Una sortida al shakedown deixa fora de joc a Vinyes-Mercader a Ourense

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift R+), van arribar a Ourense, després de dos anys d’absència, amb l’objectiu de continuar invictes, en la categoria N5, en el Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt (CERA) 2017.

Després de completar les jornades de reconeixement de les especials amb excel·lent sensacions, tot estava disposat per iniciar una de les proves mítiques del certamen espanyol, aquesta era l’opinió de Joan: Feia un parell d’anys que no estàvem en les especials d’Orense però, no m’ha costat massa recordar algun dels paratges tradicionals d’aquesta prova. Com per exemple el Cañón do Sil o San Pedro de Rocas, que aquesta vegada es feia en una versió reduïda.

Malgrat la motivació dels pilots de l’equip Suzuki Motor Ibèrica, la situació va prendre un rumb completament contrari a l’esperat. Durant la celebració del shakedown, en concret en la segona pujada pel tram de test i després de creuar la línia d’arribada, el trencament de la direcció assistida va provocar que el Swift no tracés el següent revolt, segons Vinyes
La direcció ha quedat molt dura i no hem tingut opció. Ens hem sortit rectes i... en aquest instant, encara semblava que continuar era possible.

Les previsions de Vinyes no es van complir i a mesura que passava el temps, les conseqüències del cop van començar a passar factura a la seva mà dreta: Em fa molt mal, la sensació que tinc ara mateix (2.30 hores abans de prendre la sortida), és que no hi haurà una solució ràpida per recuperar l’agilitat necessària per prendre la sortida en bones condicions.

Després de prendre la decisió de passar per l’hospital per confirmar que no hi havia cap trencament, circumstància que es va confirmar, Joan, a contra cor, va haver d’acceptar la realitat de no poder estar en el podi de sortida per iniciar la seva participació en les noces d’or del Ral·li Ourense.

Vinyes-Mercader tornaran a situar-se al volant del Suzuki Swift R+, dins d’aproximadament un mes (7 i 8 de juliol), per disputar el 49è Ral·li Ferrol, quarta prova del Campionat d’Espanya de l’especialitat.Servei de Premsa.Més informació a: / Más Información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: