Joan Vinyes - Jaume Font també guanyen al volant del Porsche GT3

Joan Vinyes, després d’estar en el podi del Ral·li Princesa d’Astúries (Oviedo) va repetir lloc de privilegi, en aquesta ocasió, en el del Circuit de Barcelona - Catalunya. A Astúries amb Jordi Mercader pilotant el Suzuki Swift R+, mentre que a Barcelona compartint el volant del Porsche GT3 amb Jaume Font, va estar entre els més ràpids de les respectives proves.

Després de dues jornades d’intensos test amb l’equip Baporo Motorsport, Vinyes-Font (Porsche GT3) van recollir els fruits del seu treball el primer dia de competició oficial, aconseguint el seu primer triomf de la categoria AM (2n lloc absolut) en la primera carrera del meeting de la GT Cup Open Europe disputat en el Circuit de Barcelona - Catalunya.   

Climatologia caòtica.
Els dos dies de test es van desenvolupar amb sol i temperatures estiuenques. No obstant això, tots els presents en el traçat de Montmeló tenien molt present la previsió que hi havia per al dissabte (dia 21) precisament el primer dia de competició oficial, en teoria la pluja tenia que fer acte de presència.
Van encertar de ple, encara que va haver-hi categories que van poder disputar les seves carreres amb l’asfalt sec, unes altres, com la GT Cup Open Europe, van haver de suportar situacions extremes, com en el cas de la primera carrera, la pluja va aparèixer quan menys se l’esperava.

Entrenaments privats i lliures: Eren molt necessaris ...
En aquestes dues jornades en les quals Vinyes-Font i els tècnics de Baporo Motorsport, han comptat amb l’ajuda d’un enginyer especialista en els vehicles de la marca alemanya, els progressos en la posada a punt del Porsche GT3 han estat molt prometedors. No hi ha dubte que els cronos marcats en aquestes mànigues prèvies al meeting no són del tot significatives, tots els pilots guarden alguna cosa. No obstant això molt prop del top5 en els lliures, amb un millor crono de 1’52”924, és una clara demostració que el ritme de Vinyes-Font ha millorat de manera sensible.

Una vegada acabades les denses jornades de test, Joan ens feia el següent comentari: Crec que hem encertat, a demanar ajuda d’un especialista per a millorar les prestacions del nostre Porsche. A més, aquest suport extern, l’hem tingut en un traçat que coneixem molt bé i en el qual hem competit en moltes carreres amb diverses mecàniques.
Sobre el tema dels reglatges del Porsche, hem après més en aquests dos dies que en tot el que portem de temporada.
Tinc les millors sensacions per a les dues carreres que ens queden per disputar a Barcelona, malgrat les previsions de pluja per a la jornada de demà dissabte (dia 21), crec que podem estar entre el més ràpids, evidentment, els Lamborghini a part.


Qualificació i Carrera 1: La pluja protagonista.
La pluja va aparèixer abans d’iniciar els entrenaments oficials que havia de disputar Vinyes. Ho va fer amb tal força que en pocs minuts la pista del circuit de Barcelona semblava un riu. Es va esperar un temps prudent per a veure si afluixava la tempesta però va ser inútil. Els organitzadors de l’esdeveniment van prendre la decisió d’anul·lar la mànega i muntar la graella de sortida de la primera carrera, amb els temps de la 2a manega d’entrenaments lliures.

Cop de teatre en l’inici de la carrera inicial del meeting. Els vehicles van donar la volta de formació amb la pista seca, però en el moment que es trobava la graella de sortida formada va començar a ploure amb força. Es va donar la sortida amb el cotxe de seguretat al capdavant dels participants.
En finalitzar la primera volta, tots van passar pel pit-lane a canviar rodes, el safety car s’en va anar de la pista uns minuts més tard i en aquells instants va començar  la carrera de la veritat. Vinyes va iniciar aquesta primera volta real en tercera posició, però en arribar a la zona de l’estadi va veure l’opció de superar als rivals que el precedien i no ho va dubtar. Es va situar al capdavant de la carrera agafant un considerable avantatge respecte als seus rivals, situació que va mantenir fins al final del seu relleu.
Jaume Font va agafar el volant del Porsche GT3 i va aguantar la privilegiada posició fins a escassos 5’ del final de carrera, moment en què no va poder fer resistir davant la potència del Lamborghini Huracan, de Edoardo Liberati (líder del campionat).  

Joan ens comentava d’aquesta manera un inici de carrera de pel·lícula: Amb tot preparat per a fer la carrera en sec, estant en la graella de sortida va començar a plovisquejar. Parlant amb el meu enginyer em va dir fes el que puguis ... Això va ser el que vaig fer, una vegada amb rodes d’aigua, vaig veure l’opció de situar-me líder i mi vaig tirar ... Va sortir bé.
Una vegada en el box, amb el meu company Jaume al volant, vaig passar molts nervis, no vaig ser capaç de situar-me en el mur per a veure la carrera. L’opció de guanyar era real, però la 2a posició absoluta, primers AM, també era un GRAN resultat. Sens dubte molt satisfet i agraït al meu company i a l’equip (Baporo Motorsport) pel treball realitzat.

Qualificació i Carrera 2: Van seguir les bones vibracions.
La bona línia iniciada en la jornada anterior (asfalt mullat), va tenir continuïtat en la segona jornada de competició oficial. Jaume Font, en la QP2, va marcar un millor crono de 1’52”799, ocupant la 5a posició de la classificació absoluta (4a entre els AM), després de mantenir un espectacular duel amb els Porsche de la categoria.

Aquesta carrera final va tenir un desenllaç més tranquil que l’anterior. Malgrat tot en les primeres voltes es van poder veure lluites molt espectaculars per darrere dels líders de la prova. Font va ser uns dels protagonistes. Amb Vinyes al volant l’objectiu va passar a ser donar l’abast al Porsche de John de Wilde, quelcom inassolible en aquests moments, pel fet que segons el pilot andorrà el ritme del pilot belga és superior. Així ho comentava al final: Des del mur em deien que ataqués per a intentar atrapar a de Wilde i estar en el podi de la categoria. La realitat era que el seu ritme era molt fort i  reduir diferencies era impossible. Així doncs en aquesta segona carrera ens vam quedar a un pas del podi.
Molt contents amb la cap de setmana, ara ens queda molt treball per fer però el positiu és que hem trobat el camí a seguir per a millorar les nostres prestacions.

A Barcelona, Joan Vinyes va posar el punt final ...
El pilot andorrà no podrà participar en l’últim meeting de la GT Cup Open Europe que es disputarà a l’Autodromo de Monza (Itàlia) els dies 9, 10 i 11 d’Octubre. La coincidència de dates amb el Ral·li de Santander, és el motiu pel qual haurà de viatjar a Cantàbria i disputar l’esmentada prova al volant del Suzuki Swift R+.

Servei de premsa.


Resultados  GT CUP Open Europe  Brcelona-Catalunya

Carrera 1
(Absoluta): 1. Koller-Liberati (Lamborghini Huracan - PROAM) , 2. Font-Vinyes (Porsche 991 CUP AM) a 10”063, 3. Diaz Varela-Cerqueda (Audi R8 LMS - AM) a 18”404, 4. Giauco Solieri (Lamborghini AM) a 25”432, 5. John de Wilde (Porsche 991 CUP - AM) a 27”049 ...

(Amateur AM): 1. Font-Vinyes (Porsche 991 CUP AM) , 2. Diaz Varela-Cerqueda (Audi R8 LMS - AM) a 8”361, 3. Giauco Solieri (Lamborghini AM) a 15”369, 4. John de Wilde (Porsche 991 CUP - AM) a 16”986 , 5. Nick Leutwiler (Porsche 911 CUP - AM) a 20”523.

Carrera 2
(Absoluta): 1. Koller-Liberati (Lamborghini Huracan - PROAM) , 2. Nick Leutwiler (Porsche 911 CUP - AM) a 3”990, 3. Diaz Varela-Cerqueda (Audi R8 LMS - AM) a 10”470, 4. Vandierendonck-Schouten (Porsche 991 Cup) a 11”570, 5. John de Wilde (Porsche 991 CUP - AM) a 18”367 ...
6. Font-Vinyes (Porsche 991 CUP AM) a 22”290.

(Amateur AM): 1. Nick Leutwiler (Porsche 911 CUP - AM) , 2. Diaz Varela-Cerqueda (Audi R8 LMS - AM) a 6”480, 3. John de Wilde (Porsche 991 CUP - AM) a 14”277 4. Font-Vinyes (Porsche 991 CUP AM) a 18”300, 5. Giauco Solieri (Lamborghini AM) a 44”069.R8 LMS - AM) a 1”883, ...


Més informació a: / Más Información en:


CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: