Joan Vinyes-Jordi Mercader i Suzuki a l’esglaó més alt del podi de la N5, a Ferrol

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift R+), es van retrobar amb el triomf, de la categoria N5, en la 48a edició del Ral·li de Ferrol. A més, els pilots de l’equip Suzuki Motor Ibèrica, van arrodonir la seva segona visita a terres gallegues de la temporada, amb una excel·lent quarta plaça en la classificació absoluta.

Després de dos anys d’absència del ral·li organitzat per l’Escuderia Ferrol, Vinyes-Mercader van haver d’emprar-se a fons en uns reconeixements en els quals van trobar moltes variacions.
Una vegada completat el primer compromís a Ferrol, Joan no dubtava a afirmar: És un ral·li molt bonic, encara que alhora serà molt complicat. Es disputa en una sola jornada amb un recorregut que serà molt exigent tant per als pilots com per a les mecàniques. Amb l’afegit de la climatologia, que, per aquesta zona sempre és un factor que pot resultar determinant.

En la jornada prèvia a la disputa del ral·li (divendres dia 7). Vinyes-Mercader van tenir l’oportunitat de comprovar, durant el shakedown, l’efectivitat del seu Swift R+. En les quatre passades que van completar pel tram del test, van poder confirmar que els problemes en la mecànica eren part del passat. Aquest era el comentari de Vinyes: Les sensacions són molt bones, el Swift ha respost de manera impecable. Crec que tot està preparat per tornar a protagonitzar un bon ral·li. De tota manera, a mesura que s’acosta l’hora de la veritat, augmenta la impressió de que aquest Ferrol serà un ral·li molt difícil.

Vinyes no es va equivocar. La jornada del ral·li, es va iniciar amb una fina pluja que va provocar els primers sobresalts del dia. en forma d’encertar que rodes muntar. Una vegada resolt aquest dubte, Vinyes-Mercader van imposar un ritme, que va resultar ser molt competitiu, des de les primeres especials i que els va portar, a més de liderar la categoria N5, a aconseguir la tercera posició scratch en el primer pas per As Somozas-As Pontes. D’aquesta manera, van completar la primera part del ral·li en una còmoda cinquena plaça, per darrere dels R5 més ràpids, i amb més de 1’ de diferència respecte als seus perseguidors més propers. El Swift R+ funciona molt bé i nosaltres estem a gust amb el ritme que portem. La idea és continuar així fins al final, comentava.

En la continuació, el ral·li va seguir en la mateixa línia. Després d’assegurar la cinquena plaça en el primer pas per Valdoviño-Cerdido. Vinyes-Mercader, van tenir com a objectiu completar una jornada excel·lent en el podi de l’Av. Esteiro. Ho van aconseguir millorant un lloc a la classificació absoluta: Amb l’asfalt sec i la climatologia favorable aquests trams són una passada. El Swift R+ ha respost de manera espectacular i hem gaudit molt en aquesta recta final de la prova. Molt content, sen dubte una gran recompensa pel gran treball de tot l’equip.

L’activitat per als equips habituals en el Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt continuarà el proper mes de setembre, dies 15 i 16, amb la disputa del Ral·li Princesa d’Astúries, sisena prova del calendari CERA 2017, que tindrà el seu centre neuràlgic a Oviedo (Astúries).

 

Servei de Premsa.

 

Classificacións 48 Rallye de Ferrol (CERA)

Absoluta: 1.-Ivan Ares-Jose A. Pintor (Hyundai i20 R5), 1h32’48.5, 2.-Victor Senra-David Vazques (Citroën DS3 R5) a 1’34”3, 3.-Pedro Burgo-Marcos Burgo (Skoda Fabia R5) a 2’54.7, 4.-Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift R+ N5) a 4’03.9, 5.-Gorka Anxustegi-Alberto Iglesias (Suzuki Swift R+ N5) a 5’28”1.

N5: 1.-Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift R+ N5), 1h36’52”4, 2.-Gorka Anxustegi-Alberto Iglesias (Suzuki Swift R+ N5),a 1’24”2,  3.-Miguel Fuster-Nacho Aviñó (Renault Clio N5), a 4’34”4.


Més informació a: / Más Información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: