A Zandvoort, Joan Vinyes va fregar el doblet en la categoria AM.

El pilot de Suzuki Ibèrica va dominar la Porsche Carrera Cup Benelux, fins que un rival el va treure de la pista.

 

El meeting de la Porsche Carrera Cup Benelux va tenir un desenllaç ESPECTACULAR per a Joan Vinyes i el seu equip (Baporo Motorsport), fins que mancant 7’ per a finalitzar la segona carrera, un pilot PRO que el precedia va fer una virolla i Vinyes no va poder evitar el contacte en la seva roda posterior esquerra. El de Suzuki va seguir fins al box, però amb l’esmentada roda bloquejada.
Fins a aquest instant, l’andorrà va liderar amb claredat entre els AM, va arribar a rodar en la vuitena posició absoluta, i prèviament havia guanyat la primera carrera i va estar entre els millors de la categoria en els entrenaments oficials. Una llàstima el final de meeting.

La pista holandesa, amb una dilatada trajectòria però, poc coneguda en l’àmbit internacional.
Les instal·lacions del traçat de motorsport, estan situades en les dunes al nord de Zandvoort, Països Baixos, prop de la costa de la Mar del Nord, van ser l’escenari del recuperat G.P. d’Holanda de la F1, de la passada temporada.
Vinyes va arribar a l’esmentat recinte amb poca informació i molta curiositat per a conèixer les particularitats que amaga un traçat en el qual es va començar l’activitat competitiva en 1948. Cal recordar que la majoria dels seus rivals són pilots que de manera habitual han competit en anteriors edicions de la Porsche Benelux o són de la zona i en conseqüència coneixien l’escenari a priori.

Entrenaments lliures (40’): Vinyes & Circuit Zandvoort “Amor a primera vista”.
Era de suposar que Vinyes es prendria aquests lliures amb una certa tranquil·litat, era la seva primera presa de contacte amb l’escenari holandès i unes voltes per a adaptar-se semblaven ineludibles. No obstant això, després de completades les 12 voltes que van donar en aquesta tanda, el pilot de Suzuki Ibèrica es va trobar al capdavant de la categoria AM, amb un millor crono de 1’40”740.

En la segona tanda, també de 40’, el seu crono va ser de 1’40”875, no va millorar el seu temps, així ho explicava “Va haver-hi diverses banderes vermelles i va ser complicat agafar l’un ritme regular. Tampoc era qüestió de jugar-se-la en aquests lliures”. Malgrat tot, Joan estava molt satisfet d’aquesta primera jornada en Zandvoort: “És un traçat espectacular, per la dificultat m’ha recordat al Jarama, hi ha zones que quan surts del box estàs convençut que són de “a tope”, però quan arribes al punt en concret les coses no les veus tan clares. M’ho estic passant molt bé i a més amb cronos que estan a bon nivell. A veure si demà podem fer un 1′ 38″ ...”.

Entrenaments oficials: Gairebé immillorable. La pole-position de la primera carrera es va escapar per 19 mil·lèsimes.
Els objectius que tenien Vinyes i el seu equip eren exigents, però factibles. Això va quedar demostrat quan poc després d’iniciar els oficials marcava un registre a poc més de tres dècimes de baixar del 1’39”. Després d’una lleugera parada en el box a causa de una bandera vermella, va seguir amb el segon intent de tornada ràpida i en aquest cas va rebaixar dues dècimes el temps anterior.

Semblava que la pole de la primera carrera estava molt a prop, però en l’última volta Sebastien Lajoux va trobar una pista sense gairebé trànsit que va aprofitar per a millorar el seu millor registre fins a aquell instant (1’39”829).
 
Joan molt content amb el desenllaç dels oficials: “Sí, molt satisfet. Hem perdut la pole de la primera carrera en l’últim segon i per només per 19 mil·lèsimes, però les coses són així. Està molt bé, en la segona carrera sí que hem mantingut la pole. Amb tot, la dificultat serà la de sempre, sortir de la meitat de la graella amb rivals de categories posteriors per darrere ... “.

Classificacions.
Millor volta: 1. Sebastien Lajoux, 1’39”093, 2. Joan VInyes, 1’39”112, 3. Sitjn Lowette, 1’40”056, 4. Sven van Laere, 1’40”995, 5. Ad  Geerts, 1’43”423.

Millor 2a, volta: 1. Joan VInyes, 1’39”393, 2. Sebastien Lajoux, 1’39”829, 3. Sitjn Lowette, 1’40”514, 4. Sven van Laere, 1’42”031, 5. Ad  Geerts, 1’43”513.

Carrera 1: El cotxe de seguretat (SC) va estar molt temps en pista.
Després d’una sortida en la qual no va caldre lamentar cap incidència, la carrera es va desenvolupar amb normalitat, és a dir, amb les lluites entre grups de pilots amb un ritme semblant i que per davant es trobaven amb un rival amb un ritme lleugerament més lent, avançar no era fàcil i sortir-se de pista era un dels riscos a evitar.

Un toc entre diversos pilots, mancant gairebé mitja carrera per disputar, va canviar el decorat d’aquesta. Va sortir el SC i els pilots que seguien en competició es van situar darrere, mentre els comissaris intentaven recondicionar bona part de la recta de meta. Mancant 4’ per al final, es va retirar el SC i semblava que es podria acabar en condicions normals aquesta carrera inicial.

No obstant això, 3’ més un altre incident, va provocar una nova sortida del SC i els cotxes van travessar la línia d’arribada sense diferències apreciables.

Classificació.
Carrera 1. 1. Joan VInyes, 2. Sebastien Lajoux, 3.  Sitjn Lowette, 4. Jan Lauryssen, 5. Ad Geerts.

Després de pujar com a vencedor al podi de Zandvoort, Vinyes ens comentava les seves sensacions en aquells moments: “Ara mateix estic content pel triomf, encara que una mica contrariat perquè no he pogut gaudir del tot del pilotatge en aquesta primera carrera. Amb el SC en pista i amb alguns Porsche que em precedien molt tocats la tensió va pujar molts enters”.

Simplement una referència sobre aquesta jornada inicial. Durant tot el dia l’amenaça de pluja va ser present en el circuit holandès. Va aguantar fins al final i a partir de llavors va començar a diluviar. La majoria van agrair el “detall” de la climatologia.

Carrera 2: Van sobrar els últims 7’.
Després del diluvi que va caure en la tard nit del dia anterior, Vinyes va respirar tranquil quan va poder comprovar que la climatologia havia millorat i que la segona carrera del meeting de Zandvoort també es disputaria amb l’asfalt sec.

L’estratègia prevista, és a dir superar sense problemes els tocs habituals de les sortides i situar-se al capdavant entre els AM, es va complir sense problemes. Superat l’equador de la carrera Vinyes es trobava en el Top10, sense rivals per darrere i seguint el ritme dels PRO que el precedien. Així doncs, quan semblava que s’havia superat el més difícil va succeir l’incident esmentat.

Un Vinyes molt contrariat pel succeït comentava: “Estava gaudint de la carrera, avui no va haver-hi banderes vermelles i vaig poder disfrutar de la grandesa d’aquest circuit. En toc? Un rival em va quedar travessat davant, vaig intentar superar-lo per la dreta, però no sé que va fer que el seu frontal va impactar contra la meva porta i va anar empenyent fins a arribar a la roda, que va quedar bloquejada. Una llàstima sens dubte, a vegades les carreres són així d’injustes, però cal acceptar-ho forma part d’aquest esport. “

Així doncs, Vinyes deixa els Països Baixos amb sensacions contraposades, en l’aspecte positiu esmentar haver conegut un escenari en el qual ha gaudit (potser menys del desitjat) pilotant a un gran nivell el seu Porsche Carrera Cup, mentre que, d’altra banda, es va quedar amb la mel en els llavis, al no poder completar un meeting sense fissures i amb doble pujada al calaix més alt del podi. “Intentaré tornar a Zandvoort!”, Sentenciava.

La pròxima cita de la Porsche Carrera Cup Benelux també serà en una de les pistes mítiques de l’automobilisme europeu, en concret Holckenheim a Alemanya. Serà els dies 7, 8 i 9 d’octubre.

 

Servei de premsa.


Més informació a: / Más Información en:


CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: