Vinyes - Mercader, al volant del Suzuki Swift R4lly S (R4 kit), molt còmodes a Ferrol.

Joan Vinyes - Jordi Mercader (Suzuki Swift R4lly S), van completar el 51 Rallye de Ferrol, segona prova del CERA 2020, en la 2a posició de la categoria R4 Kit (7a plaça de la classificació absoluta). El Ferrol 2020 va mantenir les dificultats habituals d’un traçat molt difícil malgrat les restriccions imposades pel protocol que afecta les competicions automobilístiques.
Aquest mateix protocol va obligar els membres de l’Escuderia Ferrol a cancel·lar les cerimònies de sortida, lliurament de trofeus i les rodes de premsa programades, a més de variar la ubicació dels parcs, tant del tancat com dels reagrupaments.

La climatologia del costat dels participants.
L’habitual climatologia variable del nord-oest de Galícia, en aquesta ocasió, va ser favorable als equips participants. Va haver-hi pluja, tempestes, ..., però en moments que els pilots no estaven en plena competició. Del que no es va lliurar ningú va ser de la forta calor en les especials, sobretot, en les hores centrals del dia.

Shakedown i TCC, excel·lents sensacions.
Les jornades de competició van començar amb normalitat, amb la disputa del shakedown en el qual els equips van poder fer els últims canvis en la seva mecànica una vegada acabats els reconeixements. Un tram de 3 km i escaig, en la zona d’Esmelle, va ser el traçat previst pels membres de l’Escuderia de Ferrol per a aquest test previ al ral·li.
Vinyes-Mercader, van aprofitar al màxim les dues hores que van poder fer modificacions en les prestacions del Swift R4lly S. Van completar les quatre passades a l’especial esmentada, marcant un millor registre de 2’05”039, després d’anar rebaixant el seu crono en cadascuna de les passades esmentades.

En el tram de qualificació (TCC), encara van poder llimar algun segon a l’anterior crono (2’03”040), aconseguint la 8a posició, però tan sols superats per mecàniques de la categoria superior (R5). En el moment de l’elecció de la posició de sortida, Joan va seguir amb el número 8.

Una vegada finalitzada la fase prèvia del ral·li, Vinyes es mostrava molt satisfet i amb ganes d’iniciar el ral·li: Crec que hem encertat en els canvis que hem fet, estic molt content amb el rendiment del Swift R4lly S . Va perfecte!. Caldrà veure com estan les especials, no crec que l’asfalt estigui mullat, encara que aquí a Ferrol mai se sap.

Una primera etapa molt positiva en la zona de Monfero.
Irixoa-Monfero (14,900 km) i Monfero-Monfero (14,120 km) van obrir les hostilitats al Ferrol 2020. Vinyes-Mercader van completar la primera passada amb diferències mínimes (4”8) respecte als seus companys, Pardo-Perez, líders de la categoria R4-kit.
En la classificació absoluta estaven situats en la 7a plaça, encara que amb diversos rivals per davant amb mecàniques R5.

En la continuació, segona passada per les especials esmentades poc va canviar la situació. Les diferències es van ampliar lleugerament a favor de Pardo (17”), però Vinyes-Mercader, van aconseguir afermar-se en la 7a posició en la classificació provisional absoluta, el seu immediat seguidor era el tàndem Vilariño-Casal (Skoda R5), a 55”.

Hem corregut molt, el Swift R4lly S et dóna molta confiança i et permet arriscar. Crec que els temps són competitius estem més a prop que mai dels R5 i això és una motivació extra per a continuar evolucionant el nostre Suzuki. El Ferrol està, sens dubte, entre els rallys més complicats del CERA, penso que tan els nostres registres com la nostra posició en la general, son molt correctes. A més afegia: Crec que tenim un ritme molt bo, els cronos marcats ho acrediten. Estic molt content de com s’està desenvolupant el rally!. Aquest era comentari de Vinyes en finalitzar aquest primer dia de competició.

Jordi Mercader, copi de Vinyes, també es mostrava optimista: Estem gaudint molt, anem molt còmodes i els temps estan surtin como havíem previst. Crec que de moment es per estar satisfets.

Pocs canvis en una 2a etapa molt calorosa.
Vinyes-Mercader van marcar el millor crono, entre els R4 kit, en el primer pas per l’especial més llarga del ral·li (San Sadurniño - As Somozas - 20,060 Km).
en As Somozas (9,450 km), Pardo va recuperar l’hegemonia, no obstant això les diferències, en tots dos casos, van ser mínimes.
Una vegada finalitzada l’última assistència del ral·li, Joan és marcava com objectiu: Continuar gaudint en les especials pilotant el Swift R4lly S i arribar al parc tancat final sense cap contratemps.
L’objectiu de Joan es va complir, amb el seu company d’equip (Javier Pardo) es van repartir el domini de la R4 Kit en la recta final de la prova. També va confirmar sense problemes la 7a plaça en la classificació final d’un Rally de Ferrol molt diferent..

El 57 Ral·li Princesa d’Astúries prendrà el relleu de les proves gallegues del CERA de la present temporada. La primera cita asturiana de l’any es disputarà els dia 11 i 12 de setembre. Serà, a més, la segona prova que puntuarà per al subcampionat d’Espanya de ral·lis (S-CER).

Servei de premsa.

Classificació del 51 Ral·li de Ferrol.

1. Pepe López-Borja Hernandez (DS3 R5), 1h 17’31”4, 2. ”Cohete” Suarez-Alberto Iglesias (Skoda Fabia R5), a 4”4, 3. Ivan Ares-David Vazquez (Hyundai I20 R5), a 48”.9 ...,
6. Javier Pardo - Adrián Pérez (Suzuki Swift R4lly S - R4 kit), a 2’59”0, 7. Joan Vinyes - Jordi Mercader (Suzuki Swift R4lly S - R4 kit), a 3’21”8.


Més informació a: / Más Información en:


 

Fotos lliures de drets. / Fotos libres de derechos

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: