Vinyes-Mercader situen al nou Suzuki Swift R+ N5, en el podi absolut de Còrdova

Joan Vinyes - Jordi Mercader van estrenar el nou Suzuki Swift R+, aconseguint el triomf entre els N5 i ocupant la tercera plaça en la classificació absoluta entre els vehicles del Campionat d’Espanya (CE), en el 36 Rally Sierra Morena. En aquest podi final, Vinyes va estar acompanyat per Fuster i Pernia, tots dos pilots al volant de vehicles de la categoria R5.

Una vegada més aquesta temporada, els equips habituals del CERA van haver de superar el problema afegit que suposa una climatologia adversa. Pluja, temperatura freda (per estar a Còrdova), vent, ... Un conjunt que a més apareixia de manera capritxosa i a vegades en el moment més inoportú.
Una conseqüència d’aquest ambient gens agradable va ser que les especials es van embrutar molt i en alguns moments no era fàcil mantenir el vehicle a l’asfalt.

Shakedown - Qualificació:
Les dues passades lliures, en les quals Vinyes tenia previst fer els primers canvis en el nou Swift R+, es van disputar amb l’asfalt mullat, mentre que la qualificació es va córrer amb asfalt mig sec, per la qual cosa es va haver d’improvisar i encertar amb els pneumàtics.
Vinyes-Mercader van saldar aquesta dificultat inicial de la prova cordovesa amb una excel·lent tercera posició (1’59”6) que els va permetre escollir la posició de sortida en tercer lloc.

El pilot de Suzuki comentava així l’inici de ral·li: Sempre dóna un plus de confiança començar la prova amb un bon crono i situant-se entre els més ràpids. L’asfalt ha anat canviant a mesura que avançava el matí, no ha estat fàcil però hem encertat en les decisions que hem pres a l’assistència.

1a, Etapa. Cierrotrigo (14,69 km), Villaviciosa (22,96 km), Còrdova (1,73 km):
La prova es va iniciar amb l’evidència que, malgrat les dificultats, Vinyes-Mercader volien donar emoció al Serra Morena 2018. En el primer pas per les especials, van ser els ràpids de la categoria N5, a més de lluitar, de tu a tu, amb els R5, a priori favorits per ocupar les primeres places de la classificació. Una vegada superades aquestes primeres especials, Vinyes ocupava la tercera posició de la classificació absoluta CE, a 9” de Pernia (R5). Per darrere, Pardo a 8” i Ares (R5) a gairebé 30”.
En la segona secció es va mantenir la mateixa dinàmica, Vinyes va superar a Pernia, però va veure com el seu company Pardo li reduïa les diferències. Així doncs, l’equip de Suzuki Motor Ibèrica, amb el dorsal 9, en finalitzar aquesta jornada inicial del Sierra Morena, ocupava la segona plaça de la provisional, per darrere de Fuster, destacat al capdavant de la classificació, i perseguits per Pernia (6 desenes), Pardo (4”) i Arres (41”).

Una vegada acabada aquesta primera etapa, Joan ens deia: Seguim amb el bon feeling i malgrat que hem tingut algun problema amb els frens hem mantingut un bon ritme. Estem lluitant pel podi absolut amb els R5 un fet que diu molt en favor del nou Swift N5. Queda molt per arribar al final i el ral·li és molt complicat. Nosaltres seguirem amb el plantejament inicial d’anar millorant en cada especial i a veure com acaba això.

2a, Etapa. Obejo (14,13 km), Cerroobejuelas (13,70 km), Villanueva-Adamuz (14,91 km).
El dissabte (dia 14) va començar amb Vinyes-Mercader a l’atac mantenint l’hegemonia entre els N5 i donant continuïtat a la lluita per la segona plaça amb Pernia. Aquesta tercera secció va concloure igual que va començar, o sigui amb Vinyes segon, seguit de Pernia i Pardo.
A la recta final del ral·li, una virolla en Cerroobejuelas va fer que el tàndem Vinyes-Mercader cedís, de manera definitiva, la segona plaça a Pernia i es veiés pressionat per Ares. Tot i el lleuger incident, el podi absolut no es va escapar

Abans de pujar al majestuós podi cordovès, Vinyes es mostrava molt satisfet amb el resultat final: Sabíem que aguantar a Pernía en l’última secció no seria fàcil, estic convençut que sense la virolla ho haguéssim aconseguit. En fi, estic molt content amb aquesta tercera plaça i amb la lluita que hem mantingut amb el nou Swift en un ral·li que ha estat molt difícil.
Molt agraït a Suzuki i a l’equip (ARVidal) per l’oportunitat que ens han donat de tenir un vehicle molt competitiu i que, estic segur, ho serà més a mesura que avancem en el campionat.

A principis del pròxim mes de maig (dies 3, 4 i 5), el CERA 2018 abandonarà la península i prendrà direcció cap a l’arxipèlag canari per disputar la primera prova en l’esmentat escenari. Serà el 42 Ral·li Illes Canàries vàlid, a més del CERA, per al FIA Campionat d’Europa de l’especialitat (ERC).


Servei de premsa.Classificació absoluta del 36 Ral·li Sierra Morena (Campionat d’Espanya)

1.Fuster-Aviñó (Ford Festa R5) 1h45’36”8, 2.Pernía-Peñate (Hyundai i20 R5) a 50”1, 3.Vinyes-Mercader (Suzuki Swift R+ N5) a 1’02”9, 4.Arers-Pintor (Hyundai i20 R5) a 1’07”7, 5.Pardo-Perez (Suzuki Swift R+ N5) a 3’07”0.


Més informació a: / Más Información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: