Joan Vinyes jr:“Ha estat una experiència molt dura, però he après molt”

A Vinyes-Guillamet-Caminal, se’ls escapa el triomf de la classe 2 a 5’ del final de les “4 hores de Lleida 2022”

 

El trencament d’un palier mancant 15’ per a la finalització de la prova, va provocar que Vinyes-Guillamet- Caminal (VW Golf 2.0 #2) no poguessin repetir el triomf de la classe 2 que ja van aconseguir en la passada edició. En el moment de l’incident el #2 portava un avantatge de 5 voltes sobre el seu rival immediat, avantatge que no va ser suficient per a conservar el lideratge de la categoria.
Joan Vinyes jr - Marc Barcons (VW Golf 1.8 #4) van completar la prova de l’Escuderia Lleida en la tercera posició de la classe 2, en un escenari que no era el més indicat per a iniciar-se en el món de la competició automobilística, com era el cas de Vinyes jr.
 
Una temporada més, la meteorologia va voler ser protagonista en el Circuit de Lleida.
Pocs dies abans de l’última prova de l’any per a la majoria dels presents en el traçat lleidatà, tots els equips donaven per fet que, a la present edició de les 4 hores de Lleida les mecàniques tornarien a ser víctimes d’una pista dura i amb paranys nous a cada volta.
Aquesta previsió es va complir en la part final de la prova, a les primeres hores de competició la pista era un autèntic fanguer que patinava molt i en la qual no era difícil quedar-se enganxat. La pluja caiguda durant la nit/matinada anterior a la cursa, va ser la responsable que en aquesta ocasió, les 4 hores es poguessin completar sense l’habitual presència del tractor regant el traçat més o menys cada hora. Amb tot, l’excés d’aigua va ser evident.
 
Entrenaments lliures i cronometrats: Sense imprevistos pels experimentats.
La jornada del dissabte (dia 3) va transcórrer segons les previsions fetes a priori, sobretot, per a l’equip experimentat. Durant els lliures es va tractar de recordar les sensacions habituals del recorregut a més de demostrar que l’”històric” Golf, continuar sent competitiu. Van marcar el millor crono, 1’04”517, de la sèrie.
En els cronometrats, amb la pista regada abans d’iniciar la sèrie, van ocupar la setena plaça amb un crono en 1’05”660,

Per la seva part Vinyes jr, que va estar molt còmode en el seu debut en els lliures, al volant del VW Golf 1.8, No va poder seguir la línia ascendent en la de cronometrats amb la pista molt lliscant, sobretot a l’inici de la mànega. En finalitzar els 40’ d’entrenaments oficials Vinyes jr, visiblement contrariat ens va comentar les seves primeres sensacions: “No estic content, és clar, he rodat menys de 5’ abans de quedar enganxat en un revolt. Després m’han dit que, on m’he enganxat, és un lloc conflictiu. M’ha quedat clar que amb fang en la pista el cotxe va per on li sembla, si vols anar a un ritme massa ràpid”.    

El Warm up anul·lat, i la carrera es va iniciar amb un lleuger retard.
Després de tres voltes darrere del SC (cotxe de seguretat), per a marcar una traçada dins de la pista, es va llançar la carrera i potser, de la primera hora de competició, el detall a destacar va ser que el SC no va haver de sortir en cap moment per rescatar algun vehicle.

Vinyes-Guillamet-Caminal, cadascú al seu ritme, van fer una carrera molt regular que, només es va veure truncada per un problema en el selector del canvi a l’inici del segon relleu i amb el SC en pista. Una vegada solucionada la dificultat, van tornar a la pista i fins al problema mecànic final tot es va anar succeint amb normalitat. Vinyes ens resumia d’aquesta manera les 4 hores: “Des d’inici lluitar pel triomf absolut era una missió impossible. Les mecàniques de la classe 1 són actuals i amb unes prestacions molt superiors a les nostres. Ha estat una pena, el tema del selector del canvi, encara que soc conscient que tots tenim algun contratemps, això són les carreres. Així doncs, cap de setmana sense les tensions pròpies de la competició en el qual l’objectiu principal era passar-lo bé i l’hem aconseguit”.

Per a Vinyes jr-Barcons, la prova no s’ha desenvolupat de manera tan regular sobretot per al pilot andorrà. La pista lliscant i la gran quantitat de fang als costats de la traçada eren l’enemic a batre. Segons Vinyes jr: “Hi havia moments, que mantenir el cotxe a la pista no era fàcil. Malgrat tot ho he passat bé, sobretot, en l’últim relleu en el qual les condicions del traçat eren millors i ja es podia anar més de pressa. Sens dubte he après molt”.


 

Servei de premsa.


Més informació a: / Más Información en:


CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: