Amb el Rally Sierra Morena s’iniciarà el CERA 2019. Vinyes-Mercader (Suzuki) estaran a Còrdova

El Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt (CERA) s’iniciarà, aquesta temporada, a Andalusia. En concret seran les carreteres pròximes a la capital cordovesa les que veuran per primera vegada els pilots i les mecàniques que durant tot el 2019 lluitaran pel títol del certamen d’asfalt.
Joan Vinyes-Jordi Mercader no faltaran a la cita, disputaran el ral·li organitzat per l’Automòbil Club de Còrdova al volant d’un dels Suzuki Swift R+ - N5, de l’equip Suzuki Motor Ibèrica.

Les jornades prèvies (a partir del dimecres) seran denses per als equips. Els organitzadors han programat diferents esdeveniments relacionats amb la prova que no donaran marge als pilots a desconnectar del ral·li.
Durant el dimecres i dijous (dies 20 i 21), els reconeixements de les especials serà l’activitat que absorbirà més temps als participants. La cerimònia de sortida se celebrarà a partir de les 20.00 hores del dijous (dia 21), en l’escenari denominat Balcones del Guadalquivir.

El divendres (dia 22), començarà l’activitat amb les mecàniques de competició. El shakedown, a partir de les 9.00 hores, serà el primer obstacle a superar. Com en la temporada passada, marcarà l’ordre de sortida dels pilots prioritaris en la primera etapa del ral·li.
Aquesta primera etapa es disputarà entre les 16.00 i les 22.40 hores del mateix divendres.
Durant el dissabte (dia 23) es correrà, entre les 7.30 i les 20.00 hores, la segona i decisiva etapa del Sierra Morena 2019.

El recorregut previst pels membres de l’Automòbil Club de Còrdova té un total de 584,55 km, dels quals 189,26 km seran cronometrats. La prova tindran un total de 12 especials (6 diferents) repartides en dues etapes.
En l’etapa inicial (divendres dia 22) els equips hauran de superar, en dues ocasions cadascuna, les especials: Cerrotrigo (14,69 km) i Villaviciosa (22,96 km). En la continuació (dissabte dia 23) les cronometrades a superar, també dues vegades cadascuna, seran: Obejo (11,41 m) Cerrobejuelas (13,70 km), Pozoblanco-Villaharta (30,77 km) i Còrdova (1,10 km).

El parc d’assistència estarà situat en el recinte Firal de la capital andalusa. L’oficina permanent del ral·li estarà en la Caseta Recinte “L’Arenal”, mentre que el podi on es durà a terme la cerimònia de sortida i el lliurament de premis estarà situat en l’escenari esmentat, Balcones del Guadalquivir.

Vinyes-Mercader i el seu equip tenen ganes de començar una temporada que, a priori, té tots els ingredients per a ser més competida que les anteriors. Així ho comentava Vinyes abans d’iniciar el desplaçament a terres cordoveses: Com de costum, afrontem la primera prova de la temporada amb la incertesa habitual de les novetats que ens trobarem. Fent un repàs a la llista d’inscrits, és evident que el gran nombre d’equips inscrits amb mecàniques R5 complicarà molt aconseguir un lloc entre els millors del ral·li. A més afegia: Ens centrarem a trobar un bon ritme de competició i veure on ens situem. Caldrà estar atents al que fan els R5, que tenen millors prestacions, i aprofitar les oportunitats que sorgeixin. Estic segur que n’hi haurà.
Quant al recorregut poques novetats, encara que alguna digna d’esmentar: La gran novetat és l’especial de Pozoblanco de 30 km. Es disputarà en sentit contrari a l’habitual a la recta final del bucle de la tarda. Les dues passades per aquesta especial poden decidir el ral·li.

Joan Vinyes-Jordi Mercader al volant del Suzuki Swift R+ - N5, estaran en el podi de sortida de la prova cordovesa per a iniciar el primer repte de la temporada, el sempre complicat Ral·li Sierra Morena.


Servei de premsa.


Més informació a: / Más Información en:


CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: