Joan Vinyes-Jaume Font guanyen les dues curses del CER 2017, a Motorland

A les instal·lacions de Motorland (Alcanyís), Joan Vinyes-Jaume Font (Seat León Cup Racer-Baporo Motorsport) van aconseguir portar fins al final el seu domini, en la divisió 1 (D1) del Campionat d’Espanya de Resistència (CER) 2017. Van aconseguir pujar a l’esglaó més alt del podi en les dues proves disputades sent el primer equip que aconsegueix repetir triomf en la present temporada.

Els entrenaments lliures es van desenvolupar, sense contratemps dignes d’esment. En els primers 50’, Joan amb prou feines va tenir opció de rodar, quan portava poc més de 10’ en pista, una sortida de pista d’un rival, va provocar que es mostrés la bandera vermella per part dels comissaris. Vinyes i el seu equip van decidir no tornar a sortir.
Tres hores més tard es va iniciar la segona tanda, en aquest cas amb el pilot andorrà al volant del León amb dorsal 93 de Baporo Motorsport. La normalitat va ser la nota predominant i en finalitzar tot semblava preparat per iniciar la lluita contra el crono. Aquestes eren les paraules de Joan: M’he trobat a gust al volant del León, el traçat té les seves parts complicades, no serà fàcil, però intentarem tenir el millor ritme des de l’inici.

Durant els entrenaments cronometrats es va poder veure que Vinyes no anava desencaminat. Mancant escassos 8’ per finalitzar la sèrie havia aconseguit el millor crono de la categoria D1, 2’01”677. Però a la recta final no va poder mantenir la privilegiada posició per 2 dècimes. Sens dubte la igualtat va ser el denominador comú, en mig segon es van classificar 8 pilots, l’excepció en la part davantera de la classificació va ser Alèx Cosin que, va marcar la pole-position amb un crono de 2’00”104. Vinyes es mostrava amb confiança amb vista a les carreres: Estem on volíem estar en la graella de sortida, prop dels millors de la D1 sense forçar la situació a cap moment. Veurem que passa en la carrera d’aquesta nit.

L’habitual cita nocturna, primera carrera (48’+ 1v), va tenir un desenllaç immillorable per Vinyes.Font. L’andorrà va sortir a totes i en la tercera volta ja es trobava just darrere del capdavanter de la D1. Per no arriscar més del necessari, es va mantenir en aquesta posició però, sempre a distàncies mínimes, fins al canvi de pilot. En la continuació Font es va situar al capdavant, lloc que va mantenir fins a creuar la línia d’arribada.

La línia positiva es va mantenir durant la segona carrera (2h + 1v). En aquesta ocasió va ser Font el que va prendre la sortida, es va situar de manera immediata a la tercera plaça, posició que va mantenir sense excessius problemes fins que va cedir el volant del Seat León a Vinyes.
L’andorrà va sortir disposat a intentar-ho, segon a segon va anar llimant el desavantatge que tenia respecte als predecessors fins que mancant 25’ per finalitzar la prova es va situar a la primera plaça, posició que va mantenir fins al final.

Satisfacció en el box de Baporo Motorsport pel doble triomf de Vinyes-Font. Per Vinyes la part final del meeting ha estat immillorable: Els cronometrats ens van confirmar que hi hauria molta igualtat. A Alcanyís tot ha sortit segons el previst, el triomf en la primera carrera ha estat molt important per guanyar confiança. En la segona, a causa del handicap, estar en el podi era un bon resultat però veient l’opció que hi havia de tornar a guanyar no hem dubtat i ha sortit bé.

El Campionat d’Espanya de Resistència 2017 arribarà al seu equador els propers dies 24 i 25 de Juny en el circuit del Jarama (Madrid). Vinyes-Font sortiran amb el handicap molt carregat però, com comenta habitualment Joan, les carreres cal disputar-les.

Servei de Premsa.Classificacions CER 2017 (D1) - Circuit Motorland (Alcanyís)

Carrera 1. 1.-Vinyes-Font (Seat León Cup Racer) 52’32”159, 2.-Aristi-H.Arruabarrena (Seat León Cup Racer) 52’42”281, 3.-Guillermo Aso (Seat León Cup Racer) 52’43”625, 4.-Martinez-Mertinez (Seat León Cup Racer) 52’47”689, 5.-Fernandez-U.Arruabarrena (Seat León Cup Racer) 52’54”840.

Carrera 2. 1.-Vinyes-Font (Seat León Cup Racer) 2h03’46”460, 2.-Parera-Castilla (Seat León Cup Racer) 2h04’01”124, 3.-Lepoutre-De los Milagros (Seat León Cup Racer) 2h04’02”489, Fernandez-U.Arruabarrena (Seat León Cup Racer) 2h04’18”738, 5.-Vicinanza-Cosin (Seat León Cup Racer) a 1 v.


Més informació a: / Más Información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: