Vinyes-Font deixen el Jarama capdavanters del Campionat d’Espanya de Resistència

Joan Vinyes i Jaume Font, al volant del Cupra TCR DSG-Baporo Motorsport, van marxar del circuit del Jarama amb les opcions intactes per aconseguir, per segon any consecutiu, el títol de campions del campionat d’Espanya de Resistència (CER) categoria TCR, després d’acabar en 2a i 3a posició respectivament les dues carreres del penúltim meeting del CER 2018, disputades en el sempre complicat escenari proper a Madrid.
Les diferències són mínimes, 4 punts mancant la confirmació oficial, respecte als seus rivals directes, Cebrian-Llobet. És evident doncs que el Circuit de Barcelona - Catalunya dictarà sentència.

L’única sèrie d’entrenaments lliures inclosa al programa horari del meeting del Jarama, va deixar entreveure que Vinyes es trobava molt còmode en el traçat madrileny. Solament va completar dues voltes, però van ser suficients per marcar el segon millor registre de la mànega.
Tractant-se dels assajos lliures, no deixa de ser una dada anecdòtica, però alhora motivant, per quan el crono dictés sentència en les sèries oficials.

En els entrenaments oficials, Vinyes va seguir mostrant que les bones sensacions mostrades uns minuts abans no eren casualitat. Va aconseguir la pole-position, entre els TCR de la seva tanda. Amb un registre de 1’38”143, va fer realitat el primer objectiu del cap de setmana, així ho comentava: Ha estat una qualificació difícil, en el meu primer intent de volta ràpida no ho vaig aconseguir. Controlant un rival que venia per darrere vaig fer una lleugera visita a la terra del circuit i això em va fer perdre uns segons molt importants. Ho vaig tornar a intentar en la següent volta i en aquesta ocasió la cosa va sortir bé. Aquesta tarda (1a Carrera) sortirem darrere dels GTs més ràpids.
Per la seva banda, Jaume Font, en la segona tanda qualificativa va marcar un crono de 1’39”436, i va aconseguir la 5a posició entre els TCR .

La 1a Carrera va tenir un inici que va descentrar a més d’un. Va començar amb 1 hora de retard a causa d’un accident en la carrera prèvia del Campionat d’Europa de camions (ETRC). Quan es va llançar la prova inicial de Classe 1 i GTs, i semblava que la normalitat tornava al recinte madrileny, un altre accident va obligar a direcció de carrera a treure bandera vermella abans d’acabar la 1a volta. Els vehicles, amb els respectius pilots en el cotxe, van estar 45’ esperant que es donés la següent sortida.
Tant Vinyes com Font, van protagonitzar una carrera molt regular, sempre en les posicions de podi, però conservant al màxim la mecànica, sobretot les rodes. L’objectiu era arribar a la fase final de la prova podent competir amb normalitat, Segons Vinyes no ho vam aconseguir del tot: La veritat és que vam arribar al final amb les rodes al límit, m’atreviria a dir que vam tenir sort. D’inici no vaig anar tot el ràpid que es podia, precisament per evitar, en tant que fos possible, el desgast de les rodes.
En fi, vam assolir un segon lloc molt treballat. Vam fer quatre números, i crec que tornem a estar en la part alta de la provisional. Demà tindrem un altre repte complicat, cal puntuar però sense acumular un handicap excessiu de cara a la cita de Barcelona. Veurem si som capaços.

Abans de l’inici de la 2a Carrera, l’equip va decidir canviar l’estratègia i va prendre la decisió que fos Vinyes el que fes el primer relleu. Joan va fer una sortida perfecta i en la primera volta es va situar en la segona posició entre els TCR. Una lleugera distracció al final de recta, a l’inici de la 2a volta, li va fer perdre algunes posicions. Una bonica remuntada que va iniciar després de donar algunes voltes amb un Codi 60, el va portar de nou a la 2a posició, just al moment de parar en el pit-lane per cedir el volant de Cupra TCR a sota company.
Font, una vegada superat el handicap estipulat, va tornar a la pista en la 4a posició, un lloc que va aconseguir millorar en un espectacular final marcat per un altre codi 60, que va finalitzar mancant 5’ per finalitzar la carrera.
En opinió de Vinyes: Els resultats aconseguits en el Jarama, eren els que necessitàvem per seguir vius en el CER 2018, ara haurem de ser igual d’efectius en l’última cita de la temporada (Barcelona). Aquesta 3a posició ens carregarà amb 10” extres de handicap de Montmeló, però en ser una carrera de 2 hores non-stop ... Veurem que passa.

El meeting que es disputarà el segon cap de setmana de Novembre (dies 10 i 11) en el Circuit de Barcelona - Catalunya, proclamarà de manera definitiva als campions de les diferents categories del CER 2018. Sens dubte, l’objectiu a complir per part de Vinyes-Font, serà repetir el títol aconseguit l’any passat.