4a posició per Guillamet-Caminal-Vinyes a les 4 hores de Lleida 2017

El trencament d’un palier marca la participació de l’equip de Baporo Motorsport en la prova de l’Escuderia Lleida

 Quim Guillamet-Melcior Caminal-Joan Vinyes (VW Golf - Baporo Motorsport) van completar la 17a edició de les 24 hores sobre terra del Lleida a la quarta plaça final, a 14 voltes del vencedor, l’equip local Jose Vidal-Carles Cánovas (Opel Astra 2.0), que van acabar la prova amb un total 172 voltes al traçat, d’aproximadament 1 km, preparat per l’Escuderia Lleida.Aquesta temporada la cita que tanca el calendari de proves d’autocross del calendari català, es va disputar amb ambient fred, sol i fort vent sobretot el dissabte, però sense la tan temuda boira habitual a la zona i present en algunes de les edicions de la carrera.Aquest escenari, que van agrair tots els presents en el recinte lleidatà, va suposar un treball extra per als organitzadors. La pista es va haver de regar en diverses ocasions, ja que amb la pista tan seca la pols va sortir amb facilitat.

Les mànigues d’entrenaments, lliures i oficials, van tenir un desenllaç plàcid per Vinyes i companyia. En els lliures els tres pilots de l’equip van tenir ocasió de fer la seva primera presa de contacte amb una pista que visiten una vegada a l’any mentre que en els oficials, amb una posició en la graella en joc, van haver d’esforçar-se per estar en les posicions davanteres.
Amb un crono de 1’05”471 van quedar situats en la sisena posició, a 1 dècima del tercer lloc, la qual cosa els situava en la tercera línia de la graella de sortida. La valoració de l’equip va ser positiva: Sens dubte, estar en les línies de davant sempre és favorable encara que en una carrera de 4 hores pot passar de tot.

La carrera (4h). Va tenir l’inici previst per l’equip Baporo Motorsport. Amb Vinyes al volant del VW Golf va recuperar en les primeres voltes i va rodar sense grans dificultats en la tercera posició. En aquells moments ja es va poder preveure que, sense problemes mecànics o errors, l’equip vencedor de l’anterior edició (Vidal-Canovas) tenien un ritme superior a la resta de participants.

Les dificultats per Guillamet-Caminal-Vinyes van començar a la recta final del primer relleu. A punt de fer el canvi de pilot Vinyes va notar que alguna cosa passava en el Golf: En traçar un dels revolts del recorregut vaig notar un soroll sospitós, vaig intentar canviar de velocitat per si era un problema de canvi però ràpidament em vaig adonar que un palier havia dit prou. Per sort vaig poder arribar a l’assistència sense ser remolcat.
Una vegada reparada l’avaria, van tornar a la pista però ocupant la 20a posició en la classificació provisional. Tocava recuperar i ho van fer.
A partir d’aquest instant els problemes mecànics van quedar oblidats. Els tres pilots es van anar rellevant al volant del Golf i millorant posicions a base d’imposar un ritme excel·lent i parar el just, fer gasolina i canvis de pilot.

Van quedar a un pas del podi però amb excel·lents sensacions, l’opinió generalitzada va ser que: Sense el problema del palier haguérem lluitat pel podi, però pensem que la recuperació després de la reparació ha estat molt bona però era evident que si els de davant no fallaven o no tenien algun problema, era difícil poder recuperar els 30’ que vam perdre en la reparació. Marxem contents, hem fet una carrera de menys a més i això sempre és positiu.

Després de la prova de Lleida, Guillamet-Caminal-Vinyes, es prendran un període de vacances, quant a competicions. De tota manera en poques setmanes s’engegarà una nova temporada i caldrà estar preparat.

Servei de Premsa.


Més informació a: / Más Información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: