Vinyes-Mercader afronten amb la motivació de sempre, un Rallye de Ferrol amb canvis

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift R+ - Suzuki Motor Ibèrica), retornaran a Galícia per disputar el 48 Rallye de Ferrol, cinquena prova del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt (CERA) 2017 i segona del calendari que es disputa en aquesta comunitat. L’objectiu de l’equip Suzuki Motor Ibèrica serà el de seguir sumant punts per a una classificació per marques que, després del Rallye d’Ourense, encapçalen amb autoritat.

Els membres de l’Escuderia Ferrol han preparat un recorregut amb novetats importants respecte al d’anteriors edicions. Cal destacar, en primer lloc, que el ral·li es disputarà, íntegrament, durant la jornada del dissabte (dia 8), és a dir, que tindrà una única etapa.
El traçat total a superar pels participants serà de 465,16 km, dels quals 153,32 km seran de velocitat, repartits en 8 especials (4 de diferents).
Les especials del bucle inicial seran: S. Sadurniño-As Somozas (17,45 km) i As Somozas-As Pontes (24,97 km) mentre que després del reagrupament de meitat de ral·li, els escenaris passaran a ser: Valdoviño-Cerdiño (25,00 km) i Ferrol-Ferrol (9,24 km). Precisament el primer pas per Ferrol-Ferrol serà el denominat TC-Plus.

La cita de Ferrol acostuma a ser de les complicades del calendari, segons Vinyes, aquesta ocasió no serà una excepció: Caldrà esforçar-se en els reconeixements. Trobar referències en aquest ral·li no és fàcil, sembla ser, que les especials d’aquesta edició s’han disputat altres vegades però formant part d’especials diferents.

Quant al canvi del timing, el pilot de Suzuki opinava que: Té els seus pros i les seus contres. En principi, penso que el divendres anirem una mica més tranquils, amb el shakedown com a principal objectiu, mentre que el dissabte serà una jornada densa (13 hores) en la qual, mantenir la concentració en tot moment serà decisiu.

Com bé comenta Vinyes, el shakedown (divendres dia 7) sempre és una de les parts importants del que es pot considerar la fase prèvia de la competició. En aquesta ocasió, els equips podran els últims retocs a les seves mecàniques a la zona d’Esmelle, un escenari que s’ha recuperat després de diverses temporades.
Durant aquesta mateixa jornada, abans del shakedown, es duran a terme les verificacions tècniques i a partir de 20.00 hores s’iniciarà la cerimònia de sortida, a l’avinguda d’Esteiro.

El Recinte Firal FIMO, situat en La Malata, acollirà una temporada més a les assistències dels equips sent a més, el punt de partida del ral·li a les 8.00 hores del pròxim dissabte. Aquesta mateixa jornada, a partir de les 21.00 hores, els equips començaran a arribar a la mateixa ubicació on va es va fer la cerimònia de sortida (avinguda d’Esteiro), per fer el lliurament de trofeus als vencedors.


Servei de Premsa.


Més informació a: / Más Información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: