A La Nucía, un problema elèctric allunya a Vinyes-Mercader de la lluita pel triomf

Joan Vinyes - Jordi Mercader (Suzuki Swift R+) van protagonitzar un inici espectacular en el 23 Rallye de La Nucía - Trofeu Costa Blanca, penúltima prova del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt (CERA) 2017. L’equip de Suzuki Ibèrica va marcar el scratch en la primera especial situant-se com a líders de la prova després de disputada la primera secció. En la continuació, les bones sensacions es van trencar a causa d’un problema elèctric en la seva mecànica que, els va endarrerir de manera definitiva en la classificació del ral·li alacantí. Al final, VInyes-Mercader encara van aconseguir entrar en el top10 (9a posició) de La Nucía 2017.

En la Costa Mediterrània, la climatologia va estar gaire-bé sempre de part dels equips participants. Els reconeixements, el shakedown es van realitzar amb temperatures estiuenques sobretot en les hores centrals del dia, mentre que l’ambient fresc va acompanyar, a tots els presents en els escenaris de la prova, a les primeres hores de competició i durant la recta final del ral·li. La pluja va aparèixer de forma intermitent en les últimes especials de la prova.

Després de donar per acabada la seva participació en el test previ, Vinyes va participar en la roda de premsa posterior en la qual no van faltar referències a les seves últimes actuacions (Llanes i Santander), aquestes van ser les seves paraules: No hi ha dubte que, en aparença, les condicions climatològiques seran diferents encara que, mai se sap. Les previsions són de pluja per a demà. No obstant això tant en sec com en mullat intentarem seguir la línia positiva iniciada a Astúries per seguir posant les coses difícils als rivals. En el shake el Swift R+ s’ha comportat de meravella i nosaltres seguim amb ganes de lluita o sigui que, tot està en ordre per iniciar el ral·li.

1a i 2a Secció. (Sella-Relleu, Relleu-Orxerta).
Com hem esmentat, Vinyes-Mercader van deixar ben clar molt aviat quines eren les seves intencions a La Nucía 2017. El scratch inicial i els cronos marcats en les dues següents cronometrades van fer que se situessin a la segona plaça provisional, a 1” del capdavanter, l’actual campió d’Espanya de l’especialitat, Ivan Ares.

El problema elèctric comentat va ser un dur contratemps que va canviar el rumb de la jornada. Aquestes eren les paraules de Vinyes sobre aquest tema: Hem iniciat el ral·li molt motivats i amb ganes d’aprofitar les nostres opcions en la lluita pel triomf absolut. En els compassos inicials ho hem aconseguit i hem estat lluitant amb el R5 d’Ares.
És una pena, que una avaria, que en aparença no sembla greu, ens hagi deixat KO per seguir lluitant pel nostre objectiu. De moment seguim en carrera, ara l’objectiu serà veure si el problema està solucionat.

3a Secció (Confrides-Gorga, Benilloba-Relleu) i 4a Secció. (Confrides-Relleu).
Amb la pluja com a possible obstacle a superar, es va iniciar la recta final de La Nucía 2017. Vinyes-Mercader sense la pressió d’haver de lluitar per un lloc en la classificació van imposar un ritme més conservador que els va permetre estar entre els més ràpids de cada parcial però sense prendre cap risc i, sobre de tot, comprovar que els problemes en el seu Swift R5 estaven oblidats.

Una vegada superats els últims obstacles de la jornada, Vinyes ens feia aquesta valoració de la seva participació en la prova organitzada pe l’Automóvil Club AIA: Hem passat de lluitar pel triomf, un objectiu molt difícil, a perdre tota opció en qüestió de minuts i això sempre és complicat d’assumir. En la part positiva cal sumar que els cronos han estat competitius, o sigui que en condicions normals haguéssim lluitat pel podi absolut i de la categoria N5. El problema elèctric cal qualificar-lo com un incident de les carreres.

El Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt completarà el seu calendari amb la disputa del VIII Rallye de la Comunitat de Madrid-RACE que, un any més, tindrà el Circuit del Jarama com a nucli central de la prova. La cita és per als dies 24 i 25 de novembre, és a dir dins d’escasses tres setmanes.

Servei de Premsa.


Classificació 23 Rallye La Nucía - Trofeu Costa Blanca

Absoluta:
1.-Ivan Ares-Jose A. Pintor (Hyundai i20 R5), 1h37’30.6, 2.-Miguel Fuster-Nacho Aviñó (R/ Clio N5), a 0’44”5.1  3.-Gorka Anxustegi-Alberto Iglesias (Suzuki Swift R+ N5) a 1’05.3, 4.-José Luis Pelaez-Rodolfo García (Ford Fiesta R5) a 1’56.5, 5.-Alberto Monarri-Rodrigo Sanjuan (R/Clio N5) a 3’17”2.
9.-Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift R+ N5) a 6’00.1 .


Més informació a: / Más Información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: