Joan Vinyes: A la Corunya, test molt positiu pensant en el CERA 2018

Joan Vinyes - Jordi Mercader es van situar, per primera vegada aquesta temporada, al volant del Suzuki Swift R+, aconseguint acabar el 22 Rallye la Corunya, prova inicial del campionat gallec de l’especialitat, en la 5a plaça de la classificació absoluta (1o de la categoria N5).

Un excel·lent resultat si tenim en compte que, com va comentar Vinyes, a la Corunya l’objectiu prioritari era fer la primera presa de contacte de l’any amb el Swift R+, i amb l’equip Suzuki Motor Ibèrica en general, pensant en el Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt (CERA) 2018 que s’iniciarà dins de tres setmanes en la localitat de Lalín (Lugo).

Cal destacar a més que, per davant de Vinyes-Mercader sol van estar equips gallecs que lluitaran al final de temporada pel títol de la seva Comunitat, pilotant mecàniques amb millors prestacions que les del Swift R+.

Així doncs, Vinyes-Mercader es van situar des de la primera especial en la 5a plaça de la classificació absoluta, encara que, perdent algun segon de més de l’esperat, respecte als rivals que els precedien, Així ho comentava Joan una vegada superada la primera passada per Coirós-Aranga (8,64) i Aranga (11,64 km): Crec que en aquestes primeres especials ni el Swift ni jo mateix hem estat prou precisos per seguir el ritme dels nostres rivals. Després del pas per l’assistència hem modificat alguns reglatges i tot ha anat molt millor. De tota manera intentar estar al nivell dels R5 que tenia per davant era impossible.

Amb el canvi d’escenari, després d’un reagrupament de 90’, la prova de la Corunya es va traslladar a les especials de Arteixo-Laracha (9,47 km) i Cerceda (9,05 km). La dinàmica positiva iniciada a mig matí es va mantenir fins al final: Penso que fer aquest test ha estat un gran encert. Hem canviat coses de la mecànica i a nosaltres ens ha servit per retrobar un bon ritme de competició, després de tres mesos sense pujar al Swift. Seguirem treballant per llimar diferències amb els vehicles que ens precedeixen encara que, el nostre objectiu serà estar en el més alt del podi de la categoria N5.

L’hora de la veritat arribarà els propers dies 16 i 17 de Març, quan es posaran en joc els primers punts de les diverses classificacions del CERA 2018. Amb la disputa del Rally del Cocido, organitzat per l’Escuderia Lalín -Deza, s’inicien les hostilitats a l’esmentat campionat.


Servei de Premsa.
Classificació del 22 Ral·li la Corunya (Campionat regional de Galícia)

1.-Ivan Ares-José Pintor (Hyundai i20 R5), 47’50”814,  2.-Victor M. Senra-David Vazquez (Ford Fiesta R5), a 16”767,  3.-Iago Caamaño-Antonio Solorzano (Ford Fiesta R5), a 35”618,  4.-Alberto Meira-José Murado (Mitsubishi Evo X R4), a 1’24”992,  5.-Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift R+ N5), a 3’11”697


Més informació a: / Más Información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: