A les 4 hores off-road de Lleida, Caminal - Vinyes - Guillamet, amb bon ritme però ...

Melchor Caminal, Joan Vinyes i Quim Gillamet (Seat Ibiza TDi - Baporo Motorsport), no tindran el millor record de la seva participació en les XX 4 hores off-road de Lleida. Una enganxada en el fang en la segona volta i problemes mecànics, a conseqüència d’un toc amb un rival, els van deixar sense opció a les posicions d’honor abans de meitat de carrera.
Al final van aconseguir travessar la línia d’arribada en la 5a posició de la classe 3 (11a plaça en la classificació absoluta).

La climatologia. La pluja, en les jornades prèvies, i la boira, protagonistes.
La pluja que va caure de manera continuada durant 48 hores, la setmana anterior a la prova, va deixar la pista del Circuit de Lleida en un estat deplorable. Els esforços dels membres de l’Escuderia Lleida van aconseguir recuperar en part l’esmentat escenari.
Durant la prova el sol va brillar per la seva absència, la boira es va mantenir de manera constant. Malgrat tot, la visibilitat no va ser un obstacle per als participants de les 4 hores 2019.
 
Entrenaments lliures i cronometrats: Les previsions es van complir
Com havien previst, Vinyes i Caminal es van intercanviar el volant del Seat Ibiza TDi durant les mànegues (45’ cadascuna), d’entrenaments. En aquest cas Guillamet, que competeix habitualment amb aquesta mecànica, es va quedar a l’assistència.
En els cronometrats va ser Vinyes que amb un crono de 1’11”072, va aconseguir el setè millor registre entre tots els participants. Amb aquest temps aconseguia una plaça en la quarta línia de la graella de sortida.
Una vegada acabada la primera jornada de les 4 hores de Lleida 2019, Vinyes ens comentava: La pista està molt delicada, has de seguir per les roderes marcades, si entres al fang, sortir és complicat. Quant al crono marcat, ens deia: Potser hauria pogut rebaixar 1” i millorar alguna posició. Amb tot, en una carrera de 4 hores estar el setè o el cinquè en la graella de sortida tampoc és tan important. Crec que estem en una bona posició.

Carrera: Problemes des de l’inici
Sortida sense problemes per a Vinyes que des de l’esmentada quarta línia de la graella de sortida es va situar en el grup capdavanter. Les coses es van complicar molt aviat, concretament en la segona volta va quedar enganxat en una zona de fang i, a pesar que va poder sortir, va quedar molt endarrerit en l’última posició del grup de participants.
Quedava molta (tota) la carrera per davant i remuntar era possible. Amb aquesta mentalitat el pilot de Suzuki es va llançar a l’atac i va començar una remuntada que, malauradament, va finalitzar als 45’ de carrera, a causa del toc amb un rival.
Es va trencar el trapezi de suspensió i el pas per l’assistència era inevitable.
Una vegada els tècnics de Baporo Motorsport van haver reparat l’avaria, va ser Guillamet el que va agafar el volant de l’Ibiza TDi. El seu relleu tampoc va poder arribar al final perquè, en aquesta ocasió, va ser un palier el que no va resistir l’esforç.
Així doncs, nou pas per l’assistència i una vegada la mecànica en condicions va ser Caminal el que es va situar en el backet de l’Ibiza per a seguir la competició.

Era evident que amb les voltes perdudes respecte als líders de les 4 hores, estar entre els millors era inviable, així que els tres pilots van decidir: Seguirem amb l’objectiu de gaudir de la carrera. Canviarem l’estratègia inicial i farem relleus més curts, així sortirem els tres dues vegades a la pista. Era el comentari de Joan.
A partir de mitja carrera tot es va desenvolupar amb normalitat i Vinyes-Guillamet-Caminal van poder completar una nova edició encara que, lluny de les posicions que s’havien proposat inicialment.

Amb la competició de l’Escuderia Lleida s’acaba de manera tradicional la temporada no obstant això, en aquesta ocasió, a Joan Vinyes encara li queden algun compromís de posada a punt del Suzuki Swift R4ally S, la nova mecànica que pilotarà en el 2020.

Servei de premsa.

Classificacions de les XX 4 horas off-road de Lleida.

Absoluta. 1. Socías-Trota-Guerrero, 179 voltes, 2. Boltà-Margarit-Margarit, a 2 v., 3. Arco-Montañés, a 2 v. ... 11. Vinyes-Guillamet-Caminal a 27 v.

Classe 3. 1. Socías-Trota-Guerrero, 179 voltes, 2. Torrelles-Ayala, a 5 v., 3. García-Maffioli-Torrelles, a 11 v., 4. Vila-Mesull-Vindel, a 23 v., 5. Vinyes-Guillamet-Caminal a 27 v.


Més informació a: / Más Información en:


CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: