Vinyes - Mercader (Suzuki Swift R4lly S) començaran a competir a Còrdova.

El Rally Sierra Morena primera parada de l’equip Suzuki Motorsport, en la seva temporada més internacional.

 

El 38 Rallye Sierra Morena iniciarà les hostilitats el proper cap de setmana (dies 9 i 10), en diversos campionats que es disputaran durant la temporada 2021. En concret seran: Trofeu Europa de Ral·lis, FIA Ibèria Ral·li Trophy, Super Campionat d’Espanya de Rallyes (S-CER) i la Copa d’Espanya de Rallyes d’Asfalt (CERA).
L’equip Suzuki Ibèrica, que no seguirà de manera regular cap d’aquests certàmens, però estarà al parc d’assistència del Recinte Firal de l’Arenal per a iniciar una temporada que, a priori, promet emocions fortes per als seus integrants.
Joan VInyes - Jordi Mercader, al volant del nou Suzuky Swift R4lly S, estaran a Còrdova amb l’objectiu de mostrar la seva millor versió des dels compassos inicials d’un esperançador 2021.

Per a començar, els equips intentaran recuperar el “modo-rally” amb celeritat.
El Recinte Firal l’Arenal, al costat del pàrquing de l’Estadi de l’Arcangel, repetirà com a centre neuràlgic del ral·li organitzat per l’Automòbil Club de Còrdova. El parc d’assistència, les diverses activitats pre-competició (verificacions) a més del control de la prova durant el desenvolupament de la mateixa es faran des de les diferents ubicacions administratives de la instal·lació esportiva esmentada.

Durant el dimecres i dijous (dies 7 i 8), els equips que hagin triat l’opció 2, faran els reconeixements de les especials.

Per al Sierra Morena 2021 el traçat habitual ... Amb alguna novetat.
El shakedown, per als pilots prioritaris, s’iniciarà a les 8.30 hores, del divendres (dia 9). Com en la temporada passada, marcarà l’ordre de sortida dels pilots prioritaris en la primera etapa del ral·li. Al migdia del mateix divendres es disputarà el tram de qualificació (TC). Seguidament els pilots que hagin disputat l’esmentat TC, procediran a l’elecció de la posició de sortida.

La primera etapa es correrà entre les 13,48 hores i les 21.25 hores d’aquesta jornada del divendres, mentre que la segona i decisiva etapa començarà a les 9,00 hores del dissabte (dia 10), L’arribada del primer vehicle al parc tancat de l’Arenal, una vegada completada la segona etapa, està prevista a les 18.30 hores. A les 19.00 hores començarà el lliurament de trofeus i el podi de campions

El recorregut previst pels membres de l’Automòbil Club de Còrdova tindrà un total de 613,92 km, dels quals 150,62 km seran de velocitat. La prova tindrà un total de 10 especials (5 diferents) repartides en dues etapes.

En l’etapa inicial els equips hauran de superar, en dues ocasions cadascuna, les especials: Villaviciosa (24,94 km) i Villanueva del Rey (6,75 km). En aquesta edició el tram estrella del ral·li (Villaviciosa) es farà en direcció a la localitat que dóna nom a l’especial, mentre que Villanueva del Rey és la novetat del 2021, després de 40 anys sense disputar-se.
En la continuació (dissabte dia 10) les cronometrades que es disputaran, també dues vegades cadascuna, seran: Villaharta (14,8 km), Obejo (11,54 m) i Posades (16,42 km). La primera especial del dissabte discorre, en la seva primera meitat, pel tram mític Pozoblanco, en canvi Obejo és l’habitual, però en sentit contrari, mentre que Posades torna al ral·li andalús després de cinc anys d’absència.

Com és habitual després de gairebé quatre mesos sense competir, Vinyes-Mercader i el seu equip estan ansiosos per iniciar el reconeixement de les especials, com a avantsala a la disputa del Sierra Morena 2021. Així s’expressava Vinyes abans d’iniciar el desplaçament cap a Còrdova: Els dies previs a la disputa del primer ral·li de l’any sempre comporten una incertesa en tots els aspectes de la competició, enguany augmentada per situació sanitària que estem passant.
Durant la pretemporada crec que hem treballat molt i bé en la posada a punt del nou Swift R4lly S, després del test fet a Ferrol només puc ser optimista perquè les sensacions que ens ha transmès la nostra mecànica han estat excel·lents. Quant als rivals, estic convençut que hauran millorat les seves mecàniques i la competència continuarà sent molt forta.
Amb tot, soc optimista pel que ens pot oferir una temporada en la qual tindrem ocasió de viure noves sensacions en escenaris fins fa poc impensables de poder visitar.

El recorregut que proposen els organitzadors de la prova andalusa manté zones habituals del Sierra Morena i algunes s’han recuperat després de diverses temporades d’absència. Aquesta és la informació que li ha arribat al pilot de Suzuki : El shakedown és el mateix que hem disputat els últims anys, per cert molt variat i zones molt espectaculars. Quant a les especials m’han comentat que algunes les correrem en sentit contrari que fa dos anys mentre que tornarem a passar per Posades, en la segona etapa, un tram que fa diverses temporades que no estava en el traçat. En els reconeixements tindrem la confirmació del recorregut.

Joan Vinyes-Jordi Mercader i en general l’Equip Suzuki Ibèrica, disputaran la prova andalusa abans de començar a viatjar pels primers reptes europeus (ERC2021) de la temporada. A les 13.48 hores del divendres (dia 9) es donarà la sortida al primer vehicle des del podi situat al parc d’assistència. En aquesta ocasió la cerimònia de sortida coincidirà amb la sortida real del 38 Rallye Sierra Morena.

 

Servei de premsa


Més informació a: / Más Información en:


 

Fotos lliures de drets. / Fotos libres de derechos

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: