Vinyes-Caminal-Guillamet queden a 15’ del podi de les 4 hores de Lleida

El trencament d’un palier a 15’ de creuar la línia d’arribada final, va apartar a Joan Vinyes, Melcior Caminal i Quim Guillamet (VW Golf - Baporo Motorsport) del podi de la 17a edició de les 4 hores de Lleida sobre terra.
Al moment en què es va produir l’incident esmentat, Vinyes-Caminal-Guillamet ocupaven la segona plaça de la classificació absoluta de la cursa organitzada per l’Escuderia Lleida.

La vintena d’equips (concretament 22) que van participar en la prova, van tenir una climatologia més benvolent que en altres ocasions encara que, no es van alliberar de les baixes temperatures i la boira durant el dissabte (dia 3), mentre que durant la jornada decisiva va ser la pluja la que va fer acte de presència quan es portaven disputades 2 hores de carrera.

Els 45’ d’entrenaments oficials, celebrats el dissabte, van servir per establir l’ordre de participants en la graella de sortida. Joan Vinyes va disputar la sèrie i amb un crono de 1’07”240 va aconseguir la 12a posició i en conseqüència prendria la sortida a la zona mitjana del grup de participants.
La sortida del pilot andorrà va ser espectacular i va remuntar set posicions en la primera volta. A partir d’aquest instant els relleus es van anar succeint amb normalitat i amb l’equip andorrà-català sempre entre els cinc millors de la classificació absoluta.
Amb l’aparició de la pluja, la pista es va convertir en una pista de patinatge, ocasió que va aprofitar Vinyes per situar-se molt a prop del líder de la carrera.
El trencament mecànic esmentat, amb Guillamet al volant, va deixar sense recompensa l’excel·lent treball realitzat per l’equip en les gairebé quatre hores que van estar competint.

Una vegada consumat l’abandó, Quim Guillamet comentava d’aquesta manera l’incident: M’han donat un cop en la roda davantera esquerra i m’he quedat sense poder posar cap velocitat. Era evident que el palier s’havia trencat. Per la seva banda Joan Vinyes es quedava amb la part positiva de la jornada: M’he trobat molt còmode i he pogut competir al màxim sense problemes. La sortida i sobretot quan ha aparegut la pluja han estat moments espectaculars en els quals he anat a totes. Caminal, que va sortir abans que plogués, també es va trobar amb la pista mullada: Just començar el relleu ha sortit el cotxe de seguretat i han regat el traçat. En aquestes condicions mantenir el cotxe en la pista sempre és més complicat per a mi.

Els pilots andorrans, Vinyes i Caminal, no van poder ampliar el seu palmarès de triomfs en les 4 hores de Lleida, malgrat tot van marxar satisfets d’un escenari en el qual, de manera habitual, acomiaden el calendari de competició cada temporada.

Servei de premsa.


Més informació a: / Más Información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: