El canvi d’aires va ser positiu per a JoanVinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift R+)

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift R+ N5) van aconseguir el triomf en la categoria N5, 4a plaça en la classificació absoluta, en el 24 Ral·li La Nucia - Costa Mediterrània, penúltima cita del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt (CERA) 2018. Així doncs, l’equip de Suzuki Motor Ibèrica va aconseguir el seu tercer triomf consecutiu en aquesta segona part de la temporada, que els situa en una situació immillorable per aconseguir el títol del CERA de la categoria esmentada i el 4t lloc de la classificació absoluta del mateix certamen.

Les previsions meteorològiques es van complir i en la costa mediterrània el vent va ser l’element protagonista. El sol va lluir durant les dues jornades del ral·li, encara que l’ambient va ser agradable a les zones en les quals l’esmentat element va bufar amb força.

Shakedown - Qualificació. Callosa - el Castell de Guadalest (4,870 km).
L’escenari del test amb el vehicle de competició, es va disputar en el mateix indret el que habitualment es disputa la Pujada al Castell del Castell de Guadalest. Un traçat que enllaça zones ràpides amb altres més tècniques en les quals s’amaguen situacions molt delicades.
El tàndem de Suzuki Motor Ibèrica va fer les quatre pujades habituals sense problemes, fent diferents proves per aconseguir la millor posada a punt del Swift R+, un objectiu que aparença van aconseguir. En el tram de qualificació, van parar el crono en 3’07”251, el millor registre de la seva categoria i el 5è entre els pilots prioritaris que van disputar aquest tram de qualificació

Una vegada conclosa el primer repte oficial contra el crono, Vinyes es mostrava satisfet del resultat: En el shakedown hem fet les modificacions que ens havíem plantejat a priori. Crec que tot està en ordre per iniciar La Nucia 2018. Una vegada posats en la cursa veurem com es desenvolupa un ral·li, amb especials molt boniques i en el qual sembla que tindrem a la climatologia del nostre costat.

1a, Etapa - Secció 1, Karting Finestrat (1,09 km),
El ral·li de l’Automòbil Club d’Alacant es va iniciar, en aquesta ocasió, en les instal·lacions del Karting Finestrat. Una cronometrada molt curta en què les diferències ja es preveien mínimes. Malgrat tot, en tractar-se de la primera cronometrada, pot tenir conseqüències importants en el cas que dos pilots acabin la prova amb el mateix temps acumulat. En aquesta hipotètica situació, el millor classificat en la primera cronometrada es classifica per davant del rival.
Vinyes-Mercader, amb un crono de 1’02”2, van acabar en la 4a posició sorprenent a varis dels R5 inscrits a la cursa de La Nucia 2018.

Joan es mostrava satisfet una vegada completada aquesta primera jornada en la localitat alacantina: Hem superat de manera positiva l’especial inicial del ral·li. En aquesta especial no es tractava de decidir res, sí que és cert que hem estat els més ràpids entre els N5 però, el ral·li de debò començarà demà a partir de les 7,00 hores.

1a, Etapa - Seccions 2 i 3, Relleu-Penàguila (21,48 km), Gorga-Gorga (13,42 km), i Benifallim-la Torre de les Maçanes (12,07 km).
El comportament exhibit pel Swift R+, durant la jornada del divendres (shakedown i 1a especial) no va tenir continuïtat quan es va reprendre el ral·li, a les 7,00 hores de la jornada següent (dissabte dia 10).
La falta de fiabilitat en les frenades van obligar a Vinyes-Mercader a minorar el ritme, és a dir, no esgotar al màxim les prestacions de la seva mecànica. Malgrat tot, els pilots de Suzuki, van aconseguir acabar, aquesta primera part de la present edició de La Nucia, en una meritòria 5a plaça absoluta i en la 2a de la categoria N5, a sol 2”5 del seu company Javier Pardo.
Una vegada acabades aquestes seccions matinals, Vinyes seguia mantenint la confiança de poder recuperar el millor ritme una vegada la seva mecànica fos revistada en l’assistència de 30’ de meitat de carrera, així ho comentava: Seguirem lluitant per millorar, estic convençut que podem fer-ho i ho anem a intentar. Mantenir-nos en el top5 de la classificació absoluta i intentar guanyar entre els N5 segueix sent el nostre objectiu.

1a, Etapa - Seccions 4 i 5, Bolulla-Rates (18,28 km) i Xaló (22,00 km).
Les dificultats que tenia la part final de La Nucia 2018, no va ser un impediment perquè Vinyes fes bé el seu pronòstic. Després de la primera passada pel Coll de Rates van aconseguir situar-se al capdavant de la seva categoria i consolidar la seva posició entre els cinc millors de la prova.
En l’última passada per aquest bucle final, la incògnita era si podrien aguantar els atacs del R5 de Shurayen Pernia, un fet que ja va succeir a Santander. En aquella ocasió la sort es va decantar de part del pilot càntabre, a La Nucia va ser Vinyes el que va sortir victoriós d’aquest repte final.

Així doncs, Vinyes-Mercader van aconseguir una excel·lent 4a posició absoluta, Joan comentava d’aquesta manera la recta final del ral·li: La veritat és que aquesta vegada m’ho han posat fàcil. En la lluita de tu a tu amb “Shura” tenia les de perdre, però en veure’l parada a l’inici de Jalón (burxada), m’ho he pres amb molta tranquil·litat. Crec que feia temps que no feia una especial a un ritme tan tranquil.

El Campionat d’Espanya de Ral·lis d’Asfalt 2018 viurà el seu últim episodi en les carreteres de la Comunitat de Madrid i Àvila. Serà la 9a edició del Ral·li Comunitat de Madrid - RACE que, com és habitual, tindrà el seu centre neuràlgic en les instal·lacions del Circuit del Jarama.


Servei de premsa.
Classificació absoluta del 24 Rally La Nucia - Costa Mediterránea (CERA)

1. Miguel A. Fuster-Nacho Aviñó (Ford Fiesta R5) 1h37’49”6, 2. Ivan Ares-José A. Pintor (Hyundai  i20 R5) a 0’31”9, 3. Dani Solà-Marc Martí (Skoda Fabia R5) a 0’43”6, 4. Vinyes-Mercader (Suzuki Swift R+ N5) a 3’34”6, 5. Shurayen Pernía-Rogelio Peñate (Hyundai  i20 R5) a 8’22”9,  ...


Més informació a: / Más Información en:


CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: