Vinyes-Mercader i Suzuki planten cara als R5, en el 41Rallye vila de Llanes

El Rallye villa de Llanes contínua sent un escenari favorable per a Joan Vinyes. Després del triomf aconseguit en el 2004 i la segona plaça absoluta en el 2014, Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift R+) han tornat al podi absolut en aquest 2017, en aconseguir la segona plaça després de marcar el millor crono en dos dels deu parcials (Nueva-Labra i Riu Cabra) de la prova asturiana. Els pilots de l’equip Suzuki Motor Ibèrica van aconseguir, a més, un altre clar triomf en la categoria N5.

La climatologia va tornar a tenir la seva quota de protagonisme en un ral·li disputat en Astúries. En aquesta ocasió, la prova organitzada per l’Escuderia Llanes va tenir unes jornades prèvies amb temperatures estiuenques, el shakedown es va disputar amb l’asfalt sec mentre que, a partir de la cerimònia de sortida la pluja va aparèixer per quedar-se durant tota la jornada del dissabte (dia 30). La primera secció de la prova va ser especialment dura per als pilots. A més de la pluja, asfalt molt lliscant,... la boira, sobretot en la baixada a la Torneria, va ser potser l’element més incòmode a superar.

1a i 2a secció. (La Torneria, El Carril i Carmen - Torre).
Vinyes-Mercader, van protagonitzar un espectacular inici, especialment les primeres passades per la Torneria, en el qual van quedar a 1” del millor crono absolut, i Carmen - Torre en la qual el scratch se’ls va escapar per sol 2 dècimes.
En la repetició dels trams de velocitat, amb l’asfalt mullat i més brut però amb condicions climatològiques una mica més favorables, els pilots de l’equip Suzuki Motor Ibèrica van veure reduïdes les seves possibilitats d’acostar-se als R5 que comandaven la classificació absoluta. En finalitzar aquestes seccions inicials, Vinyes estava situat a la tercera plaça de la classificació absoluta, superat pels R5 d’Ares-Pintor (Hyundai) i Burgo-Burgo (Skoda Fabia), a més de ser el líder clar de la categoria N5.

Després de completar la primera meitat de la cita asturiana, Vinyes es mostrava satisfet però caut pel qual restava de jornada. Aquest era el seu comentari: M’he trobat molt a gust en les especials a pesar que les condicions eren dures. El Swift s’ha comportat de manera immillorable i la prova són els cronos aconseguits, sobre tot, en la primera passada per les especials, precisament quan més complicat era l’escenari. Les cronometrades de la tarda? Seran sens dubte molt exigents. Queda molt ral·li per disputar i tot és possible. Intentarem mantenir el ritme i veure com arribem a la recta final de la prova.

3a i 4a secció. (Nueva - Labra i Riu Cabra).
La continuació es va iniciar de manera espectacular, Vinyes-Mercader scratch a Nueva-Labra i a Riu Cabra! A més els pilots de Suzuki Motor Ibèrica feien el salt a la segona plaça de la provisional absoluta. El segon i últim pas per les especials esmentades serien decisives per definir les posicions de podi del ral·li.
Per cert, les condicions ambientals van seguir sent dantesques malgrat el canvi d’ubicació dels trams de velocitat.

Amb aquest panorama, en aparença el final estava a prop però, en realitat aquest últim bucle es va fer molt llarg. Al final, Vinyes-Mercader van poder confirmar la seva posició en el podi scratch final, mentre que el triomf absolut va quedar més a prop que mai.
En l’última passada per l’assistència, Vinyes resumia d’aquesta manera la seva participació: Ha estat un ral·li molt dur, tant en l’aspecte físic com mental. En alguns moments semblava que no anaves de pressa però quan veies els temps, i en les condicions en què els hem aconseguit... Espantava una mica. Sens dubte estic molt satisfet del ral·li que hem fet, el Swift N5 ha funcionat de meravella en una prova molt complicada. Crec que és un resultat que mereixíem tant nosaltres com l’equip, pel gran esforç que han fet perquè el Swift N5 sigui un vehicle competitiu.

El periple de Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt 2017 per la cornisa cantàbrica, acabarà els pròxims dies 20 i 21 d’Octubre a Cantábria. Per fi, els membres del Club Esportiu Los Peñucas engegaran el seu ral·li, després de superar tots els obstacles que els han sorgit per fer realitat el 38 Ral·li Santander-Cantábria.

 

Servei de Premsa.

Classificació 41 Rallye villa de Llanes

Absoluta:
1.-Ivan Ares-Jose A. Pintor (Hyundai i20 R5), 1h44’30.9, 2.-Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift R+ N5) a 0’14.3, 3.-Surhayen Pernía-Carlos del Barrio (Hyundai i20 R5) a 0’30.6, 4.-Pedro Burgo-Marcos Burgo (Skoda Fabia R5) a 0’33.7, 5.-Christian Garcia-Pablo Marcos (Ford Fiesta R5) a 0’57”5.Més informació a: / Más Información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: