El CERA 2018 tancarà el seu periple gallec a Ferrol. Vinyes-Mercader i Suzuki no faltaran

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift R+ - Suzuki Motor Ibèrica), tornaran a Galícia per disputar el 49 Rallye de Ferrol, sisena prova del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt (CERA) 2018 i tercera del calendari que es disputa en aquesta comunitat. L’equip Suzuki Motor Ibèrica no variarà els seus objectius per a aquesta prova, és a dir, sortiran al ral·li amb la intenció de seguir acumulant punts per a la classificació de marques i seguir millorant les prestacions del nou Swift R+ N5.

Els organitzadors de l’esdeveniment (Escuderia Ferrol) per a aquesta edició prèvia al cinquantenari, van prendre la decisió de tornar al format de les dues etapes. El divendres (dia 20) es disputarà, a part del shakedown i la màniga de qualificació, la primera etapa (4 especials). Durant la jornada següent es completarà (5 especials) un recorregut que en total tindrà 429 km, dels quals gairebé 155 km, seran de velocitat. En total seran 9 trams cronometrats (6 de diferents).

L’escenari, en el qual estaran les especials, és molt conegut pels equips que any rere any es desplaça a Ferrol. Malgrat tot, la gran quantitat de possibilitats que ofereix el terreny sempre deixa oberta l’opció sorpresa.
Així doncs, les especials del bucle inicial (divendres dia 20) seran: Montfero-Montfero (19,47 km), Montfero-Vilarmaior (24,54 km) i Ramón Sueiras (2,42 km), la primera a doble passada i les altres dues solament s’hauran de superar una vegada.
Durant la segona etapa (dissabte dia 21): Sant Sadurniño-Somozas (20,06 km), Valdoviño (19,81 km) i Ferrol-Ferrol (9,24 km) seran els obstacles a superar, les dues primeres a doble passada mentre que l’únic pas per Ferrol-Ferrol serà l’especial TC-Plus de la prova.

Els pilots de Suzuki esperen que la seva sort segueixi millorant en terres gallegues, així ens ho comentava Joan: A nosaltres ens agradaria acabar aquesta primera part de la temporada competint amb els millors durant la prova. Acumular punts en la classificació de marques és important, aquest any la lluita està més ajustada que en temporades anteriors. Malgrat tot, a Galícia tot és possible, hi ha elements incontrolables (climatologia per exemple) que poden variar el plantejament inicial.

Les especials cronometrades i el canvi del programa horari no semblen preocupar a Vinyes: El ral·li passa pels mateixos llocs de sempre o almenys això sembla pel nom de les especials. De tota manera segur que hi ha variacions, són zones amb molts encreuaments i això dóna la possibilitat de fer especials molt diferents, en la mateixa ubicació. Dues etapes? Per a mi és millor, el dissabte s’acaba abans i això sempre s’agraeix.

El Recinte Firal FIMO, situat en La Malata, acollirà una temporada més a les assistències dels equips, durant les dues jornades de la disputa de la prova.

El shakedown es disputaran en un tram de 3,170 km, el divendres (dia 20) a partir de les 10,00 hores. A continuació es disputarà el TCC en la mateixa ubicació, especial decisiva per establir l’ordre de sortida dels pilots prioritaris.

La sortida de la 1a etapa es donarà a les 17,30 hores del mateix divendres, des del podi situat en l’Av.de Esteiro de la localitat gallega. L’arribada d’aquesta primera jornada de competició està prevista a partir de les 22,35 hores en el FIMO.
La 2a es disputarà entre les 9,30 hores i les 17,30 hores del dissabte (dia 21), en aquest cas, amb sortida del FIMO i arribada en el podi de l’Av. de Esteiro, on es durà a terme el lliurament de trofeus als guanyadors.

Servei de premsa.


Més informació a: / Más Información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: