Vinyes-Mercader (Suzuki Swift R+) campions de la categoria N5 del CERA 2018

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift R+ N5) van completar amb el seu quart triomf consecutiu en la categoria N5 (7 d’11 en total), a més del 5è lloc en la classificació absoluta, en l’IX Ral·li Comunitat de Madrid - RACE, última cita del Campionat de Ral·lis d’asfalt (CERA) 2018. Les posicions comentades van servir, a l’equip de Suzuki Motor Ibèrica, per confirmar el seu títol de campió de la categoria N5 de la present edició del CERA.
Malgrat la victòria in-extremis aconseguida a Madrid, Joan va acabar la prova amb un sabor agredolç. Així ens ho comentava: He aconseguit la primera posició de la categoria N5 perquè el meu company, capdavanter de la categoria durant tot el ral·li, va tenir un problema en l’última especial disputada en el Jarama. Sens dubte podríem parlar, una altra vegada, de l’injustes que són, de vegades, les carreres.

En aquesta ocasió la meteorologia ha tingut una dosi important de protagonisme. La pluja que va caure en la serra madrilenya durant les hores prèvies al pas dels pilots i, sobretot, la neu que va aparèixer per sorpresa en la part més alta del Puerto de la Puebla van ser els problemes a resoldre per part dels equips abans d’iniciar la competició.
A La Puebla, la cosa es va complicar encara més quan van passar els participants al aparèixer zones gelades del tot inesperades.

Shakedown - Qualificació. Circuit del Jarama (3,704 km).
En aquesta ocasió el test amb el vehicle de competició va quedar reduït a 2 voltes al traçat situat en la localitat madrilenya de San Sebastián dels Reyes, solament per als pilots prioritaris i que haurien de disputar minuts més tard el tram de qualificació (TCC).
Vinyes-Mercader al volant del seu Swift R+, van estar entre els quals van disputar l’esmentat TCC sobre una pista mullada i que va ocasionar més d’un esglai.
No va ser el cas de l’equip de Suzuki Motor Ibèrica, que van protagonitzar la sorpresa de l’especial en marcar el millor crono 1’ 37”674, sent l’únic equip que va aconseguir baixar del 1’38”.

Entre els sorpresos, estava el mateix Vinyes que no esperava ser el més ràpid, així ho comentava: Ens va sortir una volta bona però, ni molt menys, pensava que haguéssim aconseguit el millor crono. Comencem bé una prova en la qual el nostre objectiu serà arribar al parc tancat final del circuit del Jarama, confirmar el títol de la categoria N5 i el top5 del CERA.

Esmentar que Vinyes, en ser el més ràpid del TCC, va tenir l’opció d’escollir en primer lloc la posició de sortida del ral·li. En aquesta ocasió, va decidir encapçalar durant la primera etapa el pas per les diferents especials cronometrades.

1a, Etapa, El Berrueco (10,94 km), Port de la Pobla (15,48 km), Circuit del Jarama (18,52 km).
Vinyes-Mercader van complir sense contratemps la primera jornada del CM - RACE. Es van mantenir de manera regular entre els millors sense prendre riscos innecessaris sobretot tenint en compte com estava l’asfalt de les especials a superar.
Van acabar aquesta primera etapa en la 2a plaça de la categoria N5, a sol 2” dels seus companys en l’equip Suzuki Motor Ibèrica, Pardo-Pérez, i en la 6a posició d’una classificació absoluta dominada, com és habitual, pels equips més ràpids amb mecàniques R5.

Després de situar el seu Swift R+ al parc tancat, Vinyes resumia d’aquesta manera el desenvolupament d’aquesta primera etapa: No ha estat un dia fàcil, sobretot el gel que ha sorgit a La Puebla, no l’esperàvem. La resta ha seguit el guió que havíem previst, aquesta vegada amb acabar en el Jarama demà és suficient. Lluitarem per aconseguir aquest objectiu.

2a, Etapa, El Herradon (18,17 km) i Arrebatacapas (16,40 km), Circuit del Jarama (18,52 km).
A les 7.30 hores (l’organització va avançar 30’ l’horari de sortida) els supervivents del ral·li CM - RACE, van iniciar el llarg enllaç (122 km) cap a Ávlla, província en la qual estava prevista la continuació del ral·li. Vinyes-Mercader van seguir en la mateixa línia de no prendre riscos i van mantenir sense problemes les posicions amb les quals van començar aquesta segona etapa.
Solament quedava el llarg enllaç de retorn a les instal·lacions del Jarama i les últimes 5 voltes en la pista de l’esmentat escenari. Semblava tot decidit però al final la mala sort de Pardo-Pérez va fer que els seus companys d’equip milloressin una posició.

Una vegada finalitzat el ral·li, Vinyes es mostrava satisfet del desenllaç d’aquesta última prova del CERA 2018: Hem aconseguit les fites que ens havíem marcat per a aquesta última cita de l’any. Estem contents i agraïts a l’equip Suzuki per la confiança que ens han mostrat a tot moment. De cara al futur? De moment gaudir d’aquest triomf, hi haurà temps de dibuixar els plans per a la propera temporada.

El CERA 2018 arriba a la seva fi després d’11 proves disputades en escenaris variats i en condicions ben diferents. De cara la propera temporada sembla que hi haurà canvis importants als calendaris. En aquests moment la creació d’un super campionat (proves d’asfalt i de terra) centra l’atenció de tots els implicats al món de l’automobilisme espanyol.


Servei de premsa.


Classificació absoluta del IX Rally Comunidad de Madrid (CERA)

1. José A. Suarez-Cándido Carrera (Hyundai  i20 R5) 1h11’22”7, 2. Ivan Ares-José A. Pintor (Hyundai  i20 R5) a 0’11”7, 3. Miguel Fuster-Nacho Aviñó (Ford Fiesta R5) a 0’46”3, 4. Efren Llarena.Sara Fernandez (Ford Focus R5) a 0’47”8, 5. Vinyes-Mercader (Suzuki Swift R+ N5) a 1’19”5,


Més informació a: / Más Información en:


CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: