests entrenaments lliures. M’han servit per agafar confiança i, en general, m’he oblidat dels problemes de la mà. En punts complicats del traçat m’he tirat a totes i tant el León com jo mateix hem reaccionat sense problemes. Sens dubte molt satisfet d’aquest inici de meeting després de tant temps sense trepitjar la pista del Jarama.

Entrenaments oficials (15’ cada sèrie): Es van desenvolupar seguint la mateixa línia de la jornada anterior. En aquesta ocasió, en la primera sèrie Joan va ocupar la segona plaça, a 2 dècimes de la pole-position marcada pel seu company d’equip Faust Salom.
En la continuació va tornar a ser el més ràpid i en la suma de les dues sèries també va ocupar la segona plaça entre els TCR. Aquest era el comentari de Joan en baixar del cotxe: A la recta final d’aquests oficials, m’han comentat des del mur que ocupava la segona plaça a 2 dècimes de la pole. Potser hauria aconseguit rebaixar una mica el meu crono però he pensat que no valia la pena arriscar. Sortim entre els millors i això en una carrera de 2 hores és suficient. Cal tenir en compte que hi ha canvis de rodes, posar gasolina, SC ... En fi que, hi ha factors atípics que poden ser determinants.

Carrera de 2 hores + 1 v: Com és habitual en el pilot andorrà, va protagonitzar una excel·lent sortida i es va situar just darrere del capdavanter de la classe TCR (Faust Salom). En les diferents parades en el pit-lane i sortides del SC (safety car) Joan no va tenir la sort de cara i a la recta final es va veure obligat a remuntar per pujar al tercer calaix de l’últim podi del CER 2016: Així s’expressava Joan: Estic molt satisfet, he competit dues hores a un nivell molt bo, és a dir al ritme dels més ràpids i he aguantat sense problemes. La carrera ha estat dura amb moltes sortides del SC i això sempre talla el ritme. De tota manera aquest problema en el Jarama és habitual, però és el mateix per a tots. Com deia al principi molt satisfet de com m’he trobat i de com he competit.

Potser un dels moments complicats de la carrera va ser quan el seu enginyer li va comunicar per radio a Joan que, a causa de la sortida en el moment més inoportú del SC havia perdut una volta, aquest era el seu comentari: A més havia caigut a la sèptima posició. No quedava una altra opció que seguir lluitant i intentar recuperar posicions. Al final vam arribar al podi.

Després de superar un altre obstacle cap a la seva recuperació total, Joan no descarta seguir competint aquesta temporada encara que de moment sense un calendari confirmat.

Servei de premsa.

Classificacions CER / Circuit del Jarama.
Clase TCR.

Oficials 1: 1-Font-Salom (Seat León Cup) a 1’39”258, 2.-Joan Vinyes (Seat Leon Cup), 1’39”607, 3.-Amàlia Vinyes (Seat León Cup), 1’41”291, 4.-MIchel Lepoudre (Seat León Cup), 1’41”355, 5.-H.Arruabarrena-Aristi-Masdeu (Seat León Cup), a 22”314.

Oficials 2: 1.-Joan Vinyes (Seat Leon Cup), 1’39”681, 1-Font-Salom (Seat León Cup) a 1’39”856, 5.-H.Arruabarrena-Aristi-Masdeu (Seat León Cup), a 1’40”164, 4.-Amàlia Vinyes (Seat León Cup), 1’40”377, 5.-MIchel Lepoudre (Seat León Cup), 1’41”834, .

Carrera 2 hores: 1.-Font-Salom (Seat León Cup) a 2h02’19”423, 2.-Amàlia Vinyes (Seat León Cup), 17”501, 3.-Joan Vinyes (Seat León Cup) a 1 v., 4.-E.Makushin-Z.Makushin (Seat León Cup) a 1 v., 5.-Carbó-Sicart (Seat León Cup) a 1 v.


Més informació a: / Más Información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: