Vinyes-Mercader i Suzuki Motor Ibèrica tornaran a Galícia per iniciar el CERA 2018

Després de disputar amb èxit fa tres setmanes el Rali la Corunya, Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift R+ N5), tornaran a terres gallegues, en aquesta ocasió, amb un objectiu més exigent. El 24 Rali do Cocido, és el punt de partida del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt (CERA) 2018, certamen en el qual l’equip Suzuki Motor Ibèrica espera tenir un protagonisme destacat.

L’Escuderia Lalín-Deza, organitzadors de l’esdeveniment, volen situar el llistó molt alt en el seu debut en l’organització d’una prova del calendari espanyol de l’especialitat.
El recorregut ha estat un dels apartats que han remodelat de manera espectacular. La competició s’iniciarà divendres que ve (dia 16) amb una especial espectacle d’1,65 km, pels carrers de Lalín.
Durant la jornada següent (dissabte dia 17), seran 12 les especials a superar (6 de diferents). En les dues seccions matinals, els participants hauran de superar, dues vegades cadascuna: A Estrada - Silleda (15,40 km), O Couto (9,60 km) i Saborida (14,40 km).
Després del reagrupament de meitat del ral·li, l’escenari no variarà massa. S’iniciarà la fase definitiva del ral·li amb una tercera passada per Saborida. A continuació prendran el relleu: Carballeda (12,70 km) i Rodeiro-Dozón (15,15 km), que veuran el pas dels equips dues vegades cadascuna.
El ral·li acabarà de la mateixa manera que va començar, és a dir, amb la disputa de l’especial espectacle de Lalín.
Abans d’entrar el seu vehicle al parc tancat (Plaza Joaquin Loriga) final, els participants hauran completat un traçat de 509,78 km, dels quals 153 hauran estat de velocitat.

El reglament 2018 del CERA comporta alguns canvis en el desenvolupament de les proves. Podríem esmentar com el més significatiu, per a pilots i aficionats, les conseqüències que es poden derivar de la disputa del shakedown. Entre les 10.00 i les 12.00 hores del divendres (dia 16), es farà el test de manera similar al de temporades anteriors, és a dir, els primers 30 minuts per als pilots prioritaris i durant el temps restant podran provar les seves mecàniques els equips inscrits a l’esmentat test.
La principal novetat es produirà a continuació. Els pilots prioritaris disputaran l’anomenat, tram cronometrat de qualificació (TCC) en el mateix escenari i per ordre segons la seva classificació en la provisional del campionat. Els pilots podran escollir la seva posició de sortida en el ral·li segons la posició que hagin aconseguit en el TCC. El més ràpid escull el primer.

Precisament sobre aquesta variació del reglament, Vinyes ens donava la seva opinió: A priori no crec que, en els ral·lis d’asfalt, tingui tanta importància la posició de sortida. Crec que, per a nosaltres, la prioritat en el shakedown seguirà sent la mateixa, és a dir, treballar en la posada a punt del Swift i afinar les seves prestacions al màxim per a la disputa del ral·li.
Quant al traçat de la prova de Pontevedra, també hi ha novetats. El pilot de Suzuki fa el següent comentari: Crec que no són rellevants. La majoria de les especials són les mateixes i alguna, Rodeiro-Dozón per exemple, són lleugerament més curtes. Ens trobarem amb un recorregut semblant al de la temporada passada, quan solament puntuava per al campionat gallec.

La zona d’assistència estarà situada en el recinte de la Fira Internacional de Galícia - ABANCA en la localitat de Silleda. El podi de sortida estarà al carrer Principal de Lalín mentre que el lliurament de trofeus es farà en plaça Joaquin Loriga de la mateixa localitat.
Durant les jornades del ral·li, l’oficina de carrera estarà instal·lada a l’edifici de l’Ajuntament de Lalín.

Quant a horaris de la cita de l’Escuderia Lalín - Deza, cal esmentar que la cerimònia de sortida es farà, ordre decreixent, a partir de les 18.00 hores del divendres (dia 16). L’inici del tram espectacle de Lalín està previst a partir de les 21.00 hores del mateix dia.

 

Servei de premsa.


Més informació a: / Más Información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: