Joan Vinyes, amb Racing to Enjoy, a prop del triomf en el circuit del Jarama-RACE

Al volant del Seat Toledo de l’equip Pikanto Racing, Vinyes va aconseguir el quart millor crono en els oficials.

 

L’equip Racing to Enjoy format per Fernando Navarrete, Fernando Navarrete Jr., Àlex Cosín, Antonio de la Reina, Jaume Font i Joan Vinyes, al volant del BMW 325 E36 amb dorsal 19, van acabar les 8 hores de Resistència del Jarama, prova inicial de la VI UV Endurance RACE Jarama, en la segona posició a 2”867 de l’equip vencedor, el també BMW 325 de l’equip Boyaca VSR.

El pilot de Suzuki Motor Ibèrica no va tenir la mateixa sort amb l’equip Pikanto Racing. Malgrat un inici esperançador, el Seat Toledo, en concret el seu canvi de velocitats, no va resistir l’esforç al fet que va ser sotmès i va haver d’abandonar la prova després de completar 41 voltes al traçat de San Sebastian de los Reyes (Madrid).

Els entrenaments cronometrats ja van donar una idea de qui serien, a priori, els equips amb més possibilitats de lluitar pel triomf. Els BMW 325, amb sis vehicles entre el top10 d’aquesta primera màniga oficial van avisar als rivals.
L’equip de Vinyes, va marcar el segon millor crono (1’54”106) a només 115 mil·lèsimes del millor registre aconseguit per VSR Motorsport i superant en 2” als quals serien els vencedors de la prova.
El Seat Toledo de l’equip Pikanto Racing, pilotat per Joan VInyes, va trencar l’hegemonia dels BMW, situant-se en una meritòria quarta plaça parant el crono en 1’57”799.

En carrera, els membres del Racing to Enjoy van completar una prova molt regular, amb un ritme constant i parant en el pit-lane el just per a fer els treballs indispensables (posar benzina, canvi de rodes, ...) per a mantenir la posició de privilegi, sempre en posició de podi durant les 8 hores de competició. A l’inici de l’última hora, el Racing to Enjoy tenia 42” d’avantatge sobre el Boyaca VSR, semblava que el triomf era possible, però al final es va escapar per la diferència esmentada.

Abans de pujar al podi de vencedors, Vinyes ens explicava d’aquesta manera les sensacions viscudes en una competició no gaire habitual per a ell: L’experiència ha estat molt bonica, bon rotllo entre els pilots de l’equip i en general amb tots els rivals, per cert algun d’ells feia temps que no els veia. Quant a la carrera: Molta emoció fins a travessar la línia d’arribada, després de 8 hores competint, acabar amb menys de 3” de diferència entre els dos primers..., difícil de creure.
A mi em va tocar fer el relleu llarg (3 hores amb una parada per a posar benzina a meitat de relleu), físicament vaig aguantar bé, encara que en baixar del cotxe...

Vinyes també lamentava la mala sort de l’altre equip amb el qual participava: En les voltes que vaig fer durant els entrenaments tot funcionava sense problemes, fins i tot en els oficials el crono va ser excel·lent. Una llàstima, en carrera no vaig poder ni asseure’m al volant del Seat Toledo. El canvi de velocitats no va resistir i no va haver-hi opció a poder continuar.

Així doncs, Joan sembla disposat a repetir experiència sempre que la seva agenda tingui l’espai necessari en les dates en què es facin les altres proves del certamen.


 

Servei de premsa.


Més informació a: / Más Información en:


CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: