Vinyes-Mercader estrenaran el nou Suzuki Swift R+ N5, en el Rally Sierra Morena

El Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt (CERA) 2018 viurà el seu segon capítol a Andalusia, en concre algunes de les carreteres properes a Còrdova, seran l’escenari de la lluita contra el crono del gairebé el centenar d’equips inscrits en el 36 Ral·li Internacional Sierra Morena.
L’equip Suzuki Motor Ibèrica presentarà novetats importants en l’àmbit tècnic. Tal com estava previst, Joan Vinyes - Jordi Mercader pilotaran el nou Swift R+ sortit de la factoria d’ARVidal.

Vinyes-Mercader i el seu equip han tingut l’ocasió de tenir una primera presa de contacte amb el nou Swift. Joan ens feia aquesta primera valoració de l’experiència: Les primeres sensacions són excel·lents. Una vegada situat al volant, després d’ajustar els backet, cinturons, etc., les diferències quant a espai i visibilitat, per exemple, són notables. Quant al pilotatge, haig de dir que no vam fer massa quilòmetres però van ser suficients per adonar-nos que les prestacions superaven a les del seu predecessor. Les reaccions més nobles potser sigui, la característiques a destacar. Malgrat tot, Vinyes no dubta a afirmar: Segur que hi ha molt marge per millorar, aquest serà el nostre objectiu en cadascuna de les proves en les quals sortirem a competir. És un projecte que em motiva molt i posaré tot de la meva part perquè el nou Swift millori dia a dia la seva competitivitat.

Els membres de l’Automòbil Club de Còrdova, organitzador de l’esdeveniment, han preparat una setmana (a partir del dimecres) molt completa, en la qual els equips hauran de superar les diferents exigències de la prova sense massa marge per desconnectar del ral·li.
Les dues jornades de reconeixement de les especials cronometrades s’iniciaran el dimecres (dia 11). Una novetat d’aquesta edició és que la cerimònia de sortida s’avança a les 20.00 hores de la jornada següent (dijous 15).
El divendres a partir de les 9.00 hores s’iniciarà el shakedown que, amb el seu nou format, ja té conseqüències directes en l’inici de la disputa del ral·li.
A partir de les 15.30 hores del mateix dia, es donarà el tret de sortida de la primera etapa que té previst el seu final a les 22.34 hores del mateix divendres.
Entre les 9.30 i les 18.30 hores del dissabte (dia 14) es disputarà la segona etapa del ral·li cordovès.
A tot això, cal afegir els espais reservats a les rodes de premsa, signatures d’autògrafs i altres actes previstos pels organitzadors als quals hauran d’acudir els principals protagonistes de la competició.

El recorregut previst pels organitzadors té un total de 593,15 km, dels quals 164,24 km seran cronometrats. La prova tindran un total de 12 especials (6 diferents) repartides en dues etapes.
En l’etapa inicial (divendres) els equips hauran de superar, en dues ocasions cadascuna, les especials: Cerrotrigo (14,69 km), Villaviciosa (22,96 km) i Còrdova (1,73 km). Durant la segona etapa (dissabte) els escenaris a superar, també dues vegades cadascun, seran: Obejo (14,13 m) Cerrobejuelas (13,70 km) t Villanueva - Adamuz (14,91 km).

Les novetats de la present edició del Rally Sierra Morena també afecten la situació de la logística dels equips i a la seu de la prova. El parc d’assistència, en aquesta edició, estarà situat en el recinte Firal de la capital andalusa. L’oficina permanent del ral·li estarà en la Caseta Recinte “El Arenal” mentre que el podi on es durà a terme la cerimònia de sortida i el lliurament de premis estarà situat en la Puerta del Puente.

Així doncs, Vinyes-Mercader es trobaran un Rally Sierra Morena força diferent, a la qual cosa hi hauran d’afegir les novetats amb les quals l’equip Suzuki Motor Ibèrica es presentarà a la capital cordovesa. Sense cap dubte, tot un repte el que afrontarà el tàndem esmentat, sobretot, a partir de les 15.30 hores del divendres vinent.

Servei de premsa.


Més informació a: / Más Información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: