Vinyes-Mercader (Suzuki Swift R+) dominen la categoria N5 del Rallye de Ferrol

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift R+ N5) van completar una excel·lent actuació en el 49 Ral·li de Ferrol, 6a cursa del Campionat d’Espanya de Ral·lis  d’asfalt (CERA) 2018, que els va portar fins a les portes del podi absolut, a més d’aconseguir un triomf clar en la categoria N5.
La prova va estar marcada, sobretot en la seva part final per la pluja. El líquid element va aparèixer en aquesta última jornada, quan ja ningú l’esperava. En aquesta ocasió les previsions meteorològiques de les jornades de la cita de l’Escuderia Ferrol no es van complir.

Shakedown - Qualificació:
Vinyes-Mercader van superar sense contratemps les últimes proves al volant del Swift R+. Solament van fer tres passades per la cronometrada de 3,7 km, marcant un millor crono de 2’00”682, amb el qual es van donar per molt satisfets.
La bones sensacions es van confirmar amb la passada de qualificació per la mateixa especial. Pràcticament van calcar el temps del shakedown, 2’00”587. Va ser, amb diferència, el millor dels registres dels N5, a més d’acostar-se molt a algun dels R5.
Així doncs Joan, aquesta vegada, va triar en 5è lloc la posició de sortida i, al contrari que va fer en ocasions precedents, va escollir una posició una mica més endarrerida (la 6a plaça) per iniciar la 1a etapa de la prova de l’Escuderia Ferrol.

El pilot de Suzuki es mostrava amb confiança una vegada finalitzada aquesta primera lluita contra el crono, aquestes eren les seves paraules: Ferrol sempre és un escenari complicat, els trams estan bastant bruts, carreteres estretes, i ... ens queda la incertesa del temps. Aquests dies dels reconeixements la previsió era de pluja i no s’han complert. Veurem que passa a partir d’aquesta tarda.

1a, Etapa. Monfero-Monfero (19,47 km), Monfero-Vilarmaior (24,54 km) i Ramón Sueiras (2,42 km)
L’inici del ral·li no va oferir sorpreses, des del primer pas per Monfero-Monfero, Vinyes-Mercader es van situar al capdavant dels N5 i lluitant per entrar en el top5 de la classificació absoluta amb el Hyundai i20 R5 de Pernia-Peñate.
A mesura que avançava l’etapa, l’equip Suzuki es va consolidar al capdavant dels N5, mentre que la lluita amb Pernia quedava una mica de costat. Era evident que fer front a un rival amb una mecànica amb millors prestacions, sempre comporta un risc afegit, un fet que van preferir evitar, almenys, en aquesta fase inicial de la carrera.

La zona del Monestir de Monfero és habitual en la prova de Ferrol però sempre ofereix ensurts als participants, en opinió de Vinyes : Són especials molt ràpides en les quals se superen de llarg els 100 km/h, de mitjana i a més en aquestes carreteres tan estretes, de vegades, costa situar el cotxe en l’asfalt. L’objectiu era anar ràpid i evitar burxades i tocs que poguessin apartar-nos de competir pel triomf de la N5.
Ho hem aconseguit, el comportament del Swift és molt bo i, fins al moment, hem superat sense problemes una part complicada del ral·li.

2a, Etapa. Sant Sadurniño-Somozas (20,06 km), Valdoviño (19,81 km) i Ferrol-Ferrol (9,24 km)
La jornada decisiva del Ferrol 2018 si que es va iniciar amb dubtes quant al muntatge de rodes. Al moment de començar l’etapa el cel estava molt tapat i plovent de manera tènue, en la continuació tot es va complicar per als equips que seguien en carrera
En la secció matinal, seguint l’estratègia de dia anterior, és a dir sense arriscar més del necessari, Vinyes-Mercader van aguantar sense problemes el liderat de la seva categoria a més de llimar diferències al rival que el precedia (Pernia).
En la fase final, Vinyes-Mercader van mantenir el ritme a pesar que els escenaris a superar havien empitjorat de manera clara. En la segona passada per As Somozas, es va produir l’abandó de líder del CERA abans de la prova de Ferrol, Miguel Fuster, mentre que Vinyes va rebaixar en 18” de cop la diferència respecte a Pernia.
En la següent especial (Valdoviño) va ser el líder de la prova (Ivan Ares) el que va punxar i va perdre el liderat, per la seva banda Vinyes-Mercader se situaven en la quarta plaça. L’únic pas per Ferrol-Ferrol, última especial del ral·li, no va oferir cap canvi en les posicions capdavanteres.

Vinyes es mostrava molt satisfet, en general, del ral·li protagonitzat a Ferrol, així ho comentava: Sens dubte, Ferrol és una prova molt difícil i estar entre els millors sempre és una gran satisfacció. La pluja ens ha complicat la part final del ral·li però al final hem estat al parc tancat final com a guanyadors de la N5 i sumant punts per Suzuki en la classificació de marques.

Amb la disputa del Rallye de Ferrol va finalitzar la primera part de la present temporada del CERA. Després de gairebé dos mesos de vacances estiuenques el certamen espanyol de l’especialitat tornarà a l’activitat amb la disputa del 55 Ral·li Princesa d’Astúries, entre els dies 11 i 15 del proper mes de setembre.


Servei de premsa.Classificació absoluta del 49 Rallye de Ferrol (Campionat d’Espanya)

1. López-Rozada (Citroën DS3 R5) 1h38’38”6, 2. Suarez-Carrera (Hyundai i20 R5) 0’09”1, 3. Ares-Pintor (Hyundai  i20 R5) a 0’41”0, 4. Vinyes-Mercader (Suzuki Swift R+ N5) a 3’37”0, 5.-Pernía-Peñate (Hyundai i20 R5) a 3’49”9, ...


Més informació a: / Más Información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: