Excel·lent nivell competitiu de Vinyes - Font a l’Autòdrom de l’Algarve.

La dupla de Baporo Motorsport va pujar al segon i tercer esglaó del podi del traçat de Portimao.

Excel·lent debut de Joan Vinyes - Jaume Font (Porsche 992 GT3 CUP) al Campionat d’Espanya de GT i Turismes (GT-CET) de la present temporada. Al meeting inicial de l’esmentat certamen, Vinyes - Font van aconseguir pujar en dues ocasions al podi, després de situar-se a la segona i tercera posició respectivament, a les dues curses disputades.

El pilot andorrà es mostrava molt satisfet una vegada finalitzada la seva primera competició al circuit portuguès: “Vam arribar a l’Algarve sense gaires referències ni del traçat on havíem de competir ni de la majoria dels adversaris que ens trobaríem a la pista. Em sento molt satisfet de feina que hem realitzat juntament amb els tècnics de Baporo Motorsport per millorar la nostra mecànica. Hem lluitat des de l’inici de tu a tu amb els nostres rivals en un traçat on no havíem competit mai i al final aconseguir pujar dues vegades al podi és per estar molt contents”.

La climatologia desfavorable va arribar a la recta final del meeting.
Per la zona on es troba l’Autòdrom de l’Algarve la previsió era que en algun moment de la setmana podien aparèixer xàfecs. Van aparèixer de manera generosa, però dissabte a la nit. En el moment d’iniciar-se la segona cursa del GT-CET, la pista de Portimao estava humida, amb algunes zones seques que eren les més buscades pels participants durant la prova.

Inici esperançador als entrenaments privats.
La primera presa de contacte amb la pista portuguesa va servir, com no podia ser altrament, per prendre les primeres conclusions a tots els nivells. De bon tros es va poder comprovar que el nivell de pilotatge i les prestacions del Porsche els donava la possibilitat d’estar entre els millors d’una graella nombrosa i experimentada.

A la primera mànega dels entrenaments privats, Vinyes-Font van completar un total de 22 voltes amb un millor crono de 1’48”057 que els va situar a la segona posició de la GT CUP, encapçalant un grup de quatre equips que van quedar separats per només 5 dècimes.

A la continuació (segona mànega) els pilots de Baporo Motorsport van seguir la mateixa progressió. Van fer un total de 21 voltes, aconseguint a la recta final de la sèrie baixar del 1’48” (1’47”990) crono que els va ubicar a la cinquena posició de la GT CUP, en una classificació en què, en aquesta segona tanda, els temps es van ajustar encara més.

Joan va poder confirmar que la rivalitat serà màxima a la GT CUP: “És evident, vam arribar a Portimao sense conèixer la majoria dels nostres rivals, encara que no teníem dubtes que hauríem de córrer molt per estar entre els millors. Als privats tots ens guardem “alguna cosa”, a partir dels oficials veurem el 100% de la realitat de la situació. Ara mateix sóc optimista”.

Els oficials van confirmar les bones sensacions, però ...
Vinyes va disputar la primera de les tandes de 10’ en què es decidia la posició de sortida de la cursa a disputar a la tarda. La tanda va estar marcada per diversos incidents que van obligar a treure fins i tot una bandera vermella. El pilot andorrà va aconseguir el seu millor crono (1’47”255) a la 6a volta, l’última que va disputar.

Aquest era el seu comentari: “No he acabat satisfet. Ha estat tot molt complicat, hem estat massa temps al pit-lane i quan hem pogut reprendre la mànega hi havia molt de trànsit a la pista i completar una volta “neta” ha estat impossible. Amb tot, estic convençut que a la cursa tot serà molt diferent”.

Per la seva banda Font va parar el crono en 1’46”328 a la seva cinquena i última volta. Aquest registre que el situava a la segona línia de la graella de sortida de la cursa que tancarà el meeting.

A les dues curses, Vinyes-Font sempre en posicions de podi.
Cursa 1: Vinyes va estar a la graella de sortida d’aquesta primera cursa, va protagonitzar una excel·lent sortida que el va situar a la tercera posició de manera immediata. Va aguantar durant tot el seu relleu (12 voltes), mantenint diferències mínimes amb els rivals que el precedien i distanciant els que tenia per darrere. La sortida del cotxe de seguretat (CS) a la cinquena volta (2 voltes) va eliminar totes les diferències, encara que l’incident no va suposar canvis a la classificació . Quan el CS va abandonar la pista, es va reprendre la competició i tot va tornar a la normalitat.

Font es va situar al volant del Porsche a la volta 13 al quart lloc, posició que va mantenir durant les quatre següents voltes (volta 17). A partir d’aquest instant va començar el “ball” fins que va aconseguir ubicar-se de manera definitiva a la segona plaça a la penúltima volta (22) de la mànega.

Un cop finalitzat el lliurament de premis, el Joan ens comentava algun dels moments complicats de la prova: “El moment d’entrar al pit-lane per fer el canvi de pilot sempre és una situació delicada en haver de fer-ho de manera ràpida, però respectant el handicap. En aquesta ocasió s’ha vist encara més difícil a causa d’una bandera groga que hi havia a la pista. Ho hem superat i el més important és que hem acabat al podi i començar així sempre és un plus de motivació. A veure demà si seguim a la mateixa línia d’efectivitat”.

Cursa 2: Amb una pista en un estat molt delicat, Font va prendre la sortida des de la segona línia de la graella de sortida amb l’objectiu d’intentar superar la part inicial de la cursa sense els contratemps que amb tota probabilitat es produirien a causa de l’asfalt de la pista. Es van produir virolles, sortides de pista,... els comissaris es van veure obligats a mostrar les banderes grogues. Amb tot Font, es va situar de manera regular al top5 de la nombrosa graella de sortida (31 cotxes), fins que va entrar al pit-lane (volta 12) per cedir el volant del Porsche a Vinyes.

Vinyes va sortir a pista passant per línia de meta a la 13a volta a la 9a posició. Després de passar a la 6a plaça les quatre voltes següents, el pilot andorrà va continuar remuntant fins a ubicar-se al tercer lloc final quan faltaven dues voltes per passar per sota de la bandera quadriculada.

Un cop finalitzada l’última prova del meeting per als GT-CET, satisfacció era la paraula que definia l’estat d’ànim que regnava al box de Baporo Motorsport. Segons Joan: “Repetir podi sempre és positiu, a més les condicions d’avui no eren fàcils. Seguirem treballant per millorar i continuar entre els millors de la GT-CUP”.

La propera cita tindrà connotacions molt diferents del meeting disputat a Portimao. Seran dues hores non-stop al circuit del Jarama i la prova, que es disputarà els dies 11 i 12 de maig, serà vàlida únicament per al Campionat d’Espanya de Resistència (CER).