A Joan Vinyes-Jordi Mercader el Rally Princesa d’Astúries, se’ls va travessar

Un problema mecànic va acabar amb la participació de Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift R+) en el 54 Rallye Príncesa d’Astúries. En l’instant en què es va produir l’incident, primer pas per l’especial Colunga-Piloña, els pilots de l’equip Suzuki Motor Ibèrica ocupaven la 6a plaça de la classificació absoluta del Campionat d’Espanya de l’especialitat, mentre que en la de la categoria N5, estaven situats en la 2a posició.

La prova, organitzada per l’Automòbil Club del Principat d’Astúries(ACPA), va estar marcada per una climatologia molt variable. En poc marge de temps, es passava d’un ruixat molt intens al fet que el sol brillés encara que amb timidesa.
Les especials cronometrades, que en condicions normals ja patinaven molt, amb la pluja i el pas dels cotxes es van embrutar molt. Mantenir el vehicle en el poc asfalt, que en ocasions quedava visible, no era fàcil.

1a etapa. A Vinyes-Mercader el ral·li se’ls va complicar just en començar. Una virolla en la primera especial, Morcín, va tenir com a conseqüència directa la perduda de 30” en el crono de l’especial. Malgrat tot van poder continuar la prova sense problemes aparents. Durant aquesta primera jornada (divendres del 15) van mantenir un bon ritme, que els va permetre estar prop dels R5 però insuficient per liderar la categoria N5.
Després de disputades la sis primeres especials cronometrades, els seus companys d’equip, Anxustegi-Iglesias, eren els més ràpids entre els N5, amb 19” d’avantatge respecte Vinyes-Mercader.

Una vegada superada una primera etapa èpica, quant a la climatologia sobretot, Joan comentava: Crec que, a part de la virolla inicial, el ritme ha estat l’habitual. Ens ha permès estar entre els millors sense prendre massa riscos a causa de l’estat de les especials. No hi ha dubte que en aquesta primera competició a Astúries de la temporada, Gorka està anant molt ràpid.

La 2a etapa també va començar amb una virolla. en aquest cas a Siero. A partir d’aquest instant semblava que la situació millorava. Vinyes-Mercader van aconseguir el millor crono a Villaviciosa començant el que hagués pogut ser una remuntada cap a les primeres posicions. Tot va quedar en intent, en la següent especial (Colunga-Piloña), la mecànica va dir prou i Vinyes-Mercader no van tenir una altra opció que deixar el ral·li.

Així ho comentava el pilot de Suzuki: No havia transcorregut el primer quilòmetre de la tercera especial de la jornada quan el Swift es va parar. Tots els intents d’engegar-ho van resultar infructuosos. Sens dubte, va ser una llàstima crec que encara haguéssim pogut recuperar alguna posició en les diverses classificacions.

Dins de 15 dies la cita torna a ser a Astúries, concretament a Llanes. La 41a edició del Ral·li vila de Llanes, amb novetats importants en el traçat habitual de les últimes edicions, serà el repte que afrontaran Vinyes-Mercader al volant d’un Swift R+ - N5, de l’equip Suzuki Motor Ibèrica.

Servei de Premsa.Més informació a: / Más Información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: