Vinyes-Mercader abandonen el Sierra Morena 2019, per un problema en el canvi

Joan Vinyes - Jordi Mercader no van començar amb bon peu la defensa del títol de la categoria N5 aconseguit l’any passat. Un problema en la caixa del canvi del seu Suzuki Swift R+ els va obligar a deixar el ral·li 37 Sierra Morena, en finalitzar la primera passada pel bucle de la segona etapa.
La cursa de l’Automóvil Club de Còrdova era primera cita de la present edició del Campionat d’Espanya de l’especialitat.
En el moment de l’abandó el tàndem de l’equip Suzuki Motor Ibèrica ocupaven la 4a posició de la classificació absoluta i eren líders destacat de la seva categoria.

El CERA 2019 es va iniciar en la capital andalusa i ho va fer amb una climatologia favorable per als presents, tant al parc d’assistència, situat en els aparcaments de l’Estadi de l’Arcangel, com en les especials cronometrades. Ambient fresc en les primeres hores del matí i primaveral quan el sol va començar a brillar amb la seva força habitual en aquesta zona i la presència del vent no es feia notar. La temperatura en les hores centrals del dia es va acostar als 25°.  

Shakedown - Qualificació:
Vinyes-Mercader van iniciar la seva participació en la prova de Còrdova amb l’objectiu de trobar les bones sensacions després d’un llarg període d’inactivitat. El seu pilotatge el podríem catalogar de conservador, ja que en cap moment van donar la sensació d’arriscar en les traçades.
En la màniga de qualificació van seguir en la mateixa línia i van aconseguir, amb un crono de 1’58”6, el millor registre dels N5 i la 5a posició entre els 10 pilots que van disputar l’esmentada mànega. En el moment de triar la posició de sortida, Vinyes va optar per començar el ral·li en la mateixa posició (5a).

Després d’acabar el tram de qualificació, el pilot de Suzuki, ens comentava: Ens hem limitat a mantenir un bon ritme sense forçar en cap moment. Hem fet alguna prova i en general estem satisfets de la manera que s’ha desenvolupat el shakedown. El ral·li serà una altra història, les especials són molt tècniques i qualsevol distracció pot tenir greus conseqüències. Malgrat tot, m’agrada i em sento còmode en aquest traçat.

1a, Etapa. Cierrotrigo (14,69 km) y Villaviciosa (22,96 km):
La primera jornada del Sierra Morena 2019 va ser particularment dura per a Vinyes-Mercader. Acabant la primera passada per les especials esmentades en la 6a plaça de la classificació absoluta, amb 4” de desavantatge respecte a Javier Pardo que, en aquells moments, era el líder de la N5.
En la continuació, la segona passada es va disputar sense llum natural per les cronometrades esmentades. La situació per a Vinyes-Mercader no va millorar, sinó al contrari. Van mantenir la 6a plaça en la classificació scratx, però el temps perdut respecte al seu immediat predecessor (Pardo) es va ampliar fins als 48”.

Joan ens explicava de la següent manera el perquè d’aquest desavantatge: Hem continuat fidels a la nostra estratègia d’acumular quilòmetres en aquest inici de temporada, sense prendre riscos. Ja he comentat en alguna ocasió que aquestes especials amaguen molts paranys i caure en algun pot suposar deixar el ral·li.

2a, Etapa. Obejo (11,41 m) Cerrobejuelas (13,70 km), Pozoblanco-Villaharta (30,77 km) y Còrdova (1,10 km).
Vinyes-Mercader no van variar gens el plantejament inicial del ral·li i van continuar millorant el seu ritme a mesura que avançava la prova. Però, quan menys ho esperaven, va sorgir el problema que els va deixar fora de la competició. Estaven situats en una còmoda 4a posició en la classificació, amb poques possibilitats d’atacar als seus predecessors i amb una diferència àmplia respecte als seus perseguidors.

Així ens comptava Joan el succeït: Tot ha passat en el tram espectacle de Còrdova. Quan n’havíem completat aproximadament la meitat ens vam quedar sense canvi de velocitats. Com vam poder vam arribar a l’assistència que, per cert, estava molt a prop. Els tècnics de l’equip van veure el que passava i l’única solució era canviar la caixa del canvi, una cosa inviable en una assistència de 30’. O sigui que no vam poder iniciar la recta final del ral·li cordovès.

Una vegada superat l’obstacle inicial, el Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt emprendrà rumb a les Illes Canàries on es disputaran les dues següents proves del calendari durant la primera quinzena de maig. L’equip Suzuki Motor Ibèrica no diputarà, aquest any, el Ral·li Canàries, en Gran Canària, però sí que estarà en el podi de sortida del 29 Ral·li vila d’Adeje (Tenerife) els dies 9, 10 i 11 de Maig.  


Servei de premsa.


Més informació a: / Más Información en:


CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: