Espectacular debut de Vinyes-Mercader en el CERA, al volant del Suzuki R+

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift R+) van aconseguir el triomf del grup N5 (6a plaça en la classificació absoluta), en el 35 Ral·li Sierra Morena, prova inicial del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt (CERA) de la present temporada.
Amb aquest resultat, la dupla de l’equip Suzuki Motor Ibèrica compleix amb escreix els objectius previstos que ara mateix son, seguir amb la recuperació total de Joan, a més de continuar treballant per trobar les millors sensacions al volant del Swift R+ de Suzuki.

On no es van complir les previsions va ser a l’apartat de la climatologia. La pluja i el mal temps que va fer a una part de la regió andalusa va quedar lluny de Còrdova i els seus voltants.
Els afeccionats, que en gran nombre van seguir en directe la prova, van haver de suportar temperatures agradables durant la primera etapa mentre que la calor va ser protagonista durant la jornada que va tancar la competició.

En els primers compassos de la prova de l’Automòbil Club de Còrdova, Vinyes-Mercader ja van deixar entreveure les seves intencions de lluitar per estar just darrere dels R5 que, d’altra banda, és al màxim que poden aspirar a causa de la diferència de prestacions dels respectius vehicles.
Una vegada acabada la primera etapa, Vinyes-Mercader ocupaven la sisena plaça, amb els seus companys d’equip Antxustegi-Iglesias a 17”. Per davant, els germans Vallejo (Citroën DS3 R5) havien ampliat la diferència fins als 44”8 al seu favor.
La segona etapa va transcórrer seguint la mateixa inèrcia. Vinyes-Mercader es van mantenir ferms a mantenir la sisena plaça, oblidant-se dels rivals que tenien per davant i centrant tota la seva atenció a seguir coneixent les reaccions de Swift R+.

En arribar a l’última assistència del Sierra Morena 2017, Vinyes es mostrava molt satisfet amb el desenvolupament del seu primer ral·li del CERA pilotant el Swift R+: Era una prova complicada, amb trams molt llargs i canvis de ritme constants. Malgrat tot m’he trobat molt còmode al volant del Swift R+. Físicament sóc conscient que encara no estic recuperat totalment però cada dia em trobo millor.

Una vegada iniciada la temporada, el pilot de Suzuki lamenta el llarg període (gairebé dos mesos) en el qual no competirà amb el R+: Per seguir agafant confiança, hauria estat mol bé per a mi que s’hagués celebrat el Cantàbria el dia 1 d’abril, però... El més positiu és que en aquesta primera prova hem estat on teníem d’estar, o sigui just darrere dels R5. Treballarem per seguir així i intentar treure el màxim rendiment de les prestacions del R+ de Suzuki i si els de davant es despisten ...

Així doncs, una vegada confirmat l’ajornament del Ral·li Cantàbria fins al dia 20 d’Octubre, el proper repte per Vinyes-Mercader es correrà a Gran Canària els dies 5 i 6 de Maig. Serà el Ral·li Illes Canàries.

Servei de Premsa.


Classificació, 35 Ral·li Sierra Morena (CERA)

1.-Cristian Garcia-Rebeca Liso (Ford Festa R5), 2h00’36.1, 2.-Sulhayen Pernia-Victor A. Perez (Hyundai i20 R5) a 8.6. 3.-Ivan Ares-Jose A. Pintor (Hyundai i20 R5) a 29.0, 4.-Pedro Burgo-Marcos Burgo (Skoda Fabia R5) a 1’41.6, 5.-Sergio Diego Vallejo (Citroën DS3 R5) a 2’09.3, 6.-Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift R+ N5) a 3’38.3.


Més informació a: / Más Información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: