El Rallye de Llanes, una prova en la qual Vinyes - Mercader (Suzuki Swift R+) se senten molt a gust

Joan Vinyes finalitzarà la seva marató particular del mes de setembre (2 proves del CERA i 2 del GT Cup Open Europe), al Principat d’Astúries. En aquesta ocasió, el pilot de l’equip Suzuki Motor Ibèrica correrà, al costat de Jordi Mercader i al volant del Suzuki Switt R+, el 43 Rallye villa de Llanes, 8a prova del calendari del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt (CERA).

L’Escuderia de Llanes, en el seu camí a les noces d’or, han preparat un recorregut amb escenaris molt coneguts encara que en alguns casos no es disputen en el sentit habitual. És el cas, per exemple, el modificat Torre-Fios o Labra - Nueva.
Malgrat tot, la gran novetat de 43a edició de la cita asturiana serà el tram espectacle que es disputarà, als voltants de la localitat que dóna el nom al ral·li, com a inici i final de la prova.

Així doncs els bucles que hauran de superar els participants seran els següents:
La primera secció (divendres dia 27), en la qual es disputarà només l’esmentat tram espectacle (1,780 km).
Seccions 2 i 3 (dissabte dia 28); Torre-Fios (21,29 km) i Llaura - Nova (19,94 km).
Seccions 4 i 5 (dissabte dia 28); Riu Cabra (21,260 km), La Torneria (11,40 km). La segona passada pel tram espectacle posarà el punt final al ral·li.

En total seran 433 els quilòmetres que hauran de completar els equips participants abans d’entrar el seu vehicle al parc tancat final situat en el pàrquing de la platja del Sablón. El 13,05% del total esmentat (151,34 km) es disputaran contra el crono.

El pilot de Suzuki fa molts anys que coneix algunes de les carreteres per les quals discorre el Llanes, aquests són els seus records: Tot va començar a la fi dels 80 quan disputàvem l’europeu de Muntanya. El Fito era la cita anual, per a entrenar aquesta pujada passàvem diversos dies cada temporada en zones que després vaig retrobar quan vaig començar amb els ral·lis. És un ral·li complicat però m’agrada molt, el vam guanyar en el 2004 i en altres ocasions hem estat en el podi ... En fi que genera bones sensacions anar a córrer a Llanes.

Aquesta temporada s’incorpora alguna novetat en el recorregut, tot i que es manté gran part del recorregut durant el dissabte. Segons Vinyes: Sí, està clar que el tram espectacle és la novetat. O sigui que el divendres (dia 27) acabarem tard i el dissabte tocarà matinar, perquè comencem a les 8.00 hores.
Pel que fa al traçat, hi ha altres novetats notables en les especials cronometrades del dissabte al matí. Són iguals o molt semblants a les de l’any passat però en sentit contrari.
O sigui, del que no ens lliurarem de les carreteres estretes, amb zones humides i/o brutes. A més caldrà donar un cop d’ull al cel, de tant en tant. De moment les previsions són de bon temps però a Llanes mai se sap.

El que roman sense canvis és l’escenari del shakedown que es correrà en la zona denominada La Garita. Són 2,04 km, de la carretera LLN-2 entre les localitats d’Andrín i Cue. El test es posarà en marxa a les 10.00 hores (divendres dia 28) mentre que el TCC es correrà entre les 12.15 i les 12.45 hores del mateix dia.

Les cerimònies de sortida (divendres a les 20.00 hores) i lliurament de trofeus (dissabte a les 22.00 hores) als vencedors es faran en el podi, que en aquesta edició, tornarà a situar-se en el Moll de la localitat marinera.

L’especial espectacle inicial començarà a les 21.03 hores del divendres (dia 27).
La jornada següent, la que decidirà el 43 Rallye de Llanes, s’iniciarà a les 8.00 hores al parc d’assistència i finalitzarà a partir de les 20.25 hores amb l’entrada dels vehicles parca tancat final del mencionat aparcament del Sablón.

 Servei de Premsa.


Més informació a: / Más Información en:


CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: