Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift R+) s’enfrontaran a un Ral·li Orense reduït

Una vegada completat el periple canari, el Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt (CERA) torna a Galícia. La primera cita serà el 51 Rallye Orense - Orense termal, una prova que sempre s’ha caracteritzat per tenir especials que s’han caracteritzat per la seva dificultat a més de ser, algunes d’elles, de les més llargues del certamen.
En l’edició 2018, a causa del canvi de reglamentació de la Federació Espanyola d’Automobilisme, els organitzadors s’han vist obligats a reduir la longitud del recorregut d’especials tan emblemàtiques com A Peroxa o Cañon do Sil.

Malgrat els canvis obligats, el ral·li de l’Escuderia Orense no serà un passeig per als participants. El traçat total serà de 506,25 km, dels quals 182,54 km seran contra el crono, distribuïts en 10 especials (5 de diferents) que es disputaran al llarg de 2 etapes.
En l’etapa inicial (divendres dia 8), els equips participants hauran de superar en dues ocasions les cronometrades: A Peroxa (24,73 km) i Toén-*Castrelo (15,00 km). Així doncs, A Peroxa s’ha reduït en gairebé 5 km, dels 29,18 km de l’anterior edició ha quedat en els 24,73 km esmentats.
Durant la jornada del dissabte (dia 9) les especials a completar, també en dues ocasions, seran: Esgos (15,28 km), Canó do Sil (22,20 km) i Melias (14,07 km). En el cas de Canó do Sil la disminució del quilometratge ha hagut de ser més dràstica (gairebé 10 km) a causa de les dificultats oposades per poder sortir de la zona.

De tornada a Galícia, Vinyes-Mercader estan convençuts que la prova d’Orense serà tan complicada com sempre malgrat els canvis esmentats. Aquestes eren les raons que exposava el pilot de Suzuki abans d’iniciar el desplaçament a terres gallegues: Al meu entendre, una vegada posats en matèria, fas els reconeixements amb el que marca el llibre de ruta i per tant, no val la pena pensar en el que vam fer l’any passat.
En el cas del Cañón do Sil, sempre he comentat que era una de les millors especials del CERA, a mi m’agradaria fer-la com abans, però no per una qüestió que sigui un avantatge fer el recorregut més llarg. Simplement és que m’agrada molt el Cañón do Sil i gaudeixo molt pilotant en aquest escenari.

Deixant una mica de costat l’apartat competitiu, per Vinyes el ral·li Orense, Galícia en general, és una caixa de sorpreses quant a la climatologia: És un ral·li en el qual, en els anys que portem competint, hem tingut una mica de tot. Des d’una calor insuportable fins a pluja, boira, ... No sé amb el que ens trobarem aquesta vegada. Haurem de lluitar amb el que hi hagi.
Sí que intentarem evitar sorpreses en referència al recorregut. Els reconeixements, en aquest cas, sempre comporten un punt extra de concentració. Carreteres estretes, cunetes amb sorpreses, zones brutes, en fi, una vegada més, caldrà anotar moltes coses parar evitar ensurts desagradables.

El Jardín del Posío serà com de costum, l’escenari on es faran els reagrupaments, parc tancat final, cerimònies de sortida i lliurament de trofeus.
Quant al parc d’assistència, es recupera el Recinte Firal Expourense.

Els equips inscrits (un centenar aproximadament) a l’Orense 2018, podran iniciar els reconeixements de les especials a les 8,00 hores, del dimecres (dia 6). Durant la jornada següent seguiran els reconeixements i a més els equips duran a terme les preceptives verificacions de les mecàniques.

El shakedown serà el centre d’atenció, tant dels equips com dels afeccionats, el divendres (dia 8) entre les 9,00 i les 11,45 hores. Una vegada establert l’ordre de sortida i completada la roda de premsa prèvia a la prova els pilots ja podran posar-se en mode ral·li. La sortida de la primera etapa està prevista a les 17,30 hores, des del podi situat en Jardín del Posío.


Servei de premsa.


Més informació a: / Más Información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: