Joan Vinyes d’aniversari en el Rallye villa de Llanes

Fa un any, Joan Vinyes va acudir a Llanes (Astúries) després de molts mesos sense competir però, amb la il·lusió d’un debutant en el moment d’afrontar el seu primer repte després d’un llarg període de preparació.
La progressió que ha experimentat el pilot de Suzuki Motor Ibèrica ha estat excel·lent, fins al punt que torna al Ral·li Vila de Llanes havent acumulat quatre triomfs (de sis possibles) en la categoria N5,
També cal recordar que, aquesta temporada, es compleix el 13è (xifra màgica per Vinyes i el seu equip) aniversari de l’únic triomf absolut que Vinyes ha aconseguit a Llanes.

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift R+), afronten la 41a edició del Ral·li vila de Llanes amb l’objectiu de rescabalar-se de l’ensopegada que van patir fa quinze dies en la primera visita de la temporada al Principat d’Astúries. Els pilots de l’equip Suzuki Motorsport estan plenament convençuts que hauran de fer front a un traçat complicat i en la qual, amb tota seguretat, la climatologia tindrà un protagonisme important.

Per aquest 2017, els membres de l’Escuderia de Llanes han mantingut el seu esquema habitual de competició encara que amb escenaris diferents. És a dir, el ral·li es disputarà en una única etapa (dissabte dia 30) però amb trams cronometrats que, alguns d’ells, feia molts anys que no es disputaven.
En el bucle inicial del Llanes 2017, es troben com a obstacles a superar, dues vegades cadascun: La Torneria (11,37 km), Los Carriles (6,72 km) i Carmen-Torre (19,53 km).
En la continuació, els participants que segueixin en el ral·li s’enfrontaran a dues especials, però amb un traçat d’aproximadament 20 km cadascuna. Nova-Llaura (19,90 km) i Riu Cabra (21,26 km), que també hauran de superar-se dues vegades.
El recorregut total del ral·li s’acosta als 500 km, dels quals 157,662 km, seran de velocitat, repartits en 10 especials.

Per Vinyes, les especials que envolten a la turística localitat asturiana no són del tot desconegudes, a pesar que en alguna d’elles mai ha competit, així ens ho comentava: Vaig començar a competir per aquesta zona a principis dels 90 en les proves de muntanya, uns anys més tard vaig retrobar algun d’aquests escenaris en els ral·lis. És cert que en alguna cronometrada en concret, aquest any em sembla que n’hi ha alguna, no he competit. Però segur que hauré passat en un enllaç, en un sentit o un altre. A més afegia: De tota manera, conèixer el terreny no et facilita del tot el ral·li. Potser l’afrontes amb més confiança però has de tenir molt present que les estretes carreteres de la zona amaguen alguns paranys, que l’asfalt llisca molt en sec,... Un ral·li difícil que es pot complicar, encara més, amb la presència de la pluja.

Durant la jornada del divendres (dia 29), es duran a terme les verificacions Pavelló Poliesportiu de Llanes), el shakedown (a les 12.30 hores en la ctra. LLN2), cerimònia de sortida (20.30 hores en el podi del Sablón).

El 41 Rallye de Llanes s’iniciarà a les 7.30 hores (dissabte dia 30), amb la sortida del primer vehicle des del Parc d’Assistència (Zona de la Talá). Després de gairebé 12 d’hores de competició, els equips començaran a entrar les seves mecàniques al parc tancat final (Pàrquing del Sablón) a partir de les 20.43 hores del mateix dissabte.


Servei de Premsa.


Més informació a: / Más Información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: