Vinyes-Mercader es trobaran un Ral·li Princesa d’Astúries, diferent

En la tornada postvacances al Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt (CERA), Joan Vinyes-Jordi Mercader hauran d’afrontar un Ral·li Princesa d’Astúries molt canviat. En les dues temporades que Vinyes no ha disputat la cita asturiana, s’han produït variacions importants tant en el traçat com en la localització del nucli administratiu d’un ral·li que, no obstant això, segueix sent vàlid per al Trofeu d’Europa de Ral·lis a més de CERA, Copes monomarca i campionat regional asturià.

El traçat preparat per l’Automòbil Club Principat d’Astúries (ACPA) té en total 663,04 km, dels quals 186,65 km, són de velocitat. El recorregut estarà dividit en 2 etapes i 12 especials cronometrades (7 de diferents).
En la primera etapa (divendres dia 15) es disputarà, dues vegades, un bucle de tres trams cronometrats: Morcín (14,16 km), Candamo (15,82 km) i Llanera (15,60 km).
La segona etapa (dissabte dia 16) tindrà escenaris més variats, S’iniciarà amb el Siero (15,41 km), tram que donarà punts addicionals per al campionat. En la continuació s’hauran de superar, dues vegades, Villaviciosa (23,13 km) i Colunga-Piloña (15,75 km).
El ral·li es tancarà a Oviedo, amb la disputa d’una super especial de 2,32 km.

En analitzar el traçat, els pilots de l’equip Suzuki Motor Ibèrica van apreciar que hi havia alguna zona coneguda però, segons Vinyes: En alguns casos era algun tram que parcialment havíem corregut, tant en un sentit com en l’invers. Podem dir, que l’escenari en general seguirà sent el mateix però, en concret, les especials de velocitat les coneixerem en els reconeixements.

Després d’un parell de mesos sense competir amb el Swift R+, Vinyes es mostra confiat en continuar la línia que van seguir a Ferrol, última cita abans de vacances: Com sempre, l’objectiu seguirà sent sumar la màxima puntuació perquè l’equip Suzuki mantingui opcions al títol de marques. El shakedown del divendres ens anirà molt bé per iniciar el ral·li havent fet una primera presa de contacte amb el Swift.

Els equips tindran la zona d’assistència instal·lada a La Manjoya. La cerimònia de sortida se celebrarà a les 20,00 hores del dijous (dia 14) en el podi de la Plaça dels Ferroviaris d’Oviedo.
Com bé comenta Joan, el divendres (dia 15) a partir de les 8.00 hores s’iniciarà l’últim test amb el vehicle de competició per als equips que hagin decidit participar. El test es durà a terme a l’especial Ribera de Arriba (3,65 km).

La primera etapa s’iniciarà a les 13,00 horas del divendres, des de la zona d’assistència i finalitzarà a partir de les 22,15 hores del mateix divendres al parc tancat situat just a costat del podi.
La segona etapa amb inici i arribada al podi de l’esmentada Plaça dels Ferroviaris (Oviedo), es disputarà entre les 7,45 hores i les 18,15 hores del dissabte dia 16. El lliurament de premis està previst a les 19,00 hores del mateix dissabte.

Servei de Premsa.


Més informació a: / Más Información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: